monitor ali tv za prikaz oglasov v trgovini

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Zanima me kako najbolj elegantno izpeljat idejo, da bi imel monitor ali tv v trgovini, da bi se mi vrteli gor oglasi ali prodajni artikli.

Je možna zadeva brez, da je prilklopljeno na računalnik in mi zadevo špila preko kakega USB ključka?

Kaka ideja?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sicer ni resitev direktno za tvoj problem, ampak vseeno.. Mi imamo na blagajni in na zaslonih za narocila fotk nastiman kar screensaver od windowsev, ki prikazuje fotografije.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ja, to sem pomislil tudi sam. Sej dejansko bi tudi to šlo....sam vseeno iščem kako rešitev, da bi zadeva delala preko ključka...to bi verjetno šlo samo preko TVja

Televizija mogoče bi bilo najbolj enostavno kupit kaj takega, pa potem daš samo na USB slike in predvajaš...

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ti je nakup takega TV-ja prevelik strošek lahko kupiš DVD predvajalnik s USB vhodom in VGA ali HDMI izhodom in ga priklopiš na monitor. Še cenejša opcija je kak star DVD s vhodom za SD kartice, naložiš na kartico slike in ti predvaja slideshow.

Ali pa DVB-T sprejemnik s USB vhodom in HDMI izhodom, bo manjši in lažji od DVD predvajalnika.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Se pravi to zadevo kupim in priklopim na monitor in zadeva dela, kot si želim.

Prednost TVja je še v tem, da mu lahko naštimam timer in se zadeva ugasne, ker bi to naredil v izložbi, da bi mi zvečer kazalo ponudbo na ekranu.

Verjetna kaka druga opcija pa ne obstaja za to kar rabim.

Z monitorjem pridem skozi za cca. 150€, s TVjem za cca. 280€.

Pri tem digitalnem sprejemniku piše Samodejni izklop. Je to to kar iščem, se pravi, da mu naštimam naj se čez 4 ure ugasne pa se bo ugasnil?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s timerjom bi uagašal monitor ali player ali oboje?
V vsakem primeru se mi ne zdi dobra rešitev, ker malo dvomim, da so naprave narejen tako, da ko dobijo napetost se prižgejo nazaj, kjer so prej ostale.

player sigurno ne bo začel predvajat, ko do dobil napetost. Monitor bi se pa mogoče prižgal, ampak samo, če bo dobival signal. Zna se zgodit to; Če monitor ne bo dobil signala takoj, bo šel v sleep mode in bi ga moral zbudit s tipko

Glede vertikalne postavitve lcd zaslona jst ne vidim težav, saj imajo nekaterji monitorji že sami to možnost. Samo kako boš prepričal player da oddaja 9:16 signal(vertikalni) in ne 16:9
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Samo kako boš prepričal player da oddaja 9:16 signal(vertikalni) in ne 16:9
wink-1.gif

To mi zveni kot izjava kolega na idejo, da bi na začetku leta ukradli vinjete: ''kaj boš hodil okoli in rezal vetrobranska stekla?''
aplauz.gif

Pač obrneš video/slike za 90% in je
grims-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Samo kako boš prepričal player da oddaja 9:16 signal(vertikalni) in ne 16:9
wink-1.gif

To mi zveni kot izjava kolega na idejo, da bi na začetku leta ukradli vinjete: ''kaj boš hodil okoli in rezal vetrobranska stekla?''
aplauz.gif

Pač obrneš video/slike za 90% in je
grims-1.gif
Procentov, ane?
evil.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
@Fusion

ni problem za prižga, ko gre kdo iz trgovino mora biti prižgano, samo da mi ugasne, ker ponoči nima smisla, da zadeva laufa v prazno, ker ni žive duše , da bi to videla. Torej, zvečer prižgeš, ko greš s šihta, se avtomatsko ugasne nekje po polnoči. Zjutraj spet prižgeš in tako naprej.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Ima kdo idejo kakšne konkretno so prednosti takšnega monitorja pred kakšno precej cenejšo plazno ali LCD TV-jem podobne velikosti?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Optimirano za javno predvajanje
Izboljšana funkcija za povečavo podpira uporabo na sestavljenih zaslonih
Prilagodljivo delovanje
Monitor je mogoče nadzorovati prek omrežja za upravljanje na daljavo
Na hrbtno stran je vgrajeno ležišče Smart insert, kamor lahko namestite majhen računalnik
Napredna funkcija preprečevanja odtisa slik
Izpolnjuje zahteve direktive RoHs v skrbi za okolje

Namenjena je temu, da gori "cele dni". Domača TV ni namenjena, da bo gorela 10h+/dan.

maxipin

Zelenc'
28. jul 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Namenjena je temu, da gori "cele dni". Domača TV ni namenjena, da bo gorela 10h+/dan.

Če malo bolje pogledaš lcd tv in lcd monitor z vgrajeno led matriko. Kaj je razlika? Razlika je le v tem da ima tv vgrajen še tv tuner (pa še to imajo tudi nekateri monitorji), zato nevem kaj bi bilo narobe s TV-jem če bi gorela 24/7. Sicer imata oba svojo življensko dobo, ampak v praksi je življenska doba zaslona podobna.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik maxipin pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Če malo bolje pogledaš lcd tv in lcd monitor z vgrajeno led matriko. Kaj je razlika? Razlika je le v tem da ima tv vgrajen še tv tuner (pa še to imajo tudi nekateri monitorji), zato nevem kaj bi bilo narobe s TV-jem če bi gorela 24/7. Sicer imata oba svojo življensko dobo, ampak v praksi je življenska doba zaslona podobna.

Marsikaj... za zacetek hlajenje... poleg X drugih stvari. Cudno da niso v mesne avtobuse ,kar domace monitorja nabasali notri
stupid-1.gif

Dejansko pa obstajajo cele serije produktov namenjene prav za taksne zadeve (t.i. digital signage).

maxipin

Zelenc'
28. jul 2012
10
0
1
Kakšno hlajenje? Moj monitor z led matriko nima niti ene hladilne reže. Pa tudi led tehnologija se precej manj segreva od bivših lcd-jev s flurescentno cevjo (ala. neonko). V mestnih avtobusih je pa kar nekaj vibracij, kjer bi nastradala tako lcd monitor kot tv, zato pa so namenske rešitve in ne mešaj jabolka in hrušk. Drugače pa se da kupiti (naročiti po naročilu) vgradne zaslone, ki se vgrajujejo v steklo, elemente, omare. Zato so namenske stvari. Če pa ti rabiš da ti ena stvar prikazuje reklamo iz mize, je pa tako tv kot monitor zadovoljiv.

Nazadnje urejeno: