motorno olje

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Kaj je z oljem z ebaya narobe? Nazadnje sem plačal ca. 100 EUR samo za olje (mislim da Mobil 5W-30, 1.9 TiD motor). Kje ga kupit ceneje, mora res nujno bit ravno Mobil 5W-30?
tole je preverjeno dobra pot za nakup olja. Olje dobiš v cca. 4-ih dneh po plačilu. Sprejemajo Paypal. Edino treba je kupit za dva ali tri servise skupaj, ker je poštnine nekaj.
http://shop.oil-center.de/

Opieoils ga zmaga
cheer.gif
http://www.opieoils.co.uk/

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.404
5.661
113
Sem konzervativen kar se tiče Eco stvari v avtoindustriji.....ker je ekologija samo en velik biznis...

Preferiram raje malo večjo porabo.....kot pa na račun ekologije zmanjšano zaščito motorja.....tud za svoje avte kupujem sae40 olja...čeprav so predvidena in priporočena tudi sae30 olja...

Na toyota forumih vsi zatrjujejo da če je tovarna odobrila da je vse OK......no ja bo čas pokazal
smile-1.gif

Jaz se strinjam z sledečim....

http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html

Flushing oils

These are special compound oils that are very, very thin. They almost have the consistency of tap water when cold as well as hot. Typically they are 0W/20 oils. Don't ever drive with these oils in your engine - it won't last. (Caveat : some hybrid vehicles now require 0W20, so if you're a hybrid driver, check your owner's manual). Their purpose is for cleaning out all the gunk which builds up inside an engine. Note that Mobil1 0W40 is okay, because the '40' denotes that it's actually thick enough at temperature to work. 0W20 just doesn't get that viscous!

Plus da sem se 1x pogovarjal z enim Honda fanatikom........ki je fantaziral da je to edino olje za Honde...da na vse ostalo mašine zaribajo
hysterical-1.gif
Jaka ekologija

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.416
113
Pomurje
Sem pa zasledil na USA foromu, da so bentili nad menjavo olja na 5k milj.

Potem je Toyota odobrila menjavo na 10k milj, pod parimi pogoji. Izvzeti so taxisti itd., pa tisti ki delajo relacije krajše od 5 milj.

Lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.404
5.661
113
Lej........moje osebno mnenje in pogledi......

Kamele0N

23. jul 2008
42.404
5.661
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Sem pa zasledil na USA foromu, da so bentili nad menjavo olja na 5k milj.

Potem je Toyota odobrila menjavo na 10k milj, pod parimi pogoji. Izvzeti so taxisti itd., pa tisti ki delajo relacije krajše od 5 milj.

Lp

http://en.wikipedia.org/wiki/Motor_oil
Jasno....

Many modern cars now list somewhat higher intervals for changing of oil and filter, with the constraint of "severe" service requiring more frequent changes with less-than ideal driving; this applies to short trips of under 16 km (10 mi), where the oil does not get to full operating temperature long enough to burn off condensation, excess fuel, and other contamination that leads to "sludge", "varnish", "acids", or other deposits........Obravnavajo vas kot voznike v extremnih pogojih

In pa tudi:

A modern typical application would be Honda Motor's use of 5W-20 viscosity oil for 12,000 km (7,500 mi) while offering increased fuel efficiency. Engine designs are evolving to allow the use of low viscosity oils without the risk of high rates of metal to metal abrasion, prinicipally in the cam and valve mechanism areas.

Ampak ne spreminjam pogleda na stvar
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.404
5.661
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ni problema. Baje zahtevajo 55€ za liter 0w-20 olja na servisu.

Ko ti postane jasno da je ekologija biznis........ne pa da se jim gre za manjše izpuste.......če bi si tolk želel manjše izpuste bi subvencioniral olje da bi se 3/4 folka vozil s takimi olji....pa še avto...da kupš novga k (kao) podpira tolk redek olje

Sem zgoraj EDITiral malo pred tabo....

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:Plus da sem se 1x pogovarjal z enim Honda fanatikom........ki je fantaziral da je to edino olje za Honde...da na vse ostalo mašine zaribajo
hysterical-1.gif
Jaka ekologija

Nazadnje urejeno: