Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Glede na to, da v dnevni ni radiatorja, le konvektor, in če sem prav razumel tole, lahko tvoj nasvet malo modificiram tako, da dam glavni termostat od peči (ki je tudi v dnevni sobi) na ful (da je ne ugaša), timer izklopim (da je ne ugaša), konvektorju v taisti dnevni sobi pač določim neko tempraturo, ki jo naj vsaj približno drži (ga bo že njegov termostat ugašal in prižigal), v ostalih sobah pač naštimam s termostatskimi glavami in se potem igram s temperaturo vode v sistemu, da bo OK toplo?
Ja jaz bi tako naredil. Zdaj če je v eni sobi samo konvektor naj pač ta stalno lavfa (če je to že dnevna) čeprav mi ni jasno kaj tlačijo tako zadevo sploh noter...v čem je keč? Kar neki..še radaitroji preveč vrtinčijo zrak..tole pa sploh - potem pa prahu da izvoz.
Saj boš v roku 2 dni videl kam pes taco moli, pa potem posamezne sobe reglural z term. glavo...sistem imša pa v obratovavnju da si vsak radaitor vzame kolikor rabi.
Po moje bi se mogle stene stemperirat in bi moral biti občutek mnogo boljši kot je zdaj ob zaganjanju (vsaj če je še izolacija na stenah, kar verjetno je).
Potem boš pa samo s temp. vode uravnaval kompletno hišo. Trenutno gelde na vreme nimaš kaj trzah že 14 dni, ob dratsični spremembi..greš do peči pa daš par stopinj zraven ali stran.
Tak da..za štart...daj temp vode na 45 stopinj, vklopi na 24 h/dnevno..nastavi termostate po osatlih sobah naneko vrednost, koplanica, dnevno..gretje na ful (Če bo v dnevni preveč...alirpemalo..to reguliraj z vodo v sistemu).
To je to. Pa javi v ponedeljek kako se obnese.