montaža wc školjke

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
vse skup si malo spocal
redface-1.gif

pozdrav.gif

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
sej ni nič posebnega..školjka je glede na kotliček malo zamaknjena ampak tako je že bilo, pravtako, je kotliček za 1 cm nagnjen(ni v vaservagi) ampak tako je že bilo prej..važno da funkcionira. en šrauf je šel malo postrani notri, ampak je fejst zagrabil, zato je matica malo postrani, ampak ni problem, tudi drugi šrauf, ki je lepo sedel naravnost, zgleda na koncu da je malo postrani, ker pač tisto plastično matico stisne nekje malo prej in ni čist v nulo.(vizualno) ampak to niti ni pomembno.

ko sem odmontiral staro školjko je bilo malo nepoznan teren svinjsko nekoliko ampak nič takega kar sem mislil da bi se lahko našlo, sej drek itak odplakne po odtoku, tako da ni bilo nič takega groznega.. bolj je bil vonj problematičen, ki je tolkel ven iz luknje, ampak to se predvsem nabere čez noč, zato predlagam da se z nečim prekrije luknjo, ko se čaka na novo školjko.

priporočam tiste medicinske rokavice gumjaste, se fino dela, pa imaaš čiste roke.

http://shrani.si/f/3w/3P/hKHG3um/p1060568.jpg
http://shrani.si/f/1N/zW/4iynBGDd/p1060577.jpg
http://shrani.si/f/6/Uu/2aTyMDyA/p1060572.jpg
http://shrani.si/f/19/pD/Mdh0apV/p1060570.jpg

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
A ne me =bat kera cev za vodo
hysterical-1.gif

sem videl že vse sorte ampak tega pa še ne
hysterical-1.gif
zakaj nisi dal navadne trde, priložena je novemu kotličku??

Pa kotliček za 1cm visi
hysterical-1.gif

Brez zamere, zdaj poznaš postopek, školjka je fiksirana zdaj pa lepo po nov kotliček (vzemi Geberit), zraven dobiš cev ki jo prilagodiš z žaganjem in glej da bo našraufan v VASERVAGO
nahrung002.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
A ne me =bat kera cev za vodo
hysterical-1.gif

sem videl že vse sorte ampak tega pa še ne
hysterical-1.gif
zakaj nisi dal navadne trde, priložena je novemu kotličku??

Pa kotliček za 1cm visi
hysterical-1.gif

Brez zamere, zdaj poznaš postopek, školjka je fiksirana zdaj pa lepo po nov kotliček (vzemi Geberit), zraven dobiš cev ki jo prilagodiš z žaganjem in glej da bo našraufan v VASERVAGO
nahrung002.gif

ma daj , ne kurcaj ga
ne-ne-1.gif

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
benady..ta cev je super, z navadno "fiksno" bi se pošteno namatral, ker kotliček in školjka nista bila v liniji, pravtako kotliček ni bil glih za dvigovat.. drži solidno, vtakne so jo isto kot navadno, drži kot pribito. Navadno sem nabavil(jo imam v rezervi, če jo bom rabil), vendar ko sem kupil školjko novo, je bila prekratka in imajo samo standardne(vsaj tako so mi rekli), lahko bi nekako poštukal z drugimi cevmi, ampak bi bilo še bolj zanič,vem da se jo reže kot puter ..to je ubistvu idealno za moje pojme, da sem kupil to harmonko..kotlička pa ja ne bom menjal, saj deluje perfektno, dokler dela in ne izgublja na funkcionalnosti se ne bo s tem zajebaval. ko nabavim desko, ki je itak 90% časa dvignjena se tisti 1 cm postrani niti ne opazi.sej to je že skoz bilo. tudi to školjko niti ne bi menjal ali da bi staro rihtal nazaj, ker je puščala samo občasno, ampak sem rekel, ajde to moram nekaj zrihtat.

jurga
drugače je manšeta navadna in ni eksentrična, vse stoji kot prej. prej že ni bilo vliniji čisto..kotlička pa ne bom prestavljal sedaj brezveze.sej mi ni žal, da je stara školjka počla;), sem vsaj zrihtal, z novo, vem te stare škojke itak niste mogli vedet, da ta navadna manšeta ne paše, ni panike.
res je, čez praznike sem hotel to porihtat.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja saj si v redu zrihtal, važna je funkcionalnost

malo me je zaneslo s pripombami
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Žal so ti dali napačen nasvet z žaginim listom, sedaj bo res jeba ostanke vijakov ven spravit. Ker je meni glave vijakov tudi "požrlo" sem jih s fleksarico previdno odbrusil tako, da sem imel po odstranitvi školjke še vedno za kaj prijeti z kombinirkami.

V primeru da imaš školjko z izpustom zadaj (vidnim) tudi to ni tak problem...zgolj premakneš školjko par cm narpej oz. nazaj (glede na pozicijo dile oz. njen naklon).

