to ne, ampak tam te ped.er lahko okuži.Napisali so, da je cepivo, ki smo ga dobili, namenjeno predvsem zdravstvenim delavcem. Ali boš sedaj trdil, da so to sami pe.dri?
Saj v tem je štos. Te koze se ne prenašajo samo med spolnimi odnosi, v kar so nekateri prepričani.
Menda ni ravno tako. Prenašale naj bi se pri tesnejšem stiku, ki ni nujno spolen. To pa ne vključuje prenašanja preko predmetov.Prenašajo se tudi preko sline in podobnega kar pa lahko že iz časa covida vidiš da ni problem dobiti tudi v trgovini. Kihne direktno v roko potem pa pošlata malo zelenjavo, malo po kruhu brez rokavic......
Menda ni ravno tako. Prenašale naj bi se pri tesnejšem stiku, ki ni nujno spolen. To pa ne vključuje prenašanja preko predmetov.
Glej, saj si lepo napisal - večina je taka. Kaj naj? Kako jih naj? Zakaj jih naj? Bo boljše? Bo večji prepad? Kdo bo kaj imel od tega? Pa da ne naštevam naprej...Saj edino kar še znaš je smeške lepit ker spisat tako ne znaš nič pametnega. Jaz živim čisto normalno tudi med korono sem. Vas balkance bolj muči vse ko imaš toliko za komentirat. Saj vas po eni strani razumem, ne bi kurcem mignil za karkoli kar ti ni treba. Klasičen balkanec.
Opa, flokiju je zmanjkal in se poslužuje žaljivk. Da si živel normalno je debela laž, maskiral in razkuževal si se v strahu, da te korona ne pošlata, sestrica ti je nosila (in ti še nosi) maske in sanitetno opremo, ki je padla iz kamjona in še vedno te je strah starih in zdej spet "novih" stvari, ker si pač mehkužec.Saj edino kar še znaš je smeške lepit ker spisat tako ne znaš nič pametnega. Jaz živim čisto normalno tudi med korono sem. Vas balkance bolj muči vse ko imaš toliko za komentirat. Saj vas po eni strani razumem, ne bi kurcem mignil za karkoli kar ti ni treba. Klasičen balkanec.
Vlada od Evropske komisije sprejela donacijo 1400 odmerkov cepiva proti opičjim kozam. Kdo ima prednost?
bizi pač spet laže.CDC pravi takole:
Monkeypox spreads in a few ways.
Torej če ravno nisi njegov spolni partner ali pa ne ližeš njegovih izpuščajev je največja verjetnost da se okužiš ker doticna oseba ne skrbi za higieno kot bi morala sploh v javnosti. To nam je pa že znano zadnji dve leti.
- Monkeypox can spread to anyone through close, personal, often skin-to-skin contact, including:
- Direct contact with monkeypox rash, scabs, or body fluids from a person with monkeypox.
- Touching objects, fabrics (clothing, bedding, or towels), and surfaces that have been used by someone with monkeypox.
- Contact with respiratory secretions.
- This direct contact can happen during intimate contact, including:
- Oral, anal, and vaginal sex or touching the genitals (penis, testicles, labia, and vagina) or anus (butthole) of a person with monkeypox.
- Hugging, massage, and kissing.
- Prolonged face-to-face contact.
- Touching fabrics and objects during sex that were used by a person with monkeypox and that have not been disinfected, such as bedding, towels, fetish gear, and sex toys.