Mobilni INTERNET na Hrvaškem

MaLiX

400. registrirani uporabnik
9. avg 2007
169
2
18
Obišči stran
Se je že kdo kaj zanimal kako je letos z internetom na Hrvaškem.
Zanimam se predvsem za predplačniške pakete (SIM kartico bi kupil preko operaterja VIP, TELE2 …)
Lani sem koristil Tele 2, kjer je bilo razmerje 1Kuna = 1 MB
Kako je z VIPom?
Predlani sem naletel na paket, kjer sem kupil predplačniško SIM kartico in sem lahko promocijsko koristil 200MB interneta, ko sem to porabil sem šel po novo sim kartico.
Letos nikjer ne zasledim te ponudbe na njihovi spletni strani.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Drugače sem lani kupil VIP Broadband paket z SIM kartico (na njej že 200MB) + USB modem Huawei K5356 za 179HRK. Pri nas (nekje bogu za hrbtom) je HSDPA/UMTS vlekel super, kakor v idealnih pogojih.
smile-1.gif
Tele2 pa sicer nevem kako ima kaj pokritost... Lahko pa se nabavi tudi SIM za 20HKR, ki pa deluje v telefonu (preverjeno).

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
kaj pa Simpa od T-mobile? Ima kdo kakšne izkušnje?

Jaz bom izkušnje nabiral za prvomajske praznike.
smile-1.gif

Imam Simpa kartico. Stala je 100 kun. Teh 100 kun mi vračajo (polnijo račun) pri vsakem mojem nakupu dobroimetja za vsaj 50 kun. Torej, jaz dam 50 kun, oni pa še 20 kun zraven - dokler mi ne vrnejo vseh 100 kun, ki sem jih plačal za kartico.

Kar pa se tiče interneta; na to kartico je mogoče aktivirati storitev web&walk (tudi preko sms), kjer za 20 kun dobiš 100 MB. Eno polnjenje je omejeno s trajanjem na 1 mesec. Neporabljeno stanje imaš v dobrem ob naslenjem aktiviranju. Naenkrat je mogoče opraviti več aktivacij. Od prvega maja bodo nekoliko dvignili cene, vendar bo večja tudi količina podatkov.
Več pa tukaj

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Če boste uporabljali mobilni internet na hrvaškem vam priporočam uporabo Opere saj lahko vključite funkcijo turbo ki vam celotno stran zmanjša (resolucijo slik) in jo šele nato pošlje na vaš računalnik. Torej podobno kot deluje opera mini za mobilnike.

Na ta način bi morali dobiti precej več za denar ki ga boste namenili internetu na hrvaškem

Nazadnje urejeno:

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
ali imajo to tudi v trafikah ali moraš poiskati prav poslovanlico operaterja?
Kako polniš? Preko neta s plačilno kartico ali se da kupiti "kartice"?

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Jaz sem sim kartico kupil pri enem od pooblaščenih prodajalcev T-mobila; poglej na njihovo spletno stran kjer imajo seznam centrov in pooblaščenih prodajalcev. Mislim, da pa je v navadni trafiki ne dobiš.

Polnim pa jo preko njihove spletne strani, s kreditno kartico. Sem bolj redko na Hrvaškem. Skoraj ziher pa sem, da se boni za polnjenje lahko kupijo tudi v trafiki in na bankomatu.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če so "boni" tudi za net, potem jo lahko polniš na vsakem bankomatu, kot pri nas za predplačniške pakete.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Januarja sem uporabljal VipME SIM kartico z vrednostjo 100 kun!
Če želiš prenos podatkov pošlješ SMS SURF100 na 792 in dobiš 100MB v vrednosti 30 kun!
SIM kartico dobiš v vsaki trafiki.Naj pripomnim da sem uporabljal telefon kot modem,za USB modem pa nevem če deluje!!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
kaj pa Simpa od T-mobile? Ima kdo kakšne izkušnje?
Sem hotel kupit, pa trgovec (T-Mobile shop ali center al kak se jim pač reče) pravi, da z Windows 7 ne dela ????

Pol pač nisem.

A lahko kdo potrdi?

