Mobitel - razočaranje že na začetku

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
me veseli da te fascinira izraz oderuški, ampak to je (vsaj do pred kratkim bila) kruta realnost. Verjetno se zdaj splača ti povezani paketi, pa đabest, ki je mimogrede čisti dumping, odgovor ugodnim tuš cenam, ki vam je dal vetra pa če priznaš al pa ne. Sem bil na mobitelu 10 let, ampak za malo, res malo pogovorov, večinoma kratkih, računi taki da glava boli

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Uff:) 29 EUR je pa res oderuško. Groza, a ne? Pa dobiš v tej ceni še modem notri.
Saj lahko greš k SImobilu kjer je 19 EUR. Malce slabša pokritost, hitrosti, ni WLAN hotspotov, a je vreden svojega denarja.
Ne moreš. Ker nimajo modemov
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik r0cker pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
ne zagovarjam mobitela a vedite da ni vse tako enostavno kot si predstavljate,...
zaposleni pri operaterjih ne delajo ene same stvari za eno samo stranko,... in če je strank veliko,...

b

Lahko bi imeli narejeno tako, da že zaposleni, ki sklepa naročniško razmerje stisne nekam eno kljukico, da naj se zadeva takoj aktivira.

Aha in če je kakšen podatek napačno vnešen? Ali pa če je stranka bila že prej neplačnik in ti bo še isti dan naredila 1k EUR stroškov, ki ti jih ne bo plačala, po možnosti pa še kakšen telefon iz akcije vzela?
cheer.gif
Kolko vem jim oddelek za terjatve lepo deluje. Pa tudi lepe obresti nabije na dolgove.
Kje je problem ?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zakaj bi ljudi vlačili po sodiščih, terjali pogosto neizterljivo in čakali na denar? Sorry, ampak tudi jaz bi v svoji firmi zelo pazil na boniteto kupcev. Konec koncev skoraj vsi nabavijo subvencioniran telefon, so tam stroški, ki se povrnejo v dobi vezave, potem so tu stroški morebitnih neplačanih storitev.

Hvala lepa za takšne stranke.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Fascinira me tvoja definicija dumpinga. Omenjaš Džabest in dumping v isti sapi pa, da je to odgovor na Tušmobil.
Kdo je torej prvi začel dumping, če bi o čem takšnem sploh lahko govorili? Tušmobil ali Mobitel? Mogoče Simobil?
Kar se tiče odgovorov in "odgovorov" pa tole. Po eni strani vsi pričakujejo stalne pocenitve, znižanje cen, v kolikor to stori konkurenca. Ko pa do tega res pride pa spet ni v redu.
Si še eden tistih patetičnih Slovenceljnev, ki raje vidi, da ga koitirajo od zgoraj in zadaj kot pa da bi užival v dejstvu, da cene padajo?
Svašta. Dežela mazohistov
bonk.gif

r0cker

Zelenc'
5. jul 2008
14
0
1
Sicer je bistvo teme nekaj drugega, ampak če si se že obesil na to:

Citat:
Uff:) 29 EUR je pa res oderuško. Groza, a ne?
Da, v primerjavi z 19 EUR je veliko, v primerjavi z 10 EUR pa zelo veliko. Govorim za internet dostop na fiksni lokaciji.
Citat:
Pa dobiš v tej ceni še modem notri.
Modem v bistvu v 24 mesecih močno preplačaš.

Citat:
Saj lahko greš k SImobilu kjer je 19 EUR. Malce slabša pokritost, hitrosti, ni WLAN hotspotov, a je vreden svojega denarja.
Morda pa T2? Brez modema v ceni, z ničelno pokritostjo, brez hotspotov.
Če rabiš dostop zgolj na eni stalni lokaciji, sta obe alternativi povsem ustrezni.

Citat:
Lahko pa greš v USA kjer boš za podobno storitev plačal 49 dolarjev na mesec. Zraven si lahko v paketu omisliš še nenadkriljivo GSM/EDGE PC kartico za dodatnih 49 dolarjev
smile-1.gif
Kar naj imajo, ne vem, kaj ima USA zdaj s tem.

Citat:
Poslovni? Tko ti bom rekel. Sem jih srečal kar precej in mnogim se niti ne da razmisliti, da bi mogoče prišparali polovico denarja, če gredo na pakete Povezani. No, čedalje več jih to že ugotavlja.
Lahko bi po vzoru konkurence imeli brezplačne klice v svojem omrežju. In recimo klice na telekom številke. Ali pa te zadnje vsaj po 1,25 c. Potem bi se dalo kaj prišparat.