Če pa je izpust iz školjke v tla...tam pa...hm...imaš problem ja.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Pri nobeni školjki ni nikakšen problem ja talna ali stenska (odtok ) vse se reši samo nekaj prakse moraš imeti
grims-1.gif

pozdrav.gif

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
meni ni bilo problem na iste luknje dat spet nove vijake, čeprav sem stare porezal, malo sem še povrtal pod kotom pri vijakih, mislim, da je celo kakšen kos starega vijaka notri ostal..itak ko vrtaš sveder spodrine stran kar je še ostalo notri od vijaka,ampak je šlo, praktično na isto mesto. vložke notri čimbolj na tesno pritrdil in potem školjko postavil in vijake.

prej je stara školjka spustila tekočino ven na spoju, ker pač ni bilo manšete, samo od školjke je bil spodnji izhod v luknji odtoka, kakšne 3 cm globlje v odtoku, ampak je bilo vmes sigurno luft 2 milimetra in če se je kaj zabasalo ko si potegnil vodo(sicer redko, mogoče nekajkrat na leto), se je školjka napolnila vode. In takrat se mi zdi, da je ven spustilo spodaj na spoju iz školjke, ko je pač voda udarila nazaj gor. sedaj spucana luknja odtoka od kamna, gumjasta manšeta(ki je imela še 3 kolobarje okoli in je to vtaknjeno v odtok), ki očitno dobro tesni, nova boljša školjka in sedaj upam da ne udari ven voda nazaj,ko se zabaše. (pomoje tega udara vode nazaj sploh ne bi smelo več biti, ker je verjetno malo boljša školjka.tudi če bi se to zgodilo, upam da vse to dihta.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Kakšen je postopek instalacije wcja ki ima vijake na strani školjke ne proti dnu. Torej kako sem kam namestiti tiče plastične nosilce. Hvala.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Ne talna. Ampak ima montažo v stranico. Dolomite Gemma 2.

Ali lahko rob klečakjer kjer se nasadi školjka namažem z malo masti da mi ne potegne celega kleca iz talne cevi vsakič ko odstranim školjko med montažo? Drugače se težko nasadi školjka na kleč. Bi rad danes namestil dve tako da če lahko kdo pomaga bom hvaležen.

1083313-0.jpg

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Pa saj boš verjetno dobil zraven kaka navodila, skico?

Predvidevam (videl še nisem v živo) da bojo zraven neki nosilci, ki jih boš predhodno fiksiral v tla, ter nato na te nosilce s strani vijačil školjko?

Kaj pa je kleč?

Če misliš na gumo, jo lahko namažeš..a uporabi tekoče milo za pranje rok.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Gumo ki gre na sifon ja. Bom namazal z milom.

Pridejo plastični nosilci ampak ne vem kateri je najboljši način da se ugotovi kje na notranji strani školjke se jih namontira. Ker morata biti pač tik ob školjki. Če nameščas navadno školjko je čist simpl, samo postaviš jo pravilno in označiš luknje. Tukaj moraš pa najprej tista plastična nosilca in ne vem kako določiti pravilno mesto kjer naj stojita.

Mogoče kakšna metoda z maskirnim trakom. Namestim školjko na pravilno pozicijo in označil na ploščici točko kjer naj bi bil vijak potem pa samo še nek odmik od zunanjega roba. Nisem ziher, luknje pa tudi ne bi na blef vrtal zato raje vprašam če je kdo že montiral tako školjko in ve točno kako pritrditi tista nosilca.

EDIT:

Lahko bi dal oba nosilca na školjko, na dno nosilcev pa nek dvostranski lim. Namestim školjko na svoje mesto in malo pritisnem dol. Nato pa odvijem nosilca in dvignem školjko. Nosilca bi morala ostati kjer sta bila. Ena ideja ampak mogoče ima kdo se kasno bolj pravo.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Nimam izkušenj...a tale tvoja ideja mi je dobra.. Privijačiš nosilce na školjko (ne preveč da jih boš lahko nastavil po višini oz. se bojo posedli ob pritisku školjke na tla...spodaj pa obojestransko lepilo, ki jih bo fiksiralo.

A pred tem na suho pozicioniraj školjko ter jo obriši z navadnim svinčnikom...da boš nato samo položil na tla.

(Bi pa pričakoval da bo zraven školjke priložena kaka papirnata šablona za ta štos).

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Vincent, tole ni normalno ane? Cev iz tal štrli mar nekaj centimetrov. Verjetno jo je potrebno porezati? Ali se jo poteze do višine ploščic ali pustim kaj preko?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Lubi jezus kere ideje. Dej vincent ti počas nehaj dajat nasvete v vezi z gradbeništvom, ker si že kar dostkrat usekal mimo.

Školjko postaviš kjer bo pač stala in jo natakneš na odtočno cev. Zarišeš zunanji rob na tla, tam kjer so luknje za pritrditev. Umakneš školjko, jo obrneš na glavo, pomeriš notranjo mero na počez tam kjer so luknje.
Med risi ki so na tleh pocahneš sredino, notranjo mero daš na pol in zarišeš od sredine na vsako stran. Zvrtaš, prišraufaš, mirna bosna.

Pa zakaj se laiki, ki nimate osnovnih pojmov, sploh spuščate v take zadeve?

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Dejan, do kam porezem cev iz tal? Do višine ploscic? Niti slučajno je ne ni rad preveč porezal in da jo potem maj čez teklo