I
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
mitja155, kako naj ti pojasnim, ko pa nisi ''v stvari''...?
Poglej, ko sem začel motorirati (skoraj 30 let nazaj), si motorista srečal vsake toliko časa. Ni bil problem pozdravit. Nekaj v stilu ''zdravo, brat po prevoznem sredstvu''. Človeku pride v navado. Tako, da redno pozdravim. Samo sedaj pa spet ne veš, kdo ti bo odzdravil. Sicer pa: pozdraviti je olika, odzdraviti dolžnost. Lokalnih kaferajserjev ne pozdravljam. Jih takoj spoznaš.
Sesalcev pa tudi ne pozdravljam -potem bi lahko imel skozi roko v zraku. Če me pozdravi, odzdravim.
Isto je v kolesarstvu. Veš, večina tistih z bajki za 3000 evrov, se tako po dolini vozi in šminkira. Visoko v hribih, bodi prepričan, da te bo vsak pozdravil oziroma odzdravil. Če bo že skoraj brez sape, bo pa pokimal v pozdrav. Tudi jaz v dolini pozdravljam le tiste, ki jih poznam, v brezpotju in visoko na makadamu pa vsakega. Takšen si pozdrav zasluži. Aja, s kolesom za 500 evrov sem naredil v sezoni malo čez 5000 kilometrov. Več kot polovica makadamskih.
Tudi avtomobilisti so se pozdravljali. Ena čisto določena znamka... Mogoče veš, kaj je pri njih pomenilo število dvignjenih prstov?
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Tako so se pozdravljali lastniki NSU-jev. Avti z Wankl motorjem (je bil to NSU Ro80...?) so radi crkovali. In število dvignjenih prstov je pomenilo koliko motorjev je lastnik že menjal v avtu. Ne me držati za besedo, to sem prebral na več forumih. Če so lagali....
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Na splošno je pa to zelo lepa gesta,
Citat:
Kekec s cbrko v kavbojkah ne pozdravlja, ker ima motor, da se vozi na kavico.