Točno tako in pri nas doma gre zaenkrat pravo pot.
Je pa potrebno začeti z malo boljšimi igračami, jih po pridobitvi osnov malo frizirati-dodelovati ter naprej po stopničkah dokler je volja in finančne možnosti (staršev).
Kolikor sem razumel iz nezadovoljstva Pikice nad Delko trgovino so kupili "nitro" model avtomobila.
To niso igrače in je potrebno precej redno vzdrževanje motorja, nastavitve, ...
Skratka moraš biti kar stručko ali imeti nekoga takega v bližini.
Pri elektro modelih je nastavitev precej manj (nič), ni kakšnega posebnega vzdrževanja motorja.
Sem ter tja se menja gume pa kakšen zobnik,...
Ko se vse to obvlada se gre naprej na boljše-dražje modele ali celo kar preskok na nitro,...
Tudi pri čolnih ne kupiš 7 letnemu mulcu najhitrejšega gliserja, da ga po dveh minutah zdrobi na skali, ker je pač pozabil, da je treba ročice na daljincu drugače premikati, ko se model vrača k tebi
No-mi smo zadnja leta "u luftu".
Tudi tu se začne z parimi letvicami balse in malo stiroporja in nato nadaljuje na kit komplete,...
Seveda pa morajo "otroci" imeti tudi dobrega mentorja, ki z potrpežljivostjo pomaga pri delu in razdaja nasvete in svoje znanje.
In seveda podporo (obeh) staršev - ta je glavna !
Ker smo "poleteli malo višje" so tudi tekme malo bolj oddaljene in je potrebno v petek po šihtu sesti direkt v kombi in pičit 300-1000km daleč na sobotno tekmo
Skratka - začnite z poceni modeli, ki so v škatli pripravljeni za sestavljanje.
Ne pričakujte, da bo to prvi in edini model do konca otroštva. Velika verjetnost je, da bo že prvi dan v "treskah"!
Po prvemu neuspelemu poizkusu ne takoj teči v trgovino po nove dele - ogromno se da rešiti z selotejpom,super attakom, letvicami(zobotrebci),... - tako ali tako se bo polomilo v naslednjemu poizkusu
In potem še stopničko dalje , . . .