Mobilni internet na Hrvaškem

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Torej, zna bit, da bom letos večkrat pri sosedih in brez interneta bo težka. Kateri izmed hrvaških ponudnikov ima najboljšo pokritost pa kakšno ugodno ceno za mobilni internet v predplačniški varianti?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Paketi: T-Mobile, Vip in Tele2:
http://www.dreamdesign.si/info...rvaska-internet

Pokritost: Vsi operaterji imajo 99% pokritost prebivalstva. Pokritost ozemlja je pa pri Tele2 nižja.
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/89-pokritost-gsm-umts-hrvaska.html

Priporočam Tele2. Najboljšo (najhitrejšo) mrežo ima Tele2. Potrdila je Fakulteta za elektrotehniko in računalništvo v Zagrebu.

Pravi cenik paketov za poletje bo na voljo po 1.6.2011.

Vse o Hrvaški spremljajte:
hrvaška.mobilna-telefonija.com

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Ah daj no daj... kljub zemljevidom na svoji strani si upaš priporočati Tele2? Kako naj bodo najhitrejši, če imajo pa tako bogo UMTS pokritost, da glava peče?

Verjetno uporabljaš podobno logiko kot za Tušmobil v Sloveniji, ki ima tudi "najbolj kvalitetno" omrežje? Sem naročnik pri obeh operaterjih... Tušmobil in Mobitel pa lahko trikrat ugibaš, kater ima bolj kvalitetno omrežje iz mojega (uporabniškega) stališča.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
Tole je pa za Vip Net

http://www.vipnet.hr/mobilni-internet/promotivna-ponuda
To uporabljam tudi jaz od lanskega leta in mi cenovno tudi najbolj odgovarja glede na moje potrebe. Pokritost je dobra, lahko pa je na kakšni lokaciji malo slabši signal, kot je tudi v mojem primeru, ampak še zmeraj zadovoljivo.
zmaga.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Ah daj no daj... kljub zemljevidom na svoji strani si upaš priporočati Tele2? Kako naj bodo najhitrejši, če imajo pa tako bogo UMTS pokritost, da glava peče?

Verjetno uporabljaš podobno logiko kot za Tušmobil v Sloveniji, ki ima tudi "najbolj kvalitetno" omrežje? Sem naročnik pri obeh operaterjih... Tušmobil in Mobitel pa lahko trikrat ugibaš, kater ima bolj kvalitetno omrežje iz mojega (uporabniškega) stališča.

Saj je ze veckrat izpostavil ... da govori samo v prid tistim, ki so prisli zadnji na trg... pa ni vazno, ce so OK ali ne
hysterical-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kako je s temi opcijami... davno je, kar sem jaz uporabljal predplačniške storitve
tongue-1.gif

Če prav razumem, kupim recimo SIMko pri T-Mobile [==20Kn] in dobim na račun 20Kn. Kaj zdej?
a) Grem lahko direktno na internet in plačujem 1Kn/Mb
b) Kupim opcijo (?) za teh 20Kn ki jih imam naložene in lahko en mesec visim na netu (do 100MB) in potem naprej plačujem...

Torej... kako se vključujejo te opcije, se da (ko eno "opcijo" pokuriš) dokupit novo "opcijo", kje se sploh dobijo nastavitve za dostop do interneta...

Lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nikjer nisem zaseldil takoe ponudbe, kot imata recimo Mobitel in Si.mobil... ker za cca. 5€ dnevno dobis unlimited internet ... Tako kartico imam recimo tudi za Nemcijo... bi pa kaj podobnega nabavil tudi recimo za Hrvasko in Avstrijo ... Pa da kartica ne propade ... ce jo rabim recimo samo enkrat letno...

gpc17

Pripravnik
15. dec 2009
71
0
6
LJ
Pa ima tist kljucek tudi na simki 149kn ali je prazen pri T-Mobile? Ce ima je najbolje kupit kljucek pa se nek bon za 50kn in vkljucit opcijo za 1,5GB podatkov, ki pride 150kn.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
T-Mobile SIM ma v osnovi 100MB oz 500MB (trenutna akcija ob aktivaciji) gor in velja 30 dni od aktivacije.
Možna je aktivacija več MB preko SMS sporočil.
* S 30 MB za 10 kn
* M 100 MB za 20 kn
* L 300 MB za 40 kn
* XL 1,5 GB za 75 kn*

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Imam jaz ene 5 kosov takih za Simpa internet. Nove pa 100kn naloženih za 5€.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
T-Mobile simpa (predplačniški paket) lahko kupiš v vsakem kiosku na hrvaškem.
Cena paketa je okoli 150 kun.
Paket vsebuje USB ključek zaklenjen na njihovo omrežje in SIM kartico.
Na sim imaš že naloženih 100 kun ob registraciji, ki pa ni obvezna dobiš še dodatnih 50 kun.
Za uporabo samo namestiš ustrezni program, ki je nameščen na ključku in ko naprava najde signal se samo povežeš na net in to je vse.
Uporabljam ga že kar nekaj časa in vsepovsod deluje odlično tudi med vožnjo, bolj me moti visoka cena prenosa podatkov.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja, 148 kun je modem+Sim kartica.

Samo, tile novi, k jih imajo, nevem, če imajo tudi za microSD slot...
Je pa odklenjena zadevca prav fino delujoča tudi na M@, T-2, S! (S! tudi z originalnim SWjem)....

@Jest.
Se mi doma valja ena ja; je pa treba sprobat, če še dela. Vem, da sem poleti dal gor ene 200 al 300 kun (neka akcija; če veš naložiš, dobiš duplo, al neki v tem smislu)...

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
MF100 in MF626 ki so v ponudbi za Simpa internet ima za microSD.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Imam od VIP operaterja SIM s 550MB gor, če kdo rabi. Mora se samo napolnit s 10 al več kun, da bo spet aktivna.
smile-1.gif