sad , kako je trenutno stanje? Si že nabavil nitkarco ali ne?
Pred parimi leti bil pred podobnim vprašanjem kot ti in se spomnim besed svaka: "ne kupuj neke hobi variante, kupi vredi stroj in boš delal z njim še mnogo let"...
In sem kupil Husqvarna 543 RS (bočna, na 2 ročaja) in sem mu še danes hvaležen.. Stroj dela že 11 leto kot nov, nikoli problemov, pa sem jo v preteklosti kar precej gnal (skoraj 7000m2, sedaj ga po večini terena nadomešča robot (husa 435x) in velik del kosim tudi z vrtno kosilnico (4x4 husa LC353 awd)). Sicer so husqvarne malce dražje, ampak stroji delujejo, kot morajo. Pa tudi servis maš skoraj kje češ (to je zelo pomembno!).
Če res ni velikega kamenja, razmišljaj, da bi vseeno večino terena pokosil z vrtno kosilnico, ker gre precej hitreje kot z nitkarco. Če pa je slab teren, pa po košnji z nitkarco s familijo poberite večino velikih kamnov in naslednjič že kosiš z vrtno (jo nastaviš, da kosi malce višje).
Sam uporabljam nitkarco samo še na brežini glavne ceste (kjer je skoraj sam kamen in res strm teren) in za travo na obrobju gozda ter okoli drevja, čeprav sem na začetku skoraj vse kosil z nitkarco. Ampak ko dokaj redno kosiš in če si tudi sproti "čistiš" teren, gre potem lepo tudi z vrtno kosilnico..