Mravlje!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Imam problem z mravljami. Mam eno novo drevo na tavniku (breskvo) pa mi jo napadajo mravlje. Lokalci so mi rekli da jih pecilni prašek odžene, spet drugi so rekli da naj popormpram zemljo okorg sadike nič ne pomaga! Ima kdo še kako idejo kaj naj naredim. Napadjo samo breskvo nikjer drugje jih ni!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
večkrat po steblu ovij okoli obojestransko lepilo ( v več pasovih, ker prvo obrambo hitro preidejo, ker začnejo hodit druga po drugi).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sem jih mel lansko leto v avtu
crazy1.gif

p.s.: lepilo za miši je boljše. Predvsem zato, ker zapolni razpoke v deblu po katerih se prebijejo mravlje. Tudi dež bolje prenaša. V vsakem primeru moraš pa kosit travo, da ti ne lezejo poj po travicah gor na drevo
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Breskva na Koroškem?
Pomoje premrzlo, da bi obrodila.

Imamo več breskev doma in vedno zelo obrodijo. Sam ta je pa posebne vrste breskva in je sadika mlada, torej je bolj mala, nimam pa pojma zakaj jo mravlje tako napadajo, ker na ostalih drevesih jih ni! Lahko pa ko bodo breskve prideš kako probat sam kakega piva ne pozabi s seboj prinesti.
cheer.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Se mi zdi da imajo mravlje kako španovijo z ušmi na listih
grims-1.gif
preveri za kak biznis se gre, brezveze že ne hodijo gor

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Se mi zdi da imajo mravlje kako španovijo z ušmi na listih
grims-1.gif
preveri za kak biznis se gre, brezveze že ne hodijo gor

Ni kaj na tistih malih listih, sem tut že to gledal! Nimam pojma zakaj ravno to breskvo napadajo. Na travniku jih imam 5 sicer so veliko večje sam tam gor ni niti ene mravlje!

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Po moje so na breskvi uši. Mravlje in uši živijo v simbiozi in to je ta prvi cahen, da so tudi uši v bližini.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
V kmetijski štacuni kupi, menda se mu tako nekako reče, Chromomor. To je bel prah, ki so mu včasih rekli "pantakan".
S tem prahom posuj okrog drevesa in naredil boš genocid celega mravljišča. Vse kar bo lezlo čezenj, bo pocrkalo in posledično cela zalega v mravljišču.
In pa seveda, izberi suho vreme, brez dežja.

MMG, tako sem se tudi znebil mravelj na fasadi. Potresel ob bajti in mir za celo leto.
cheer.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Dolfe pravi:
V kmetijski štacuni kupi, menda se mu tako nekako reče, Chromomor. To je bel prah, ki so mu včasih rekli "pantakan".
S tem prahom posuj okrog drevesa in naredil boš genocid celega mravljišča. Vse kar bo lezlo čezenj, bo pocrkalo in posledično cela zalega v mravljišču.
In pa seveda, izberi suho vreme, brez dežja.

MMG, tako sem se tudi znebil mravelj na fasadi. Potresel ob bajti in mir za celo leto.
cheer.gif

E vidiš to bom naredil! Grem takoj jutri kupit!
cheer.gif

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Uši imaš!
Uši moraš odstranit, ne pa mravelj, ki samo ližejo sladko medičino od uši.
Mravlje drevesu nič nočejo, ko boš odstranil uši, tudi mravelj ne bo več.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Reč jim naj spizdijo s tvojga drevesa drugače jih boš vse prebunkal. Pa velik žugaj s pestjo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Se bom kar uštulil v temo.

kako se pa znebiti mravelj v hiši?
cry12bpy.gif

So čisto navadne male črne.

Lani sem nabavil nek vabo/strup, ki naj bi ga znosile v gnezdo in naj bi pocrkale, ampak očitno ni efekta.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mislim da je že bilo govora, ampak kolikor se spomnim:
-> higiena, higiena in še enkrat higiena. Če bo hrana, jih bo vedno več in več...
-> če so v kuhinji, vso hrano zapirat, nič puščat odprto
-> nastavi vabe, našpricaj njihove poti s Faracidom ali čem podobnim proti mravljam (ful strupeno, zato pazi da ne pride v stik s hrano)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Katere vabe in kje jih kupim?

Te lanske so bile svetlo rjave, podobne majhnemu hribčku.

Tega hudiča imam tudi v kopalnici, ne samo v kuhinji.
10.gif