Če je lastnik objekta en in si v dobrih odnosih potem rabiš podpisanmo soglasje in ni problema. Če je lastnikov objekta več potem se stvar zakoplicira.
Danes se skoraj v vseh primerih uvaja še služnost do elektroomarice. Mi jo imamo recimo na fasadi, in za to smo elektru (lastnik hiše in parcele kjer visi kabel) dali služnost. Torej lastnik omarice je elektro, lastnik stavbe je tisti ki dovoljuje služnost, lastnik opreme v omarici je pa lastnik MM. Če je sedaj lastnikov stavbe več (in je med njimi tak ki vsak stavek začne z "če mi niso avstrijci pobrali, če mi niso italjani pobrali, če mi niso nemci pobrali, če mi niso komunisti pobrali ... tudi elektro ne bo meni nič vzel") oz. si v kakšni dedni zanki veliko sreče pri pridobivanju izjav!
Lahko sicer elektru NE DAŠ služnosti, v tem primeru je pa sploh zabavno če lastnik MM in lastnik hiše/parcele nista ista oseba. Prvo kot prvo ker elektro ni lastnik, mora vsak poseg odobrit lastnik (stavbe) naročit ga mora pa lastnik MM. Torej v praksi ti odkleti pancarka, javiš (kot lastnik MM) da rabiš menjavo, elektro pogleda in reče da mora poseg v omarico odobrit lastnik stavbe (podpisana izjava). Spet če je to oseba iz istega gospodinjstva s katero si v dobrih odnosih ni problema. Kaj če oseba ne živi na istem naslovu, kaj če je to srtric ki živi v ameriki?
Pod črto lastništvo MM je najboljše imet vezano na lastnika objekta, ker gre potem tu avtomatizem skozi precej enostavno. Kar se tiče plačnika se pa da uredit da je to tretja oseba, ker kar se tiče infrastrukture plačnik nima nič s tem.