Munchen z avtom

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.737
100
63
Pozdravljeni,
v Munchen se odpravljamo z avtom in slisal sem, da baje potrebujes EKO nalepko za na avto. Ali to drži?
Ali je slučajno kdo bil pred kratkim, koliko pridejo cestnine in predornine do gor?

Hvala!

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.552
969
113
Pozdravljeni,
v Munchen se odpravljamo z avtom in slisal sem, da baje potrebujes EKO nalepko za na avto. Ali to drži?
Ali je slučajno kdo bil pred kratkim, koliko pridejo cestnine in predornine do gor?

Hvala!
Nalepko Rdečo rumeni, zeleno modro ... rabiš praktično za vsako vas v Nemčiji.... Razen a Autoceste..
reče se jim pa Gruene Plakette (za zeleno), dobiš glede na Euro normo motorja... Pa kakih 20€ stane (po spominu)

oby

Fizikalc
20. jul 2008
385
130
43
jaz ne štekam zakaj na amzs al pa nekam. una vzame nalepko, napiše gor reg.št in to je 20 eur? zakaj že to ne morem doma sprintat?

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
324
22
18
Kot sem sam raziskoval v Nemčiji te Umwelt zone nalepke kontrolirajo le ob rednem nadzoru prometa ali redarji ob kontroli parkiranja v mestih in naj ne bi bilo kontrole nalepk preko kamer itd. Letos poleti padel nenačrtovano v center Munchna zaradi zastojev na AC, na avtu pa seveda ni bilo nalepke ....