Musarjeva!

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.239
9.471
113
Siva ali črna Opel Calibra? Kakšne 8 let nazaj sem videl neko tako sceno pri Razdrtem. Pri izvozu Senožeče je potem imela ustavljen nek avto, ven sta izstopila dva policista v takrat aktualnih uniformah.

darwin

Majstr
17. avg 2007
853
620
93
Ne, nekaj novejšega je bilo, družinski tip avta. Kot če bi rekel 20 let star passat. V avtu je bil samo en moški, nisem bil pozoren na obleko.
Izgledalo je čudno, tako da jaz takemu avtu ne bi ustavil, razen, če bi mi na 113 potrdili, da gre za njihovo vozilo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.215
1.719
113
Po mojih izkusnjah je velika verjetnost da se pogovarjajo po mobilcu.

Samo bi lahko tile ultra usposobljeni vozniki to zadevo resili brez prometne in ogrozanja vseh ostalih.
Poleg posnetka z pravim casom bi bilo zanimivo slisati komunikacijo med njimi. Ker kot kaze se tudi na pot niso spravili v pravem casu pa so pac hoteli dobiti cas not na cesti pac gremo ogrozati vse ostale. Saj se menda ve da so politiki nadljudje in vec vredni kot vse okoli njih.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.270
14.823
113
drugače pa za par € iz alija se da kupit kompet rdeča modra, se namontira, pa preizkusite pilotiranje skozi tunel. Zaželjen video, pa da vidimo... kako odreagira raja.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.938
6.752
113
No, pa nam razloži, kako bi ti kot voznik v tistem črnem avtu, razmišljal v tej konkretni situaciji. Tvoj tok misli v tistih dveh sekundah. Pa mogoče še nekaj sekund prej.
Kaj pa rabiš razmišljat?

če spremljaš promet, vidiš da se je avto ki je bil pred tabo umaknil desno, cel tunel utripa od modrih luči, preveriš desno, ni frej,
gas in se varno vključiš pred njega.

Nikakor pa ne bremzaš če imaš za sabo vozilo z modro lučjo in spredaj frej...

Verjam pa da če imaš to omejitev v glavi da se reševalcem umikaš, državna vozila pa bi mal zezal (ker so vsi prasci), da pa narediš tako neumnost... :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
23.523
12.392
113
Kaj pa rabiš razmišljat?

če spremljaš promet, vidiš da se je avto ki je bil pred tabo umaknil desno, cel tunel utripa od modrih luči, preveriš desno, ni frej,
gas in se varno vključiš pred njega.

Nikakor pa ne bremzaš če imaš za sabo vozilo z modro lučjo in spredaj frej...

Verjam pa da če imaš to omejitev v glavi da se reševalcem umikaš, državna vozila pa bi mal zezal (ker so vsi prasci), da pa narediš tako neumnost... :bonk:
Voznik spredaj je lahko od tega, da je namerno to naredil, ker je bil načrtovan atentat na bedakinjo do tega, da se je enostavno ustrašil, ko je zagledal lučke zadaj in stopil po zavori.
Kaj in kako noben od vas pametnjakovičev ne ve, tako da se je brez veze prepirati o tem.

Še glede neumnosti: po neki raziskavi je vsaka tisoča (ali nekaj takega, pozabil sem že točno številko) odločitev, ki jo narediš v prometu napačna. Ja, tako jaz kot ti in še vsi drugi.
In zato, ker narediš napako, si še ne zaslužiš, da te voznik z lučko zrine s ceste, po možnosti v steber. Voznik z lučko bi pač moral voziti tako, da se ustavi in to je tudi naredil. Problem je bil debil za volanom kombija, ki pa tega ni bil sposoben narediti. Dodaten problem pa še bedakinje v kombiju, ki niso bile privezane.

