Miš Logitech M500 - WTF???

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Evo pred nekaj časa kupil miš, ker mi je stara začela dvoklikat (deathadder)...grem v leclerc, vzamem eno genius s stranskima tipkama za nekih 30 eur, po nekaj mesecih začne dvoklikat ali troklikat - kar je hudo nevarno za živce, ko se ti zaprejo tri okna, namesto eno.

Also grem v leclerc, vzamem omenjeno miš v naslovu za menda 35 eur (tu nekje).
Priklopim, ok fino sede v roko, malo scrollam po strani in ko zascrolaš, se potem ustavi in leti malo nazaj gor. WTF???
Inštaliram orig. driverje, nekaj tam nastaim, nič ne pomaga. zbrišem driverje, dam neke win nazaj, isto.

Kolesce se ne scrolla po korakih ampak kar naprej, kot pravo kolesce.

Mislim WTF je to? Pogledam malo google o tem in vsi se pritožujejo. Presneto no, kako se lahko to prodaja?

Že prejšnjo sem mislil nazaj nest, ker v nekaj mesecih se ne sme pokvarit, ampak nisem imel več računa, tole pa bom nesel iz principa nazaj.
Videl sem tam neke kitajske, kao deathadder wannabe kopije, je tisto za kaj? Stanejo po 20 eur max, ma ne more bit slabše kot ta pieceofshit. Fak sn jezn.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.661
6.423
113
Dvojni klik lahko poizkusiš tudi sam rešiti.

Vem, izgleda smešno, ampak pogosto pomaga. Če ne bo šlo, je varianta tudi da se razstavi in pregleda stikalo.

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Na prvi sem poskusil (Razer), pa sem predčasno opustil podvig, drugo sem zdaj vzel narazen in kot zgleda, bo isto kot pri prvi
grin1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Poglej v nastavitve brskalnika... ponavadi se ti namesti še dodatek Logitech Setpoint, z namenom smooth scrolling. Tega izklopi, pa bo mir. Jaz imam M510, pa sem imel podobne težave, še posebno na straneh, ki uporabljajo tudi silverlight... Ko sem to opcijo izklopil, dela OK. Uporabljam pa firefox.

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Isto. Hudič je to, ker se kolesce ne ustavi. Pieceofshit, kot sem dejal. Čez Razera jih ni.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
A pa nimate gumba za vklop izklop hyperscrollinga? Js ga imam na vrhu na mx performance.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Hehe to je hyper scroll. Ugasne se ga s pritiskom kolesca ali pa z gumbom nad kolescem, odvisno od miske.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
A pa nimate gumba za vklop izklop hyperscrollinga? Js ga imam na vrhu na mx performance.

M500 ga seveda ima, samo za kmete ni visoka tehnologija, ali pa vsaj branje navodil :D

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam na mx revolution hyperscroll skos vklopljen, ker mi gre na organ tisto "trokiranje" in ropotanje koleščka:)

sem pa na tej miški tudi doživel, da se je stikalo znuacalo al kaj in klik ni dobro delal.
Sem samo prelotal levga na desenga in obratno, pa je spet kot nova:)
Pa desni klik kljub staremu stikalu vredu dela:)

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Načeloma ima veliko logitech mišk probleme, da ta scroller ne deluje ok. Še vsaka, ki sem jo kupil, je imela problem, da si vrtel po strani navzdol, miška pa je stran premikala za en premik dol, pa 2 gor pa potem 2 dol pa 5 gor in podobno. Je bilo lažje imeti vklopljen hyperscroll, a mi zadeva za navadno internet browsanje in branje ni všeč.

Pa sem imel logiteche od 15 do 100+ eur, pri vseh isti problem. Sedaj sem na Roccat-u že nekaj let, ki ima tudi svoje probleme (a je res taka znanost naresti ok miško?), a se jih vsaj da rešiti z različnimi prijemi in potem vse dela ok.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Dejstvo je da hyperscroll kolešček kombiniran z levo/desno klikom deluje kot "kolo na samokolnici". Skratka cel občutek je tak kot da so že v fabriki pozabili dati kakšen ležaj. In ja je moteče, še huje pa je da je zaradi "lufta" stvar dejansko ni tako uporabna kot bi lahko bila. Že middle klik je porazen (slab feedback, ne prime vedno v isti točki), da bi uporabljal pa zraven še nepotrebni funkciji levo/desno mi pa na pamet ne pride.

Glede na to da govorimo o miškah višjega cenovnega razreda bi lako bilo tole "kolo od samokolnice" lepše rešeno!
grin1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
aha to pa možno, da je res bolj češko

moj performance mx nima gumba levo desno, imam pa še marathona in m500, pa se sploh nisem spomnil sprobat tega...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
haha lažem, tudi performance mx ima ta kolešček, samo je tako glupo trd, da sploh nisem opazil da je. fakin nerodno za pritiskat.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
saj tud logitech ne, zato pa pravim, da nekaj delaš narobe

grin1.gif

Sam uporabljam logi G3 že od 2009 in še danes deluje kot nova. Med levim in desnim klikom praktično ni razlike, pa je bil levi doosti več v uporabi... Top kvaliteta!