Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
3. Jaz bi uvedel trajno hranjenje na stroške države.
-
Ti nimaš kaj uvajati (glej svojo naslednjo točko).
- zatipkal si se : na stroške
davkoplačevalcev
Citat:
4. Živimo v demokraciji, seveda pa morajo biti določeni sistemi represije za umiritev deviantov. Pri tem posamezni državljani zaradi splošnih interesov nimajo prava glasanja.
Kdo pa ima pravo glasanja, če ne državljani ???
Si opazil besedico POSAMEZNI državljani? Nisi, kajne?
Hočem povedati to, da če par liberalcev tukaj na forumu še vedno forsira flower power to ne pomeni, da lahko kar koli spremenijo. Spreminja aktualna vlada, ki predlaga zakone, potrdi jih parlament. Če so zakoni protiustavni lahko parlament z ustrezno večino spremeni tudi ustavo. Tako simpl je.
Če kaj flower power idealistom kaj ne ustreza naj gredo, za spremembo, na volitve ter tam podprejo tisto stranko, ki jim je pri srcu. A takšne ni? No, potem pa se zberite in ustanovite svojo. Nihče vam ne prepoveduje. Mogoče boste celo prišli v parlament.
Trenutno je situacija, kakršna je. Represija je, še več je bo in še več bo tudi nadzora državljanov. Če komu kaj ne paše naj se spoka v Bantustan. Meni tudi ne pretirano, a se tolažim s tem, da me lahko nadzira kdor hoče. Nimam skladišča kalašnikov doma, niti ne dilam urana ali skrivoma favorizira teroristov.
Upam le, da bo rastoča represija poskrbela vsaj za kakšno varnostno tveganje in da bo kakšen kriminalec več za rešetkami. Nisem pa v to ravno prepričan ob sposobnosti policije, tožilstva in sodstva.