Mnenja o tem prenosniku

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Citat:
Uporabnik b_t pravi:
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Mogoče kdo ve koliko bi prišla poštnina...

Cca. 20 Euriæa

Cyberport sem povprasal po stroskih postnine v SLovenijo in izvedel, da ne posiljajo k nam!!!
bonk.gif

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Citat:
Cyberport sem povprasal po stroskih postnine v SLovenijo in izvedel, da ne posiljajo k nam!!!
bonk.gif

Ne pošiljajo k nam
confused-1.gif

Drugače pa , hvala a ta odgovor.

Hopla, zanimivo!
Pri Cyberportu sem maja kupil eno tehnično zadevo in sem jo tudi normalno dobil (k nam).
Brez, da bi jim kaj težil (na seznamu za pošiljanje je bila tudi Slovenija).
Zdajle pa res pri tem prenosniku med državami za pošiljanje ni Slovenije.
Tudi artikla, ki sem ga kupil, ne prodajajo več.

Sicer pa (matejm1994) lahko poskusiš izvesti nakup do predzadnje faze (do plačila)
in se ne zanašaš, da bodo drugi vse namesto tebe naredili, se ti ne zdi?

Drugače imaš še druge spletne trgovine, ki pošiljajo v Slo (no, vsaj naj bi) in poišči,
če je kje ta prenosnik, ki ga želiš kupiti in koliko stane:
http://www.techdirekt.de/
http://www.pixmania.com
http://www.geizhals.de
http://www.ebay.co.uk/
http://www.ebay.de

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@b_t hvala za odgovor, in še nekaj naštetih trgovin. Je pa problem pri meni, ker neznam nemško.

Najlepša hvala.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
To je amerika...tu prištej še stroške carine + DDV, je pa res, da je tam vse ugodno ja...

ampak pazi, primarna garancija ne velja v EU, moraš dokupiti...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Koliko pa bi bili stroški poštnine in ddv ja slupaj. . 30, 50, 100€ ali koliko.
Glede gaancije pa vem. Saj jo tam v drugem koraku pri nakupu lahko dokupiš. Če se ne motim je tista, ane.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
DDV je 20%, plača se na VSE, torej na znesek s poštnino...

carina je nekaj €, mislim da 4...

to bi naj blo to, čeprav imajo pravne osebe stroške dispančera, če se gre za znesek nad 1k, ampak to mislim da za tebe ne bi bilo, ali bi kupil preko pravne osebe?

Overseas garancija ja...

pa je res toliko ceneje, kot recimo v nemciji? Ker v USA/UK je primarne garancije le 1 leto, pri nas, pa recimo v DE, pa 2 leti, kar pa tudi ni zanemarljivo...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Tisi prenosnik bi me prišel 1370$ Link, to je okoli 950€.+20% davka, +4€ + carina (koliko že pride)
Če ne šteješ carine, pride 1144 €. Ali je carina visoka.

LP

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Carine na računalniške izdelke iz USA ni, vendar so DDV in še ostale malenkosti, ki ti jih zaračunajo dosti večji strošek. Tako, da je neka groba formula za končno ceno podobna:
(cena v USD + poštnina v USD) x 1.25.

Potem je tu še ena stvar pri električnih stvareh kot so laptop je polnilec, v USA imajo drugačne vtičnice in drugo voltažo, tako da je v večini primerov treba stroškom dodati še strošek združljivega polnilca.

In če si pristaš slovenske tipkovnice (ameriška se kar razlikuje, predvsem v posebnih znakih, Y in z sta zamenjana) pa še strošek ali nalepk (grdo) ali pa še strošek vgradnje slovenske tipkovnice (za ASUS je ta nekje 70€)

Jaz sem nekaj časa nazaj naročil zvočno kartico (malo boljšo) iz USA, California.

Paket je zgledal takole:

Originalni račun iz Auzentech (200 USD + poštnina 45 USD = 245 USD):

Nek obrazec špedicije na Brniku, razni podatki o paketu in znesek DDV-ja:

Račun, ki je prišel po pošti in ga je bilo potrebno plačati (skupaj nekje 60 EUR pribitka na originalnih 245 USD):

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
LeQuack , najlepša hvala za to zelo lepo pojasnilo. Torej bi prišlo nekako tako.
(1370$ + 30$) X 1.25 =1750 $ ali 1225€ + polnilec. Prišlo bi več, kot če ga kupim nekje v Nemčiji.

Saj mislim da te možnosti nebo, samo vseeno vprašam, ali davek in carino, se tudi plača, če ga kdo spotoma prinese iz ZDA.

Sepravi, bom gledal le nemške trgovine!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Polnilca ne rabiš, rabiš le adapter za našo vtičnico, ki pa je 3€

Če ga nekdo prinese bi se moralo tudi plačati, a večina folka zadevo prešverca. Uradno se mora.

Ne pozabit, v USA imaš le 1 leto garancije + oversears morš doplačat. V nemčiji imaš pa 2 leti.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Torej bom gledal nemške trgovine, ali pa če dobim koga, ki se bo potikal po ZDA. Pač, doplačam garancijo, pride še vedno manj. Ampak ne poznam nobenega ki tja potuje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Si ziher? Koliko je razlike v ceni? Koliko se jaz spomnim, je overseas nekje 50$, dodatna garancija pa 120 $ ?

Kaj pa maš za gledat v nemčiji? Najdi eno, pa naroči
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ja, saj bom naročil. Samo še počakam, da pridem v šolo. Tam vprašam še računalničarja, kaj meni, pa naročim. Če pa mi ne bo šlo, mi bo pa on pomagal pri nakupu.
smile-1.gif

Če računam po formuli, ki je napisana nekaj postov višje pride okoli 1225€. Pa ameriška tipkovnica je. Ni Slovenska.