Zadovoljen bi bil ze, ce ne bi vsake toliko casa bilo videti (skoraj dokaz) da se to izvaja. To je replika na tvojo stevilko 1.
Seveda jih rabi da izstavi racun. Ze pred sprejetjem tega zakona o hrambi prometnih podatkov je operater LAHKO in tudi MORAL za potrebe racunanja hraniti te podatke - ampak samo do takrat. Ostali podatki so bili na voljo z zbiranjem po nalogu sodisca. In ja, ce je operater hranil podatke za nazaj kljub izrecni prepovedi (pred sprejetjem zakona o hrambi je bilo to namrec prepovedano) in brez sodnega naloga, potem to je vsekakor proste odlocitve operaterja. Ki je itak "nacionalni" operater, ce dojames hint.
3. Sej 6 mesecev ne pomeni da po tem casu zbrisejo podatke V VSAKEM PRIMERU. Ce je sum kaznivega dejanja ali cesa podobnega, se podatke zbira naprej. Ampak za ostale, nedolzne drzavljane, pa menim da ni potrebe po dveh letih. In ja, pokaze se ze prej kot v sestih mesecih.
Sicer pa si ocitno se en, ki meni da lahko drzavni aparat ali kdorkoli deluje nezakonito ali brez ustavne podlage. Za take svetujem kako represivno drzavo, na svetu jih je dovolj. Ce se pa gremo demokracijo in transparentnost, potem pa ti doloceni "sistemi za umiritev deviantov" morajo delovati zakonito. S tem da dolocanje deviantov je ocitno cigavo delo... vladajoce vlade?
5. Popolne zasebnosti ni, ampak tole kar ti predlagas je IMO policijska drzava. Kjer so studenjte postreljeni, intelektualci zaprti, opozicija je papirnata, par ljudi vodi vso drzavo, cerkev je pomemben faktor odlocanja, itd... No sej zdej ko sem napisal, mi niti ni tolk tuje tole slisat za Slovenijo
In kar ti predlagas, je cista neumnost/debilnost.
Moj internet briga samo mojega ISPja, pa se to le za izdajanje racuna. Ce obstaja sum kakega kaznivega dejanja, se spremlja. Enako velja za vse ostale stvari.
Nimam se za veleuma, vecino ljudi takoj precenim in vidim kje so. Mladine ne berem, Metelkove ne obiskujem, kolesa ne maram, Katalene pa sploh ne. Sem pa alergicen na ozkost gledanja, nesposobnost in crno/belo slikanje zadev.
Moram reci, da me zanima kaksen novinar si in za katere publikacije pises - gledam namrec tvojo titulo.