Mokra glava in mraz

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ja klima je nekaj drugega, OP sprašuje, če bi s mokro glavo šel iz toplega na hladen prostor.

Včasih je bilo seveda drugače ja.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kaj pa je klima kot iz toplega na mrzlo? Kaj pa je poleti, ko si prešvican na vročini, potem pa zapiha mrzel zrak?

Če ne verjameš se jutri zjutraj stuširaj pa pejt ven z mokro glavo
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Zbolel sicer še nisem zarad tega....sem pa opazil da me potem dostx čez kake dve tri urce začne glava bolet

Sicer mi pa ni jasno zakaj z zamudo
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Problem klime je, ker ima folk narejeno na 20 stopinj, zunaj pa je preko 30. Če je razlika v temperaturah cca 5 stopinj, problemov ne bo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Problem klime je, ker ima folk narejeno na 20 stopinj, zunaj pa je preko 30. Če je razlika v temperaturah cca 5 stopinj, problemov ne bo.

In zato ker ljudje ne znajo uporabljati klime zdaj ta mit ne drži?
hysterical-1.gif
A kaj si hotel povedati s to klimo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Da OP ne sprašuje o taki drastičnih razmerah. Drugače pa je tudi to, da je vedno več ljudi, ki imajo šibki imunski sistem. Pa tudi alergije so tu v igri, ne samo virusna okužba.

Če bi tisti mit držal 100%, potem ne bi bilo folka, ki se pri minusu meče v vodo, ker bi potem vsi nekaj tednov trpeli pljučnico.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Da OP ne sprašuje o taki drastičnih razmerah. Drugače pa je tudi to, da je vedno več ljudi, ki imajo šibki imunski sistem. Pa tudi alergije so tu v igri, ne samo virusna okužba.

Če bi tisti mit držal 100%, potem ne bi bilo folka, ki se pri minusu meče v vodo, ker bi potem vsi nekaj tednov trpeli pljučnico.

Če greš z mokro glavo iz stanovanja 20st na 5st ni ekstrem?

[cenzura] ga, nismo vsi ljudje isti, nekateri zbolijo drugi ne, tukaj je pač treba posploševati - če greš z mokro glavo ven, lahko fašeš prehlad (pa ne da se ga nalezeš, se pač razvije "iz tebe").

To je tako kot da bi rekel da če pijan voziš se ne moreš zaleteti, ker si ti vozil pijan in se nisi zaletel
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:

Torej v mislih imam, da si si umil glavo in iz tople kopalnice gres v malo hladnejse prostore. Je to dejansko skodljivo? Ali zbolis le zaradi tega, ker imas slabsi imunski sistem? Ce gres z mokro glavo za eno minuto v mrzlo klet, bo se huje, ker...?

Kje ti tu vidiš iz 20 na 5 ?

Zbolijo tisti, ki imajo slab imunski sistem, rešeno, pa tudi že napisano prej
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če greš iz tople kopalnice v mrzlo spalnico ti nič ne bo.
Kolk ljudi si na fitnesu pere glave pa gre potem pri -10 ven, pa še vsi živijo;) Torej bi na uč rekel, da je razlika 30+ stopinj, kar doma ne boš nikol doživel in še vedno vsi živi. Za tistih par stopinj razlike med prostori te ne bo pobralo;)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Se strinjam s tabo, da smo se malo pomehkuzili.
smile-1.gif

Sicer pa mene tudi vcasih zacne boleti glava, ce me prepiha. Recimo v nedeljo sem sel laufat, ene 400 m vzpona, pa prides na vrh hriba in udari burja. Parkrat sem to laufal po grebenu naprej in je to bila kar konkretna podhladitev, pa ne samo glave...:) V glavi pricnes cutit malo neprijetnega trganja, po telesu pa, predvsem trebuh kar tko neprijetne bolecine v misicah. Tko da obvezno s sabo vetrovko al pa softshell in je bolje. Skozi navadno kapo pa itak prepiha, tako da je skoraj kot da je nimas.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Pa razjasnimo se eno urbano legendo.
Moker hrbet in posledicno trganje. Torej npr: hoja v hribe in ko prides na vrh obvezno preobleci majico, da se ne susi na hrbtu.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Pa dajmo poskusit:
Do 35 leta mi ni bilo nikoli nič, moker, suh, prepihan, hladno, toplo - vseeno.
Zdaj pa je že 10 min "prepiha" po prešvicanih ramenih dovolj, da me 3 - 5 dni trga za pop***it v levem ramenu.
Zadeva izzveni v parih dneh v obliki mravljincev v levi pod- in nadlakti.

Urbana legenda? Do 35. leta ja, potem pa realnost.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Za te prehlade ima vedno veze veter, v avtu prvo zasvicas, potem odpres okno ali klimo in je. Mokro glavo ce vetr piha pa se dodatno ohlaja kot ce nebi pihalo, sploh ce je se vlaga v zraku.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
in tako je mene razf.... nedeljsko in ponedeljkovo lepo vreme, saj sem popoldan nekaj lopatal, seveda zraven švicno, pihalo je kot da bo konec sveta in seveda sem zdaj nahodn in imam glas kot da sem drugič mutiral

uf-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Pa razjasnimo se eno urbano legendo.
Moker hrbet in posledicno trganje. Torej npr: hoja v hribe in ko prides na vrh obvezno preobleci majico, da se ne susi na hrbtu.

oblečeš švic majco, ki se suši že med vzponom in prideš na vrh suh;)
Če imaš nahrbtnik napoan na hrbet potem to ne deluje, zato obstajajo nahrbtniki z mrežico;)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Za taksno majico pa dam tudi 100 Eur, sam povej katera je.
Res da se susijo hitreje, sam na vrhu so bile se vedno vse mokre. Bolj suha je edino v primeru easy sprehoda.