Mišični krči v nogah

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej ajdo, oves in špinačo? In to v velikih količinah? Ne, hvala.

S tem, da spijem cca 3 litre ljubljanske vode dnevno, ki je precej trda, torej ima veliko magnezija. Ko malo gledam, kje vse se nahaja magnezij, imam filing, da ga dobim več kot povprečen človek, samo ali ga ne absorbiram toliko ali pa to ni vzrok krčem v nogi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi jaz močno dvomim, da je magnezij. Tovrstno pomanjkanje se ne bi manifestiralo 1-2 krat na leto.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Hard water is water that has high mineral content (in contrast with soft water). Hard water has high concentrations of Ca2+ and Mg2+ ions.
Citat:
Soft: 0–60 mg/L
Moderately hard: 61–120 mg/L
Hard: 121–180 mg/L
Very hard: >181 mg/L

The hardness is indicated by a calculation where both calcium and magnesium values are reported as mg/L (ppm) (Ca x 2.5) + (Mg x 4.12)= Hardness in mg/L
http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_water

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
hm, to ne vem, kako je z golenijo, jaz sme imel nekaj časa krče v stegenski mišici, bolelo je orenk, kljub temu sem uspel močno masirati, zdi se mi, da je pomagalo. Kasneje pa sem imel krče v podplatu, prste na nogi mi je potegnilo narazen, da sem izgledal kot raca. K sreči pa sem zelo hitro ugotovil, da izredno pomaga, če prste dobims pet skupaj in tako sem z roko preprosto prijel prste na nogi in jih stisnil skupaj in bolečina krča je bila bistveno manjša in vse skupaj je minilo v nekaj sekundah.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Torej ajdo, oves in špinačo? In to v velikih količinah? Ne, hvala.

S tem, da spijem cca 3 litre ljubljanske vode dnevno, ki je precej trda, torej ima veliko magnezija. Ko malo gledam, kje vse se nahaja magnezij, imam filing, da ga dobim več kot povprečen človek, samo ali ga ne absorbiram toliko ali pa to ni vzrok krčem v nogi.

Od kdaj pa ima ljubljanska voda magnezij? Ti lahko spiješ 100 litrov ljubljanske vode na dan pa ne bo pomagalo.
smile-1.gif

Trdota vode je odvisna od kalcija. Kalcij Mg nista ista elementa.

Dosti magnezija ima Donat Mg in uživanje le tega res pomaga pri odpravljanju težav z krči.

Tudi sam sem imel težave pa je najbolj pomagalo, da sem kar se da stegnil tisto nogo v kateri me je zgrabil krč. To najlažje storiš tako da vstaneš iz postelje in stopiš na nogo v kateri te vleče krč. Zadeva pomaga v trenutku.

ivoho

Pripravnik
8. jan 2009
88
0
6
To teorijo na cenim se sem prebral že nekje drugje in bi se kar strinjal. Krči pač nastopajo različno pri ljudeh in tako nekateri nimajo težav drugi pa jih imajo. Sam sem ta ki jih občasno imam in to res pri prekomernih obremenitvah ali pa včasih ponoči ko samo nerodno premakneš nogo. Teorija o magneziju se je pri meni podrla. Ker veliko kolesarim sem to namenoma testiral i prekomerno zaužival tekočino in istočasno magnezij pa so krči vseeno nastopili. Torej efekt magnezija ni učinkoval. Sem pa kot že nakatero preizkusil da imam s seboj ščepec soli ni potrebno dosti in se mi zdi da je to bolj delovalo. je pa obdobje ko ni težav ali pa sem takrat mogoče kondicijsko bolj pripravljen.
Je pa ta teorija ki jo je pripel doctorz lepo napisana.
lp

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik ivoho pravi: Sam sem ta ki jih občasno imam in to res pri prekomernih obremenitvah ali pa včasih ponoči ko samo nerodno premakneš nogo.
Recept, ki ga uporabijo nogometaši in ki pomaga tudi meni: kar se da hitro in zelo močno pritisnem prste noge v kakšno oporo, tako da jih ukrivim navzgor (v primeru nogometašev jim pomaga kolega, ali trener, tako da se nasloni na nogometaševo obuvalo)
V veliki večini primerov mi to pomaga in krč popusti. Če pa zamudim in se krč 'prime', je rešitev na ta način manj uspešna in bolečine v nogi so potem dolgotrajne, več ur, ali celo cel dan.

LP

ivoho

Pripravnik
8. jan 2009
88
0
6
To kar pišeš je ukrepanje ko se krč pojavi, to tudi sam naredim samo mene bi zanimalo kaj narediti da do tega ne pride. Ko kolesarim in sem v skupini oziroma se ne želim ustaviti in počakati da se stvar umiri takrat na kolesu ne morem vleči prstov in raztegovati nog. Po ravnini se mogoče še malo šlepaš in prtiskaš z drugo nogo pa še tu se včasih kar seli iz ene na drugo. Je pa tudi res če te do konca zgrabi potem kar dolgo boli.
lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Enostavno lahko pride do krča zaradi preobremenitve, rešitev tu je dokaj enostavna.

Ali pa kakšne "droge".