Mobitel - razočaranje že na začetku

r0cker

Zelenc'
5. jul 2008
14
0
1
Pozdravljeni,

po sili razmer sem po 5 letih spet pristal na Mobitelu. Poleg oderuških cen me je doletelo še eno neprijetno presenečenje, in sicer čas, ki je potreben za vklop v omrežje. Novo naročniško razmerje sem sklenil v petek, danes sem povprašal, kdaj bo vklop, in so mi rekli v sredo ali četrtek. Naj povdarim, da ne gre za prenos številke ali kaj podobnega, ampak za popolnoma novo naročniško razmerje z novo številko.

Pa me zanima, ali je to normalno? Ko sem pred leti sklepal naročnino pri Si.mobilu, sem bil vklopljen v času, ki sem ga potreboval, da sem prišel iz poslovalnice domov. Mobitel pa rabi skoraj en teden?

Bi rekel, da v 5 letih nisem nič zamudil...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce se prav spomnim, so nazadnje omenjali 3 ali celo 5 delovnih dni... Pri Si.mobilu pa je bilo vcasih eno uro
wink-1.gif
...

Za ostale operaterje pa nevem, kaksne roke imajo...

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Pri meni je isto, s tem da jaz čakam od četrtka, pa se niti ne sekiram, ko bo pač bo. Upam da dobijo mobitele v sredo.

r0cker

Zelenc'
5. jul 2008
14
0
1
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Simobil:

Citat:
Prenos mobilne telefonske številke v Si.mobilovo omrežje se izvede najkasneje v treh delovnih dneh.

Ne gre za prenos številke...

Poleg tega pa so eno splošni pogoji, drugo pa dobra poslovna praksa.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Predplačniški paket deluje v trenutku, ko iz škatlice vzameš.
Da pri poplačniškem traja dlje, je res spet neka birokratska cvetka.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Za vsako spremembo naročniškega razmerja imajo rok 5 delovnih dni, ki si ga ponavadi tudi vedno vzamejo.

Naprimer za prenos NR iz ene osebe na drugo tudi rabijo 1 teden, čeprav to zahteva največ 3 minute dela, da nekdo to popravi v računalniku. Lahko bi že kar tisti za šalterjem to naredil.

Ampak ne. Birokracija mora biti, da se lahko več dela. V državnih podjetjih je pač tako.
cheer.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik flajr pravi:
Za vsako spremembo naročniškega razmerja imajo rok 5 delovnih dni, ki si ga ponavadi tudi vedno vzamejo.

Naprimer za prenos NR iz ene osebe na drugo tudi rabijo 1 teden, čeprav to zahteva največ 3 minute dela, da nekdo to popravi v računalniku. Lahko bi že kar tisti za šalterjem to naredil.

Ampak ne. Birokracija mora biti, da se lahko več dela. V državnih podjetjih je pač tako.
cheer.gif

CRM na višku
smile-1.gif
pa čeprav je M@

V CRM-ju pa S! povozi vse
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Res: pri zelenih je sla vkljucitev stevilke v omrezje expressno. Kako je sedaj, ne bi vedel.

Lp

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ne zagovarjam mobitela a vedite da ni vse tako enostavno kot si predstavljate,...
zaposleni pri operaterjih ne delajo ene same stvari za eno samo stranko,... in če je strank veliko,...

b

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Citat:
Uporabnik flajr pravi:
Verjami da si ga ne vzamejo če ni potrebno. Trenutno je tak naval, da so vsi oddelki polno zaposleni... Kje pa ti vidiš oderuške cene? Če si vklopiš vse ugodnosti, se da zelo ugodno priti"skoz". Da ne omenjam "Džabest" paketa, ki trenutno nima konkurence v kokoški...

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik schalko pravi:
Citat:
Uporabnik flajr pravi:
Verjami da si ga ne vzamejo če ni potrebno. Trenutno je tak naval, da so vsi oddelki polno zaposleni... Kje pa ti vidiš oderuške cene? Če si vklopiš vse ugodnosti, se da zelo ugodno priti"skoz". Da ne omenjam "Džabest" paketa, ki trenutno nima konkurence v kokoški...

Za Ðabest bi se dal kej rečt, odvisno od uporabnikovih navad ane... kaj uporablka itd...je pa res da če vse izkoristiš najbolša ponudna na trgu trenutno

r0cker

Zelenc'
5. jul 2008
14
0
1
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
ne zagovarjam mobitela a vedite da ni vse tako enostavno kot si predstavljate,...
zaposleni pri operaterjih ne delajo ene same stvari za eno samo stranko,... in če je strank veliko,...

b

Lahko bi imeli narejeno tako, da že zaposleni, ki sklepa naročniško razmerje stisne nekam eno kljukico, da naj se zadeva takoj aktivira.

r0cker

Zelenc'
5. jul 2008
14
0
1
Citat:
Uporabnik schalko pravi:

... Kje pa ti vidiš oderuške cene? Če si vklopiš vse ugodnosti, se da zelo ugodno priti"skoz". Da ne omenjam "Džabest" paketa, ki trenutno nima konkurence v kokoški...

Oderuške cene vidim pri UMTS internet dostopu, ponudbi za take nad 30, poslovne uporabnike, v priključnih taksah in še kaj bi se našlo...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Uff:) 29 EUR je pa res oderuško. Groza, a ne? Pa dobiš v tej ceni še modem notri.
Saj lahko greš k SImobilu kjer je 19 EUR. Malce slabša pokritost, hitrosti, ni WLAN hotspotov, a je vreden svojega denarja.
Morda pa T2? Brez modema v ceni, z ničelno pokritostjo, brez hotspotov.

Lahko pa greš v USA kjer boš za podobno storitev plačal 49 dolarjev na mesec. Zraven si lahko v paketu omisliš še nenadkriljivo GSM/EDGE PC kartico za dodatnih 49 dolarjev
smile-1.gif

Poslovni? Tko ti bom rekel. Sem jih srečal kar precej in mnogim se niti ne da razmisliti, da bi mogoče prišparali polovico denarja, če gredo na pakete Povezani. No, čedalje več jih to že ugotavlja.
Priključne takse? In kje jo plačaš? Si mogoče zamešal Simobil in Mobitel?

Nad 30? Tudi tam se je nekaj že premaknilo letos s paketi Povezani, ki so neprimerno ugodnejši od prejšnjih paketov Prosti čas ipd. Bo pa kmalu 2009 in tudi tam bo kaj novega, bodi bez skrbi. Seveda pa ti tega ne mislim v naprej razlagati po forumih. Boš izvedel pravi čas, takrat ko vsi drugi.

Najbolj me fascinira izraz "oderuške cene". Izjavi ga lahko le nekdo, ki je večno nezadovoljen in pričakuje v življenju vse za 1 EUR, le pri svoji plači bi se verjetno ustrelil, če bi mu šef po novem dal 99 EUR mesečno.

Pojdi še na Petrol in zahtevaj neoderuške cene bencina po 49 centov ali pa v Renault po Clia za 4.990 EUR. Ziher se boš zmenil, ni kaj.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik r0cker pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:

b

Lahko bi imeli narejeno tako, da že zaposleni, ki sklepa naročniško razmerje stisne nekam eno kljukico, da naj se zadeva takoj aktivira.

Aha in če je kakšen podatek napačno vnešen? Ali pa če je stranka bila že prej neplačnik in ti bo še isti dan naredila 1k EUR stroškov, ki ti jih ne bo plačala, po možnosti pa še kakšen telefon iz akcije vzela?
cheer.gif