mojtri podrli pol hiše, maribor

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kolikor je videti iz slike in ugotoviti iz poročila, mojstri niso kaj dosti krivi. Hiša ima obupne temelje (no ja, če jih sploh še ima) in bi se verjetno sesula slej ko prej, z mojstri ali brez. Mojstri so samo malo pripomogli, da se je to zgodilo nekoliko prej.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
855
113
del hiše je bil verjetno temeljen na dobro nosilnih tleh, vogal pa na slabo nosilnih tleh (mogoče je npr. s časom voda sprala nosilna tla). ko so odkopali temelje, so zmanjšali višino nadkritja in temeljna tla so se razmaknila pod temeljem:
37549-temelj.png

Priponke

• 37549-temelj.png
    37549-temelj.png
    41 KB · Ogledi: 196

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Najbrž bo kar držalo. Čeprav takale stara hiša bi znala imeti še opečne temelje, ki vzdolžno držijo zelo malo. Tako da kakršnokoli praskanje okoli njih ni zdravo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
saj jih lahko lastnik toži za celotno hišo (ki je po slikah sodeč sedaj ničvredna). Problem bo le, ker je hiša verjetno zaščitena...

v kolikor bi bila hiša v vukojbini, bi bila niævredna.....ta je pa žal na TOP lokaciji v mb, tle ne dobiš hiše pod mio evrov, pa maker je v slabem stanju.

p.s. sam za primerjavo, o kakšni vrednosti hiše je govora, ta je v isti ulici, 3 hiše naprej, pa v slabšem stanju ime spletne strani

Zavedam se vrednosti lokacije in nepremičnine na njej. Namesto "ničvredna" bi moral uporabiti izraz "neuporabna".
Nisem pa prepričan kako to obračunavajo zavarovalnice... saj je nova hiše sigurno več vredna kot "ruševine" v centru Maribora. S tem ne želim reči nič slabega - le kar nekaj hiš je že na robu uporabnosti.

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
hja zavarovalnice, pa skoraj nikoli ne vzamejo tržne vrednosti, vsaj pri avtih je tako...

kaj pa vem, kako bodo rešli zadevo.....verjetno bo zadeva romala na sodišče.....hiše pa bo šla po gobe....

zanimivo, da so nemudima zasipali skopane jarke, žal malo prepozno!

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
naročili so novo fasado, pa odtoke za žlebe....

mojstri so skopali okoli hiše meter globoke jarke, dali not cevi, zakopali pa niso...nimam pojma zakaj ne...

Zanimivi so tile lastniki "miljone vrednih starih bajturin. Ne marajo statikov, ker so baje dragi, pa še tečni so če hočeš kako nosilno steno ven vreč
rolleyes-1.gif

Hiša je bila očitno v "težavah" pred posegom. Meter globok jarek okoli zdravega objekta sigurno nebi povzročil takih deformacij. Upam, da so "mojstri" že zakopali omenjen jarek, kajti kako močno deževje bi utegnilo še dodatno popestriti dogajanje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No kar bodi vztrajen, ne prekmalu obupat.
nahrung002.gif

A M. še kadi med izpiti v učilnici?
grin1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ti pa si pameten. zdaj bos ti pametoval, kaj je narobe pri 100 let stari bajti.dober si ni kaj. poanta je v tem, da ce so že menjavali žlebe in delali drenažo, bi le to morali narediti par metrov še bolj vstran od hise, ne pa takoj zraven zidov. hiša je prestala marsikaj, dve vojni med katerimi so padale bombe na mb, veliko potresov, zdaj pa je padla zaradi enga sp.ja, ker pojma nima kak se dela.in ti zaj tukaj z nekimi zidari in statiki...
dober si, res
@all

Glede na to, kako se je del te bajte posedel, lahko komentiram le, dobro, da se objekt ni na koga zrušil. Takšna hiša je vse skup vredna en drek. Sicer je v tem primeru nastradal (za moje pojme) prizidek (mogoče se motim). Vseeno pa, če bi to bila kolkrtolk normalna gradnja, se to nebi zgodil. Jest v vsej moji 10letni praksi česar takega še nisem videl, pa verjemite, da sem videl že naravnost katastrofalne objekte. Ampak se niso obnašal, kot v tem dotičnem primeru. V glavnem, kar se te hiše/vile tiče, je nekaj hudo narobe in to nima veze z zidarji (prej statiki??)

[/QUOTE]

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Normalno zdrava hiša na kolikortoliko normalnem terenu se nikakor ne sme posesti, če skoplješ jarek za drenažo. In ja, jarek za drenažo se koplje ob hiši, če hočeš, da je za kaj učinkovito. Franci je kar prav povedal. Mojstri niso krivi, pač niso vedeli, da ima hiša gnile temelje. Da je pa hiša prebila dve vojni pa neke potrese (kakšni znameniti potresi pa so bili zadnjih 100 let v Mariboru
confused-1.gif
), pa to nima prav nobene veze. Pravzaprav ima: očitno je že precej stara, kake temeljite sanacije pa še ni videla, torej je "eden s.p." še manj kriv.

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
te vile v mbju v centru so vse po vrsti v zelo slabem stanju (govorim o tistih ki niso sanirane)...najbolj hecni so kupci teh starin ki za brutalno velike zneske, ugotovijo da bo potrebno vlozit se enkrat tolko ce se hocejo vseliti
wink-1.gif
peče kasneje zelo.

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
te vile v mbju v centru so vse po vrsti v zelo slabem stanju (govorim o tistih ki niso sanirane)...najbolj hecni so kupci teh starin ki za brutalno velike zneske, ugotovijo da bo potrebno vlozit se enkrat tolko ce se hocejo vseliti
wink-1.gif
peče kasneje zelo.

ej saj ni tako hudo,....če jim ostane še za ferarije pa poršeja
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
sem slišal včeraj novo verzijo, da bi tam naj bil neki vodnjak in je od tam razmočilo temelje in vse spodaj
confused-1.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
sem slišal včeraj novo verzijo, da bi tam naj bil neki vodnjak in je od tam razmočilo temelje in vse spodaj
confused-1.gif

možno,....jaz sem mojo verzijo slišal od treetje osebe!

ja, in kako nameravajo popraviti? podreti samo prizidek, al bo potrebvno celo hišo??

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
se še ne ve, se pa po prvih ocenah vse skupaj bolj nagiba k rušitvi. jaz jih ubijem da mi to z mojo bajto naredijo
jezen.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
se še ne ve, se pa po prvih ocenah vse skupaj bolj nagiba k rušitvi. jaz jih ubijem da mi to z mojo bajto naredijo
jezen.gif

kdo bi naj plačal novo gradnjo??