Mitja, stardec kolikor spremljam forum in stardecove poste, ima včasih tudi prav. Dokler se ne začne prepirat s kakšnim enako trmastim, potem pa se začnejo besede iz konteksta jemat. In seveda, kadar kak mladec z neprilagojeno hitrostjo kam zleti.
Motor je v večini primerov hobi. Tako kot smučanje, naprimer.
Malo ljudi poznam, ki vozijo motor službeno, ali pa jim služi kot primarno prevozno sredstvo.
Stardec, bil sem na pogrebu enega takega kolega, ki je bil vedno na motorju, izpita za avto niti ni imel, tudi za nesrečo je bil kriv splet nesrečnih okoliščin, najbrž sunek vetra in jašek ravno tam, kjer je pristal.
Besede njegove mame po pogrebu: "Fantje, hvala, da ste prišli, pa naredite še kak kilometer za njega."
Žal sem bil tudi na pogrebu, kjer so svojci izrazili željo, da pridemo v civilu. In se nam je zdelo normalno. Motor je imel bolj zaradi želje po hitrosti. Enkrat pa se ni izšlo.
Če smo že pri pogrebih, tudi vojaški pogreb vojaka, ki je življenje izgubil v službi, ni ravno "prijazen" do svojcev.
Drugače pa smo motoristi po defaultu divjaki, budale, neizobraženci, pozerji, itd...
Sploh, ko pride do nesreče, se najdejo priče "Jaa, veste, sigurno se je hitro pripeljal, sem ga slišala že tam dol na začetku vasi, čeprav že bolj slabo slišim."
Vozim se za sebe, ne za druge. Včasih sem res mal pozerja, recimo ob sedmih zjutraj pri -5, ko vsi čudno gledajo. Tudi na furo grem običajno sam ali z bratom, ki fura podobno, kot jaz.