Citat:
Priključne takse? In kje jo plačaš? Si mogoče zamešal Simobil in Mobitel?
Glede na opis ponudbe jo plačaš povsod, razen pri itak in penzion paketu, znaša pa 11,87 €.

Citat:
Nad 30? Tudi tam se je nekaj že premaknilo letos s paketi Povezani, ki so neprimerno ugodnejši od prejšnjih paketov Prosti čas ipd. Bo pa kmalu 2009 in tudi tam bo kaj novega, bodi bez skrbi. Seveda pa ti tega ne mislim v naprej razlagati po forumih. Boš izvedel pravi čas, takrat ko vsi drugi.
No, bomo videli.

Citat:
Najbolj me fascinira izraz "oderuške cene". Izjavi ga lahko le nekdo, ki je večno nezadovoljen in pričakuje v življenju vse za 1 EUR, le pri svoji plači bi se verjetno ustrelil, če bi mu šef po novem dal 99 EUR mesečno.

Pojdi še na Petrol in zahtevaj neoderuške cene bencina po 49 centov ali pa v Renault po Clia za 4.990 EUR. Ziher se boš zmenil, ni kaj.

Kaj naj rečem, zadel si v nulo, ni kaj. Zakaj bi namreč jaz moral operaterju nekaj plačevati, saj z mano nima nobenih stroškov. Antene mora tako ali tako imeti postavljene, pa če jaz telefoniram ali ne. Gre zgolj za to, da me "molze" pod krinko ponujanja nekih "storitev". Tole zadnje ignorirajte, je bilo mišljeno kot provokacija, ampak se enostavno ne morem spustiti na tak nivo, zato to takoj povem.

Zdaj pa zares: Nimam se namena prerekati in obešati na podrobnosti. Opisal sem svojo izkušnjo, pač sem razvajen s strani konkurence glede časa vključitve in to je to. Fascinacije in mnenja o tem, kaj jaz pričakujem za 1 EUR, za kaj bi se ustrelil ter ostale vrednostne sodbe pa lahko obdržite zase.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Operater nima stroškov s tabo? Vzdrževanje omrežja, plačevanje zaposlenih, .... naj pa plača iz davkoplačevalskega denarja? Ali si tak tip človeka, ki bi rad, da ima na račun ostalih naročnikov (s katerimi ima operater stroške) vse zastonj? Res je, da mobitel v marsikaterih pogledih sploh ni poceni... ampak te nihče ne sili, da si ravno pri njemu. Zakaj pa moraš biti nujno pri mobitelu? Si se preselil in ni možnosti fiksnega interneta, simobil tam nima UMTS omrežja, T2 pa tam omrežja nikoli ne bo imel in ti ostane le mobitel? Če je situacija taka potem se v vsem tem skriva odgovor za visoke cene... če si na nekem področju edini, ki nekaj nudi, si pač lahko zmišljuješ... ne pravim, da je to dobro, ampak tako pač je.

r0cker

Zelenc'
5. jul 2008
14
0
1
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Operater nima stroškov s tabo? Vzdrževanje omrežja, plačevanje zaposlenih, .... naj pa plača iz davkoplačevalskega denarja? Ali si tak tip človeka, ki bi rad, da ima na račun ostalih naročnikov (s katerimi ima operater stroške) vse zastonj? Res je, da mobitel v marsikaterih pogledih sploh ni poceni... ampak te nihče ne sili, da si ravno pri njemu. Zakaj pa moraš biti nujno pri mobitelu? Si se preselil in ni možnosti fiksnega interneta, simobil tam nima UMTS omrežja, T2 pa tam omrežja nikoli ne bo imel in ti ostane le mobitel? Če je situacija taka potem se v vsem tem skriva odgovor za visoke cene... če si na nekem področju edini, ki nekaj nudi, si pač lahko zmišljuješ... ne pravim, da je to dobro, ampak tako pač je.

Prosim, še enkrat preberi zadnji stavek predzadnjega odstavka mojega prejšnjega posta.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ko sem zivel se pri starsih v bloku, je obcina odkupila stanovanje pod nami (ziveli smo v garsonjeri), ga obnovila ter namenila kot socialno stanovanje. Z novimi sosedi sobili sami problemi, niso placevali vode (ker stanovanja niso imela locenih stevcev smo si njihov strosek delili ostali) itd... Nekoc pa je prisel rubez in me spraseval ce kaj vem kje so, ker vedno ko jih isce jih ni. Sem rekel da ne in dame zanima ce je prisel zaradi stroskov vode in ogrevanja (po dveh letih so bili celemu bloku ze kar nekaj dolzni - oz dolzni so bili upravljalcu... ni vazno). No odgovoril mi je, da ne ampak da so dolzni mobitelu in simobilu kar dost denarja.

