Mobilni internet na Hrvaškem

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Jaz bi rekel, da na ponudbo kateri je boljši in cenejši ne morete gledat tako kot gledate.

Vse je odvisno od lokacije. Če gledate pokritost po internetni mapi je lahko zelo napačno.

V naselju jker smo lani počitnikovali smo lani lahko ujeli 1kB prenosa od enega operaterja le zjutraj do 8h, potem je padlo na par B in ni bilo mogoče surfat. Je pa po zemljevidu pokritosti sodeč tam signal odličen... žal ni bil v realnosti na tem mestu tak.

Najbolje bo, če se priklopite s svojim slovenskim telefonom na enega operaterja, pogledate kakšen signal kaže, nato preklopite na drugega operaterja, pogledate signal, tretjega... tisti, ki kaže dosti bolje (oz. če je občutna razlika) se potem odločite. Če je enak pa gledate na ponudbo.

Ni namreč v vsakem kvadratnem metru enako.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Sam sem pred 2 leti na Hrvaškem kar na blef kupil od VIP operaterja komplet USB modem + SIM za takratnih 179 kun. Glede na to, da se nahajamo nekje bogu za hrbtom v enem selu (par 10 km stran od tehnološko zaostalega Labina), je bil HSDPA signal odličen. Zlahka sem dosegel 2-3 Mbit downspeeda tudi ob najbolj "obremenjenem" času. Brskanje je bilo tako čisto super, skoraj kot bi bil doma na fiksni kabel liniji.

Je pa težava, ker sem bil lani na isti lokaciji, a sem brskal po spletu s telefonom (iPhone 3G), ki ne podpira UMTS900 in tako lovil le EDGE. Tisto je bil pa res pain in the ass.

Botomline: Sam priporočam operaterja VIP, ki ima ponudbo kar OK, pa še signal je zares kul. Sem potestiral tudi v središču Rabca in je bil prenos tudi OK, čeprav tam vsi visijo na tem 3G netu.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
...če rabš odklenjen ključek za sposodit, me rufni. Mam enga ali 2 še doma...
wink-1.gif

Mam. Tudi kartico, vendar ne deluje več:(

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
selo 10km od Labina. a si va boške? ;-) Kje si natančno?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Sem v juncih (selo Junaæ). Sigurno prvič slišiš za to. :D

Na zemljevidu tega nikjer ne najdem, pa imajo vsa sela tam naokoli oznacena ... v katero smer pa si ?
smile-1.gif

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Bartiæi vem kje so. Je res mal vukojebina. Sam za Junaæ pa nikoli slišal. Mogoče se kaj srečava dol. Grem pogosto motorirat dol.
cheer.gif

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Desty, ne zapletaj se v debato z ghiblijem, ker bosta hitro na istem tiru... v smislu je*eš tako dr*avo, ki podpira kriminalce oz. jo celo vodijo
smile-1.gif

Drži se raje interneta
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To se ni tako hudo kot recimo Koromacno ... najprej bogu za hrbtom, potem pa se cudovit in barvit okolis
smile-1.gif
Tiste vasice tam doli so res malo odrocne, ampak je to pozitivno, ker je malo manj obremenjeno s turisti (ni kot kaksen Rabac).

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Ti bi mogel videt Koromačno pred prevzemom cementarne. Od takrat je še kaj zelenega tam do švicarja je vse bilo iste barve...sive.

@Gogy: če je pa res
grims-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj to sem imel v mislih - barve so cudovite in raznolike, ce ti je le vsec prasno-sivkasta
smile-1.gif
(kot tista sala o Fordih model T in izbiri barv)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mi je bilo dano poloziti oko na to idilicno utopijo ... Znanci so na drugi strani Skitace (= blizje civilizaciji
smile-1.gif
).

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Pri nas je recimo tistih par deset hiš vsega skupaj in smo edini Slovenci med samimi mešanimi narodi. Je pa res, da plažo mamo pa perfektno, ne tako umazanijo kot v Rabcu. :p

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
kaj vidva vidita kakšen je naslov teme tukaj?

PM pa se menita ker meni dol visi kak mate vi na morju!