Mobitel instant internet - je to OK?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Prej v tej temi sem napisal spodnje glede zamenjave DSL za UMTS/HSPA, pa so me skritizirali....

Citat:
Uporabnik Bush pravi:
512kbps DSL povezava je boljša kot pa UMTS/HSPA internet. Če ima pa 1Mbps download, potem pa sploh ni za razmišljati o prestopu na mobilni internet.

Mobitel ima poleg tega še vse porte za firewallom.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Standardi recimo omogočajo bitno hitrost 7.2 Mb/s. Enkrat bodo recimo omogočali 50 Mb/s. Seveda pa je to najvišja možna hitrost, ki jo podpira posamezna tehnologija. Operater seveda lahko sistem nadgradi s to tehnologijo. Hitreje kot zgornji limit ne more iti, niti teoretično. Dejanska hitrost pa je nekje v rangu DO te zgornje meje. Prav zato je tudi besedica "DO" napisana prav povsod.
Tudi proizvajalci telefonov in USB modemov operirajo s temi hitrostmi. Gre preprosto za standarde, analogija je recimo WiFi. Tudi tam ima recimo hitrost 55 Mb/s, v praksi pa so hitrosti odvisne od marsičesa. Tako pač je pri radijskih tehnologijah. Je in bo.

Prav zato imajo operaterji brezplačno testno obdobje, ko lahko mirno preizkusiš mobilni internet. Če ti je OK ga vzameš, če ni ga pač ne.

Oglašujejo pa vsi hitrosti, ki jih tehnološko, po standardih, omogoča omrežje. Žal uporabniki NE BI nagradili tistega, ki bi oglaševal povprečne dosežene hitrosti. OK, nekaj ljudem bi se to zdelo OK, velika večina pa bi jih ponudbo takšnega operaterja sprejemala kot inferiorno.

Dejstvo je, da je večina potrošnikov zelo površnih. Zelo malo jih recimo ugotovi, da je interval pri IZImobilu tudi 180 sekund pri kao najnižji cene prepaida. Malokdo tudi ve, da je SImobilova novost pri prepaidu omejena le na prvih 10.000 uporabnikov in da se imenuje "promocijska". Ljudje pač tega ne vidijo, se s tem ne obremenjujejo in z nakupno odločitvijo nagradijo tistega, ki se jim na prvo žogo zdi najboljši. Trdim da ima Mobitel pri takšnem oglaševanju še najbolj fair prakso, primerjalno z ostalimi operaterji na trgu. Drugje so promo ponudbe, časovno omejene akcije in nagrade le za nove naročnike redna praksa. Pri Mobitelu so praviloma ugodnosti deležni vsi uporabniki in ne le tisti na novo.. Lahko bi še našteval.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
ksz...

No kolega je zadevo sprobal in je totalni poraz. Pri povezavi mu kaže signal 100%, ko pa greš odpirat recimo siolov page ali recimo 24 ur in podobne strani, si pa lahko medtem, ko odpira in nalaga vsebino strani z lahkoto privoščiš kavico in čik. Totalno brezveze in neuporabno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
To pa res čudno... Meni se je v zadnjem mesecu hitrost še nekaj povečala, na moji lokaciji imam dopoldne preko 3 Mbit/s. Proti večeru pa vsaj polovico slabše. Sicer pa pri strankah na terenu (običajno znotraj nekega mesta) to tudi dela povsem zadovoljivo (dopoldne), čeprav tam nimam časa meriti hitrosti.

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Mislim da je Pepe povedal odgovor. V popodlanskem casu je seveda na lokaciji kot so spalna naselja povecan promet ko se ljudje vrnejo domov.