Možno dobiti kreditno kartico v dveh tednih?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja pri nas kje možno "iz nule" dobiti kreditno kartico v roku dveh tednov?

Torej če še nisi komitent banke.

MasterCard, lahko pa je tudi Visa ali drugo (za ZDA predvsem).

Lahko je sicer tudi tuja banka, v glavnem da se uredi v roku dveh tednov, za državljana/rezidenta Slovenije.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Seveda se da, povej, da je nujno. Običajno v petih delovnih dneh. Večinoma pri vseh bankah. Je pa ekstra doplačilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kje najmanj komplicirajo? (če so kake razlike)

Pa limit bi moral biti, recimo 1000 EUR, mogoče tudi 1500 EUR. (službeni stroški, ki se 100% povrnejo/pokrijejo)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Poskusi s kakšno manjšo banko, se pravi izogibaj se NLB, SKB, Abanka. Poskusi pri Raiffeisen, BKS, delavska hranilnica, KD banka. Večinoma se pulijo za komitente.

Limit je odvisen od tvoje plače oz paketa, ki ga boš vzel. Načeloma pa se da hitro dobiti soliden limit na kreditni kartici. Preko osebnega bančnika lahko urediš limit v višini 3x tvoje mesečne plače, samo ne pričakuj takšne ugodnosti takoj na začetku. Če imaš soliden neto, potem 1000 eur ni problem, če pa vlečeš minimalca, potem pa je problem.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Težko verjetno ali pa je dobila limiti, ki je popolnoma neuporaben, govoriva o 50 eur, morda 100 eur. So še druge opcije, ki so pa tako malo v uporabi, da jih ni potrebno niti omenjati.

maiko

Pripravnik
25. sep 2011
56
0
6
Ljubljana
Obišči stran
Ravno sem vprašala eno od bank in nič posebnega ni (nobenih vez ali kaj) Položiš 1000 evrov in na to imaš 333 evrov limita.
Polog je garancija.
Težava je, da konkretno v Ameriki in še marsikje brez kartice ne moreš do hotelske sobe, rentanja avta..lahko plačaš v gotovini, kartica je kot neka garancija.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
O kakšnih pologih je govora? MC in Diners sem dobila BP in brez pologov. Pri Dinersu pošlješ plačilno listo, za MC pa samo izpolneš vlogo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik maiko pravi:
Kolikor vem lahko dobiš kartico tudi brez rednih dohodkov. Znanka jo je dobila na dvojni polog limita.
Kartica je predvsem za Ameriko res nujna!

Tole dvoje gre pa res skupaj...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Moja sestra in mož sta šla v ZDA, si prej povišala limite in vse, tam kartice zavračalo. Na banki so rekli da je to nemogoče. Pol se pa slikaj.
Raje vzemi še kaj keša za zraven.

maiko

Pripravnik
25. sep 2011
56
0
6
Ljubljana
Obišči stran
Nummy, ja gotovina itak. Meni je bančna kartica povsod delovala (navadna , ne kreditna, pa na njo dvigneš na bankomatih kar rabiš)
Brez kreditne pa zares zelo komplicirajo. No pa imajo tudi svoje razloge. Sem bila na recepciji, ko je tip, ki je kadil v nekadilski sobi
dobival razlago, zakaj so mu trgali kar lep kupček denarja. (tip je bledel, pa mu ni nič pomagalo!!!)
Kako pa avto rentaš brez kartice pa tudi ne vem.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik maiko pravi:
Prej sem omenila, da je možno dobiti kartico brez rednih dohodkov , beri plačilne liste. Potem daš polog.

Glej, kartice ne boš dobila, pika. S pologom se da rešiti, vendar z opombo, da je rezerviran za banko, se pravi je neuporaben. So druge, bolj uporabne opcije, ki jih pa ne izvajajo naše banke. Največja neumnost je, da narediš polgo za kreditno kartico, s tem, da se ti obračuna še članarina, izdaja kartice itd. Pointless.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Veljica, klicaj, pika.

Karice se brez rednih dohodkov, običajno pa še najmanj 3 mesece rednih prilivov, kartice boš dobila, sploh ne. S tistimi pologi čarati je pa muka in izguba čas. Uporabne vrednosti ni, še posebej s tvojim zneskom 333 eur, kjer je samo pri rent a carju rezerviranih sredstev preko 1000 eur.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Maiko ima skoraj prav.

Pri American Expressu se je dalo zmeniti ko so bili se pod Centurionom. Bil je pa polog 5k za 2.500 EUR limita. Zdaj ne vem kako je ker niso vec tam. Ampak so pod italijo se mi zdi. Bom vpasal Marjana. Mogoce tudi kaksna banka ponuja to. Ampak ne vem, ker tega se nisem rabil poizkusiti. Ker na Japonskem ni tako.

Ampak danes je boljse ce vzames kartico drugje. Denimo pri Moneybookers. Ker je lahko predplacniska. Tako da ti denar ne lezi nekje rezerviran. Tako mi je povedal modrec na Kitajskem. Ampak to je ze druga zgodba.

A ni cuden ta svet?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Priznam, za Amex nimam pojma kako gre, ker je pri nas relativno slabo zastopan. Še to ga pri nas Italijani zastopaj preko banke Koper oz Intesa Sanpaolo. Naše banke pa imajo zadnje čase tako stroge pogoje, da moraš biti nek zelo jeben tip, z ne vem kakšnimi vezami in znanimi firmami, da ti bo nekdo dal na lepe oči kreditno kartico. Tukaj je neposredn riziko za njih. Sicer se gre za male zneseke, vendar jim to ni v interesu.

Definitvno je MB oz Netteller veliko boljša rešitev.

maiko

Pripravnik
25. sep 2011
56
0
6
Ljubljana
Obišči stran
Jest, tako je. Jaz in Marjan plačujemo s karticami res samo ko je nujno (nakup letalske karte, garancija hotel, avto..)Drugače vedno z dvigi iz bankomata maestro. (menih v Lhassi mi je prišepnil , da na tisti škatli, ki piše ATM Machine, tudi moji evrčki pridejo)

V Novi Zelandiji smo želeli plačati avtodom z gotovino, vendar so vztrajali (ali pa niso hoteli dati avtodoma), da damo kartico in da vzamejo vsaj 100 evrov iz kartice.!!!

Mi smo pri Volsbank in smo zelo zadovoljni.