Mogoče je butasto mogoče ni

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Zgodaj zjutraj gre tudi braz flasha, če mal iso in čas dvigneš prideš lahko celo do f/8. Je pa svetloba vzhajajočega sonca veliko svetlejša kot zahajajočega, meče lepe mehke sence pa še vse je v rosi. Čudovito, ampak za kaj takega se moraš poleti vstati ob 5h zjutraj
tongue-1.gif
.

Lp, M

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Odvisno od povečave. In seveda, ali slikaš s stativom ali iz roke. Če iz roke, potem je potreben ustrezno krajši čas, kar se da običajno rešiti le z dosvetljevanjem.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.488
119
63
Ravno zato ker je svetloba pri vzhodu svetlejsa mi ni vsec. Prav tako nimas nadzora nad sencami. ko enkrat pokuka sonce, se z vsako minuto slabsajo pogoji, docim je pri soncnem zahodu ravno obratno. Meni osebno je zato bolj vsec proti koncu dneva, saj pri jutru ni zaznati takih tekstur na listih, deblih itd kot pozno popoldan.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
ksz..

Jaz sem sicer bolj pri začetnikih in imam fotoaparat preredko s sabo a vseeno: uporabljam predvsem Av in Tv. Avtomatike se izogibam, ker prepogosto nastavi čas na neuporabno vrednost. Tako lovim Tv = 1/(goriščna razdalja) čeprav imam občutek, da je pri digitalcu to malo premalo in je potrebno jemati rezervo. Ko sem še na film slikal pa je bila ta formula zadostna. Av pa seveda takrat, ko se lovi globina.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sej si zapomneš samo M
evil.gif

Vsaj jst ostalega sploh ne uporabljam.
Ti je pa dizy lepo razložil kaj pomenjo. Z malo vaje pa boš tudi sam pokapiral svoj sistem kako si kaj zapomneš.