Moped Avto (Aixam ali Micro Car)

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
Pozdravljeni,

Svojem sinu bi rad kupil moped avto, da se bo lahko z njim vozil v šolo ter po opravkih (trgovino, pošto, ...)

Zdaj me zanima ali mi priporočate Aixam ali Micro Car? Kakšno je vaše mnenje o teh avtomobilih?

Zdaj sem našel nekaj novih, ki jih prodajo trgovciji po Italiji. V rimu je tak, nov z dodatno opremo (usnje, navigacija,klima vzvratna kamera) in me zanima ali bi pustili 16 letnega sina, da ga pripelje iz Rima do Ljubljane in dvakrat vmes spi v hotelu?

Katero dodatno opremo bi mi priporočali in zakaj?
ABS
Klima
Navigacija
Panoramsko Okno
Usnjene sedeže.

Kot sem prebral se za te avte rabi izpit za moped (H kategoriha), ali to drži? No kje mi priporočate, da sin dela ta izpit, da je vredu avto šola. Pa izpit, da bo šlo vse vredu, kje je najbolje to delat? Zanima me ali gre tak avto tudi hitreje od 45 km/h?

Lep pozdrav Dare

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
Saj zdaj kako je glede ozvočenja? Ja saj bi med jesenskimi počitnicami ga prepekjal. Bi šel pa sin 4x na poti v hotel.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.114
1.052
113
Citat:
Uporabnik DareM pravi:
...in me zanima ali bi pustili 16 letnega sina, da ga pripelje iz Rima do Ljubljane in dvakrat vmes spi v hotelu?
Ne. Še meni na kraj pameti nebi padlo, da grem v tem čez pol Italije.
Sinu bi pa to bila sploh prva vožnja?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik DareM pravi:
...in me zanima ali bi pustili 16 letnega sina, da ga pripelje iz Rima do Ljubljane in dvakrat vmes spi v hotelu?
Ne. Še meni na kraj pameti nebi padlo, da grem v tem čez pol Italije.
Sinu bi pa to bila sploh prva vožnja?
+1
na tovornjak pa je.

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
Sinu to ne bi bila 1. Vožnja zato, ker bi prej po Ljubljani se vozil z prijateljevim avtom.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Pride sploh kaj dražje, če se ga naloži na avtovleko? To ti ga pripeljejo na avtu z lahkim priklopnikom, ker itak tehta koliko? 300kg?

Kar se pa opreme tiče, se mi navigacija ne zdi smiselna za potovanja od šole do doma. Sicercjo ima pa danes že vsak telefon, precej boljšo od teh vgrajenih v avte.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik DareM pravi:
Sinu to ne bi bila 1. Vožnja zato, ker bi prej po Ljubljani se vozil z prijateljevim avtom.
A se hecaš? že jaz bi se malo popraskal, preden bi se odločil za tako pot z dobrim avtom, ne pa z konzervo..

Pbutec

20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Ne spreglej že samega dejstva, da se gre po avto v Rim, ker je tam 400eur cenejši.

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
Glede navigacije je tako, da pride navigacija zraven že z premium radiom.
Glede cene je pat tko, da je kr enih 4000€ cenejši v Italiji, ker je iz salona pa tud ima vso dodatno opremo razen steklen strehe.

Pbutec

20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
To gre za stare zaloge, ki se jih ne da registrirati, ker niso več v skladu z novimi homologacijskimi predpisi?

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
To gre za stare zaloge, ki se jih ne da registrirati, ker niso več v skladu z novimi homologacijskimi predpisi?
Ne avto je 2015 model, zakaj bi šlo za stare zalogr? Kakšni novi predpisi?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Mislim, da je tale tema itak provokacija, pa vseeno...zakaj ga pa sam ne pripelješ iz Rima?
confused-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Verjetno ne bo njegova 1. vožnja, predvidevam da si je že nekajkrat na skrivaj izposodil E63 AMG.

Vsaj jaz si bi ga na njegovem mestu.
evil.gif

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
Jah saj bolj sprašujem o kvaliteti Aixama pa katero dodatno opremo, z Rima ga bomo pa že spravili.