In še zadnji problem: namesto, da bi takoj dali ven javno informacijo, kaj se je zgodilo in pripopali video zraven, ter podali jasen odgovor, kdo je zaj... (vključno z bedakinjami, da niso bile privezane), so kot prave svije to skrivali. No, svije se še niso naučile, da ko drek mešaš, le ta samo še bolj smrdi, namesto, da bi ga takoj skidal. Pač, se vidi, da nimajo kančna zdrave pameti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.590
6.206
113
Močno bi me presenetilo, če bi klicni center na 113 vedel, kje je katero vozilo policije v Sloveniji. Prav tako, da bi vedel, katera vozila vse policija uporablja nek dan.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam in Kamele0N

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.512
3.231
113
Zakaj pa ni že pred vstopom v tunel zaviral, ker luči so utripale že takrat, a se je mal "pokakl" šele takrat ko je videl modre luči in potem panika in na bremzo?

Tega ne veš, ker so se verjetno prižgale, ko je bil že v tunelu. Sistemska napaka je bila avtomatska zaznava prehitrih vozil na vhodu predora in se je sprožila omejitev. Zakaj to skrivajo, ne vem.

Je pa v teh predorih tole kar pogosto in največkrat brez veze.

Kje v CPP piše da lahko v teh primerih pospešuješ pa tudi ne vem. Povsod piše zmanjšaj hitrost, umakni, ustavi.

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.735
4.881
113
Tip je pri utripajočih rumenih lučeh zagledal "provido v akciji" in zaradi svoje prekoračene hitrosti zmanjšal to na predpisano.

darwin

Majstr
17. avg 2007
853
620
93
Voznik spredaj je lahko od tega, da je namerno to naredil, ker je bil načrtovan atentat na bedakinjo do tega, da se je enostavno ustrašil, ko je zagledal lučke zadaj in stopil po zavori.
Kaj in kako noben od vas pametnjakovičev ne ve, tako da se je brez veze prepirati o tem.
Lahko bi rekli, da voznik črnega avtomobila ni mogel vedeti, katera VIP oseba ga želi prehiteti, ampak po tehtnem premisleku, lahko ugotovimo, da gre zagotovo za desničarja.

Janša namreč ne hodi v Karigador, ampak na Sejšele ali v hribe in ga v Kastelcu ne moreš srečati, leva falanga je pa preškrta za Sejšele (kadar mora plačati iz lastnega žepa) in s premalo kondicije za hribe, tako da jo zagotovo lahko srečaš v predoru Kastelec, ko se vrača iz prijateljeve vile v Karigadorju ali Radinih. Če je nekje v notranjosti Slovenije istočasno organizirana zakuska, je verjetnost njihove prisotnosti še toliko večja.

Iz navedenega lahko zaključimo, da je bila precednica zagotovo žrtev neuspelega atentata in si zasluži dodatek k plači za delo v posebej nevarnem okolju. Če bi šlo za doživljenjsko rento, ki jo je možno dedovati, bi bilo to še bolj sprejemljivo.

• Ljubezen
Reactions: Corvette in nacek

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.336
8.965
113
pri taščici
Siva ali črna Opel Calibra? Kakšne 8 let nazaj sem videl neko tako sceno pri Razdrtem. Pri izvozu Senožeče je potem imela ustavljen nek avto, ven sta izstopila dva policista v takrat aktualnih uniformah.
Dvomim da so policaji imel calibre pred 8 leti.
Po mojem spominu verjetno nikol.
Imel so vectre (provide) in las eje Insignie tudi. Ampak to je 25 let nazaj

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.090
2.091
113
Policaji bi si lahko zakon prebrali.
Nikjer v zakonu ne piše, da na avtocesti ob srečanju kolone s spremstvom "se umakneš na desni pas in z zmanjšano hitrostjo pelješ naprej".

V zakonu piše "Vozniki morajo takoj ustaviti vozila, drugi udeleženci cestnega prometa se morajo takoj umakniti z vozišča, in dati vozilu, ki daje tak znak, in vozilu oziroma vozilom, ki ga spremlja, prosto pot. Vozniki morajo ustaviti vozila ob robu ali zunaj vozišča."

Ko me je pred (mnogo) leti ena taka delegacija prehitevala na AC proti Obrežju, policist na motorju ni bil zadovoljen z "zmanjšano hitrostjo", ampak je pred mano zabremzal, da sem skoraj preval naredil z avtom.