Mobilni internet

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Stvar je taka, stoji pa tko; želja je po mobilnem internetu doma in predvsem v tujini, predvsem na relaciji slo - španija(predvsem).Gledam predvsem predplačniške pakete, najrajši bi vzel od domačega operaterja, če bo pa drago pa od španskega.Potreboval ga bom predvsem za e-mail in hitri pregled domačih novic.Modem pa že imam.
grin1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Predvsem
grin1.gif
predlagam, da si za vsako državo dobiš svojo predplačniško kartico, ker bo to zdaleč najcenejša varianta... data roaming je (sicer povsem neupravičeno) zelo draga stvar.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Pep hvala za link, je dobrodošlo, da primerjam cene med ponudniki.Hm, ja pol bi pa mel celo torbico sim kartic
grin1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Stvar je taka, stoji pa tko; želja je po mobilnem internetu doma in predvsem v tujini, predvsem na relaciji slo - španija(predvsem).

Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Hm, ja pol bi pa mel celo torbico sim kartic
grin1.gif

Relacija je torej: Slovenija, Italija, Francija, Španija, od tujih torej samo tri države.

Poizkusi najti kaj podobnega temu:
http://www.mobitel.si/storitve/instant-internet-dan-na-dan.aspx

Glede modemov: lahko dokupiš še dva, eden stane samo 66€, in ti ni treba vleči kartic not in ven. Samo nalepko z zastavico daš gor, da veš kateri je kateri. Lahko pa imaš pogovorno SIM kartico v običajnem HDSPA telefonu s podatkovnim paketom. Torej še klice po lokalni tarifi - tako odhodne kot dohodne.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Sem nabavil Špansko sim kartico od operaterja Yoigo, za katero sem plačal 20€ in pravtoliko dobil dobroimetja in še 20 sms-ov gratis.Cena surfanja se mi zdi za predplačniški paket zelo ugodna in je od druge ure zjutraj, do druge ure zjutraj naslednjega dne 3€ , če se pa konektam v tujini s to kartico je pa 3 cente 100kb.Če bi vzel še modem pa bi doplačal še 45€, je pa zanimivo, da ne moreš kupiti sim tako kot pri nas, ampak v samo temu namenjenih trgovinah z predložitvijo osebnega dokumenta.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Gre se mi, da sem v Španiji online, kjer se največ zadržujem, tko da Francija in Italija nista tako pomembni glede tega.