Mislim da ne bo tako, tudi stroka na MOLU mora povedati svoje. Torej, če se ne bo strinjala z turškim-bosannskim zmazkom, potem tako ne boste morali graditi. Aja ne pozabi dati v temelje dinamit, saj veš da se ne bodo potem matrali.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Mislim da ne bo tako, tudi stroka na MOLU mora povedati svoje. Torej, če se ne bo strinjala z turškim-bosannskim zmazkom, potem tako ne boste morali graditi. Aja ne pozabi dati v temelje dinamit, saj veš da se ne bodo potem matrali.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Stroka, MOL ali Jezus lahko pove karkoli hoce (bi prav rad to filozofiranje glede na to kaj vse se je zgradilo v LJ), dzamija je se vedno dzamija in ne "nekaj podobno cerkvi".
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:No, ampak Easy, se pa tudi jaz strinjam, da se mora Moseja nekako vkomponirati v prostor... "Haga Sofia design" vseeno ni ravno za v sredino Bezigrada primeren
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Vsi ki so žejni in tega nočejo sprejeti, jih je enostavno potrebno nagnati od vodnjaka.
Lahko pa vodnjaku pridejo tisti ki niso žejni.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Stroka, MOL ali Jezus lahko pove karkoli hoce (bi prav rad to filozofiranje glede na to kaj vse se je zgradilo v LJ), dzamija je se vedno dzamija in ne "nekaj podobno cerkvi".
No, ampak Easy, se pa tudi jaz strinjam, da se mora Moseja nekako vkomponirati v prostor... "Haga Sofia design" vseeno ni ravno za v sredino Bezigrada primeren
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:No, ampak Easy, se pa tudi jaz strinjam, da se mora Moseja nekako vkomponirati v prostor... "Haga Sofia design" vseeno ni ravno za v sredino Bezigrada primeren
Niti ne... V principu strinjam da bi zadevo morala ustrezati okolici ampak v tem primeru gre za ocitno diskriminacijo. Ce so lahko vsi drugi gradili karkoli ne vidim razloga zakaj bi samo ena skupina morala izpolnjevati neka izmisljena estetska merila. Kogarkoli moti bo proti neglede na obliko, kdor je za mu je vseeno.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:Tiste tipicne grde Bosanske mosejice iz belega kvadra z zeleno streho in rahlo postrani minaretom pa tudi jaz ne bi sredi Ljubljane gledal
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pojdi "dol" zidat če ti paše.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Potem pa imaš itak potešeno potrebo po verskem objektu
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V tem dogovoru se skriva ključni problem musliæevja.
To pač ni objekt, kjer bi pili kavico in počeli kaj miroljubnega, ampak objekt za ideološko-religijsko poneumljanje.
In kar bo Alah ukazal, tako se bo tudi izvršilo, čeprav v nasprotju z vsakim razumom.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Mnja, saj ne recem da nimas prav... Ampak ce so mi pa Otomanski arhitekturni izdelki grdi - da ne recem neprimerni za Ljubljano...Ali pa ce se (blodim, op.a.) naredi po predlogi Plecnikove Katedrale svobode - prispevam jurja takoj!
BTW, a se ti sanja kaj je simbolika treh krogel na vrhu minareta?