No cez kake pol leta me je na hodniku njamlajsi stanovalec vprasal ce bi zanj sklenil en paket pri mobitelu. Sem vprasal ce je sam sel sklenit pa je rekel da je sel in da so rekli da more cakat 3 dni, potem so ga pa klicali, da ne more sklenit ker je njegov oce toliko dolzen in da je prevec rizicen.

Vidis, v 3 dneh so preverili njegovoboniteto. In ker ze od fotra niso dobili denarja, z njim splohniso sklepali. Pri danasnjem folku mors bit previden. Namrec sedaj (ko ne zivijo vec tam) veselo hodijo racuni in priporocena posta od tusmobila. Naj uganem....verjetno so vsi trije vzeli paket 50 =)

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Škoda da praktično ne gre skozi z nekim dogovorom, da bi si slabe zadeve (v tem primeru tudi stranke) sporočali med seboj, ne pa si bili nevoščljivi kot je to splošna praksa
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Komentiral bom samo nekaj delov, ker se mi ne ljubi vsega...

Citat:
Da, v primerjavi z 19 EUR je veliko, v primerjavi z 10 EUR pa zelo veliko. Govorim za internet dostop na fiksni lokaciji.

Glede mobilnega interneta... 19 EUR vs. 10 EUR vs. 29 EUR ... Rekel bom samo tole... kakovost se nikoli ni bila poceni...
Pri T-2 (10 EUR) moras s povecevalnim steklom iskati lokacije, kjer je to uporabno... Saj verjetno scasoma bo boljsa pokritost z baznimi postajami... samo dvomim, da bo takrat cena se vedna le 10 EUR
smile-1.gif
...

Poleg tega dobis pri Mobitelu se dostop do Neo WLAN omrezja...

Citat:
Modem v bistvu v 24 mesecih močno preplačaš.

Seveda... ker ne stejes storitve in gledas na ceno modema le matematicno (24 x 29 EUR)
bonk.gif

Citat:
Če rabiš dostop zgolj na eni stalni lokaciji, sta obe alternativi povsem ustrezni.
Mogoce res... ampak ce imas to sreco, da zivis na takem koncu, kjer tak signal je... (predvsem za T-2 mislim) ...

Citat:
Lahko bi po vzoru konkurence imeli brezplačne klice v svojem omrežju. In recimo klice na telekom številke. Ali pa te zadnje vsaj po 1,25 c. Potem bi se dalo kaj prišparat.

Saj imajo ... samo pravi paket moras gledat...
smile-1.gif
...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
nekaj ljudje pozabljajo.

Pri Simobilu in Mobitelu dobiš v ceni neomjenega interneta še subvenvioniran modem. Pri T2 tega ne ponujajo. Ponujajo pa na obroke modem. Torej lahko k tistim 10 EUR za internet prišteješ še enkrat toliko za modem in si cenovno na istem kot pri Simobilu, glede kakovosti storitve pa v srednjem veku saj so T2 bazne postaje bolj redke kot device v kupleraju.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik r0cker pravi:
Citat:
ne zagovarjam mobitela a vedite da ni vse tako enostavno kot si predstavljate,...
zaposleni pri operaterjih ne delajo ene same stvari za eno samo stranko,... in če je strank veliko,...

b

Lahko bi imeli narejeno tako, da že zaposleni, ki sklepa naročniško razmerje stisne nekam eno kljukico, da naj se zadeva takoj aktivira.

Aha in če je kakšen podatek napačno vnešen? Ali pa če je stranka bila že prej neplačnik in ti bo še isti dan naredila 1k EUR stroškov, ki ti jih ne bo plačala, po možnosti pa še kakšen telefon iz akcije vzela?
cheer.gif

sej nismo v srednjem veku, da se nebi dalo sprogramirati fraud preverjanja avtomatsko verjetno ima S!.mobil to avtomatizirano, misliš da aktiverajo kar vse povprek? verjem da ne... kej več ti mogoče lahko Borovnica pove

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Mobilnega interneta in fiksnega sploh ne mores enaciti; niti po hitrosti, niti po ceni.

Lp

PureEvil

Pripravnik
26. okt 2007
55
0
6
Citat:
Uff:) 29 EUR je pa res oderuško. Groza, a ne? Pa dobiš v tej ceni še modem notri.
Morda pa T2? Brez modema v ceni, z ničelno pokritostjo, brez hotspotov.