Hecno da ne dela z praktično edinim Windows, ki se zadnje čase sploh prodaja. (za 90% primerov, ne spet dlake cepit, lepo prosim)

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Evo me iz morja.
Kupil sem simpa v eni trafiki. Ker nisem imel pojma če je to to, sem pač kupil kar so imeli. Kupil sem samo sim kartico.
Bilo je 100kn, čeprav je na netu cena 50kn?? Ok, sem rekel bom vzel in sprobal. Čudno mi je bilo že da v vseh zloženkah, ki so bile notri ni bilo nič napisano o internetu.
Priklopim mobitel na laptop, se hočem povezati, neuspešno. Stanje na računu 0??
Na netu je pisalo da za 50kn dobiš 100kn dobroimetja.
Letim še enkrat na bankomat po bon, da sem nafilal za 50 kn. Nafilam, se priklopim na net, grem na gmail, odprem samo 1! tekstovni mail in konec. Stanje na računu 0!
Mislim, sem mislil da bom popiz.... Mi ni dalo miru, letim še po en bon za 50 kn, nafilam in nato v enem izmed prejetih sms -ov vidim da lahko vklopiš določene pakete.
Vklopil sem web and talk medium (neki takega) in dobim 100mb. Z računa mi je pa odbilo 20 kn. No še vedno mi ni čisto jasno kolikokrat lahko vklopim ta paket. Na njihovi strani piše da imaš lahko 24urni paket z omejitvijo ne vem, 250?? mb ali enourni neomejeni paket. Jaz ne vem kaj imam to za en hec.

Če potegnem črto, sem zapravil 200kn za usranih 100 mb (tudi po neumnosti).
Nato sem ugotovil da obstaja več teh starter paketov (samo sim kartica). Moj paket je vseboval 15 številk na katere lahko kličeš brezplačno, nekaj takega. To je razvidno iz nalepke na škatlici.

Mb niti ne letijo tako hitro, uporabljal sem opero z funkcijo turbo, občasno sem imel izklopljene vse slike. Vse update-te sem pa že doma izklopil.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
a lahko nekdo tako na uč pove kolk hitr pa letijo teli MB-ji....

recimo kolk branja in pisanja na Alterju
wink-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
a lahko nekdo tako na uč pove kolk hitr pa letijo teli MB-ji....

recimo kolk branja in pisanja na Alterju
wink-1.gif
Na PC si inštaliraj DU meter in spremljaj porabo, ti bo kmalu jasno, koliko pretočiš.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Mislim da tale opcija simpa internet z 250MB/24ur za 20kun bo čist dovolj
smile-1.gif

si sigurn da si ti to dobro razumel??....
če mene vprašaš nič ne razumem...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če sem jaz prodajalca prav razumel, ti kupiš paket in kot prvo po priklopu/vklopu pošlješ SMS za izbiro paketa, in pol imaš tisto, dokler pač traja (1 dan, do porabe megabajtov ali kaj pač ima paket)

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
če povzamem:

-148 kn dam za paket s web'n'walk USB stickom kjer je že vključeno dobroimetje 50kn
-ob nalaganju najmanj 50kn imam pravico vklopa 24h/250mb paketa
-če naložim 100kn je to 5 dni uporabe 24h/250mb interneta
-vendar to opcijo lahko vklopim največ 5 KRAT???

kaj pa potem naprej? na morju sem 14 dni.....kera tarifa ostane?

da nebo VIP na koncu cenejši
grims-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
ne vem zakaj sem jaz dobil le 100mb za 20kn?
res pa je da ni bilo omejeno na 1 dan.
kaj je potem to zaen paket? meni ni nič jasno.

MaTiCeKSI

Pripravnik
14. nov 2008
64
0
6
Jaz uporabljam ze 2 leti na hrvaskem nonstop VIP mobile broadband. SIM kartico vtaknes v USB modem ali stari mobitel, ki ti sluzi kot modem (S60 Nokia N95, N82 ali katerakoli druga z HSDPA in WiFi je sweet izbira, ker lahko preko Joikuspot programa laufa na njej WiFi access point!).

Najprej v VIP/vodafone shopu kupis VIPMe broadband box za 20 kun (vcasih 100 kun) in potem nalozis dobroimetje. Paketi so sledeci za 200 kun si preko SMS aktiviral 512 MB paket. Ko enkrat imas SIM kartico, lahko kupujes klasicne bone, ki jih ljudje drugace uporabljajo za telefonijo. Easy in cenovno dostopno. Se pa pozna, da ima VIP slabse omrezje od T-Mobile /cronet. Pri meni prvo leto na nasi lokaciji ni bilo UMTS signala, drugo leto obcasno ze, T-Mobile je na isti lokaciji kazal 5 crtic UMTS omrezja.

Več o tem: http://www.vipnet.hr/vipme-broadband

Ce se bo kdo sel pogovarjat v kak njihov center, uporabljajte besedno zvezo prepaid internet, da vam ne bodo poizkusali narocnine prodati. Sam imam s temi centri dokaj slabe izkusnje, osebje ni lih up to speed s ponudbo. Strokovno prodajalci niso bili na nivoju nasih... No morda je samo moja hrvascina prevec rustikalna.
smile-1.gif