Lahko pa greš v USA kjer boš za podobno storitev plačal 49 dolarjev na mesec. Zraven si lahko v paketu omisliš še nenadkriljivo GSM/EDGE PC kartico za dodatnih 49 dolarjev
smile-1.gif

Poslovni? Tko ti bom rekel. Sem jih srečal kar precej in mnogim se niti ne da razmisliti, da bi mogoče prišparali polovico denarja, če gredo na pakete Povezani. No, čedalje več jih to že ugotavlja.
Priključne takse? In kje jo plačaš? Si mogoče zamešal Simobil in Mobitel?

Nad 30? Tudi tam se je nekaj že premaknilo letos s paketi Povezani, ki so neprimerno ugodnejši od prejšnjih paketov Prosti čas ipd. Bo pa kmalu 2009 in tudi tam bo kaj novega, bodi bez skrbi. Seveda pa ti tega ne mislim v naprej razlagati po forumih. Boš izvedel pravi čas, takrat ko vsi drugi.

Najbolj me fascinira izraz "oderuške cene". Izjavi ga lahko le nekdo, ki je večno nezadovoljen in pričakuje v življenju vse za 1 EUR, le pri svoji plači bi se verjetno ustrelil, če bi mu šef po novem dal 99 EUR mesečno.

Pojdi še na Petrol in zahtevaj neoderuške cene bencina po 49 centov ali pa v Renault po Clia za 4.990 EUR. Ziher se boš zmenil, ni kaj.

467716-post_slo.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ena splosna misel..:

Slovenija, kaj ces.. vazno, da se prispara 2 centa na mesec, da se dobi free darilo [nima veze, ce cez 5 minut roma v kos] in, da je nek splosni obcutek prihranjenosti. Zato pa grejo izdelki in storitve v maloro, ker se gleda v vecini na ceno, ne pa na kvaliteto.. Potem se pa se izve, da imamo pac posledicno cenejso robo delano za vzhodno Evropo je pa ogenj v strehi..

Brezveze..

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik r0cker pravi:
po sili razmer sem po 5 letih spet pristal na Mobitelu. Poleg oderuških cen me je doletelo še eno neprijetno presenečenje, in sicer čas, ki je potreben za vklop v omrežje. Novo naročniško razmerje sem sklenil v petek, danes sem povprašal, kdaj bo vklop, in so mi rekli v sredo ali četrtek. Naj povdarim, da ne gre za prenos številke ali kaj podobnega, ampak za popolnoma novo naročniško razmerje z novo številko.

LOL, kakšna anti-mobitel propaganda. Oderuške cene? Pa saj je Džabest najcenejši paket pod Alpami.

Citat:
Uporabnik r0cker pravi:
Bi rekel, da v 5 letih nisem nič zamudil...

Ja, zamuda se res meri v teh parih dneh, ki jih boš moral revček počakati na vklop.

Daj če že pišete pamflete se potrudite biti malo manj prozorni.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik r0cker pravi:
Citat:

b

cheer.gif

sej nismo v srednjem veku, da se nebi dalo sprogramirati fraud preverjanja avtomatsko verjetno ima S!.mobil to avtomatizirano, misliš da aktiverajo kar vse povprek? verjem da ne... kej več ti mogoče lahko Borovnica pove

Ah, kaj veš, kaj vse se preverja.

Recimo za pravne osebe, ki so šele odprle podjetje. Ali pa primer, ki je zgoraj opisan; da mulotu ni bil odobren naročniški paket, ker je bil oče že full dolžan. Po moje so ga zavrnili, ker ta mal še ni 18 let star, pa je dal poroštveno, kjer je navedel svojega očeta in morajo preveriti še njegovega očeta, če je tipson sploh lahko porok.

Ali pa; dobro stoječe podjetje, ki ima dobro boniteto; direktor gre za en teden službeno v Nemčijo, pozabi izklopiti sinhronizacijo Exchange-a in mu telefon kuri GPRS. Naredi 10.000 EUR prometa, ga iz Mobitela pokličejo, kaj se mu dogaja in seveda on kriči, da ni on nič kriv in da tega ne misli poravnati (kljub temu, da se ve, da je kriv le-on).
Naslednji dan hočejo iz njegove firme skleniti 5 novih naročniških razmerij. Jim boš sklenil, glede na to, da ti je prejšnji dan direktor govoril, da ne misli plačati 10k EUR stroškov, ki jih je naredil po neumnosti? Boš tudi to avtomatiziral?

Koliko je različnih varjant in kaj vse se mora preveriti.
Določene stvari so verjetno že lahko avtomatizirane, vendar imaš vedno izjeme, ki avtomatizaciji uidejo in zaradi tega postane avtomatiziran sistem v celoti neuporaben.

Nazadnje urejeno: