MiniX NEO X7 ali Raspberry Pi z XBMC?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Katero grafično ima ta iskra? Na bolhi piše GeForce 9400M na strani pa NVIDIA ION (GeForce 9300).

Sicer so očitno podobne:
17630.png

Poleg rama, bi bilo smiselno dodati nameso tega 160GB diska en mali SSD za sistem, da bi zadeva delovala. Ta disk pa v en case pa ga uporabiš za hrambo kot zunanji disk.

Še en strošek je lahko USB wifi vmesnik, če nimaš kabla na voljo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Sem imel v preteklosti kar precej opravka s temi NTB-ji od iskratela. Če dodaš 1Gb rama in naložiš OpenELEC, je zadeva kar uporabna. Minus sta samo neuporabni daljinec in ventilator. V kolikor pa kdo razmišlja gor nalagat Windows, pa naj si raje poišče kaj boljšega. Za mediacenter se tudi SSD-ja ne potrebuje. Boot openeleca traja cca. 30 sekund, od tu naprej je vse v ramu. Za brskanje po filmih in snemanje je pa navaden disk več kot dovolj.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
Imam RPI in openElec (xbmc) gor. Iz network shareov super predvaja filme.

Zdaj sem pa v RPI vštekal še en USB ključ, da katerega bi rad dostopal iz win pcja zato da bi lahko skopiral filme direktno na RPI (in ugasnil pc).

Problem je v temu da vidim RPI samo kot "spletno napravo" in ne morem skopirat filmov gor?

Rad bi namreč dosegel, da bi bil RPI hkrati media player in NAS.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
katere windowse imaš? meni je openelec avtomatsko zaznal priklopljen disk in nanj lahko iz win7 brez problema kopiram datoteke.
za začetek pojdi na start->run (ali pritisni WIN+R) ter notri vpiši \\openelec ali \\ip.od.raspberry.pi odpreti biti moralo seznam vseh deljenih map na RPI. v mapi Media bi moral najti tvoj ključ. v nasprotnem primeru pojdi v mapo Configfiles ter v datoteki Samba.conf preveri nastavitve.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
katere windowse imaš? meni je openelec avtomatsko zaznal priklopljen disk in nanj lahko iz win7 brez problema kopiram datoteke.
za začetek pojdi na start->run (ali pritisni WIN+R) ter notri vpiši \\openelec ali \\ip.od.raspberry.pi odpreti biti moralo seznam vseh deljenih map na RPI. v mapi Media bi moral najti tvoj ključ. v nasprotnem primeru pojdi v mapo Configfiles ter v datoteki Samba.conf preveri nastavitve.

Imam W7. Ko sem šel \\openelec mi je pokazalo mape in res je bil v Media viden ključek.
zmaga.gif

Čudno da mi W7 ni pokazal shared map samo od sebe tako kot mi jih za WD player...

Zdaj ko vem da dela, bom pa samo ruknil gor en 1TB disk in je to to.

Najlepša hvala.

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Še povzetek
smile-1.gif
.

Naročil sem :

Tronsmart CX-919

Odločil sem se zaradi ugodne cene in dobre podpore za razne ROM-e na forumih, tudi review-i so dobri.
Malo me sicer skrbi, da se ne bo pregreval
sprasujem se.gif
samo po večini ne gledam full HD vsebin in glede na forume nebi smelo biti težav.

22. jul 2007
13.396
1.651
113
124
Jaz ga imam nonstop prižganega že ene 3 mesece in se stvar nič ne pregreva, edino ko mu daš kakšen FHD film za pogledat postane vroč ampak ni panike
zmaga.gif

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Imaš kakšen drug rom gor in kaj priporočaš?
Imaš mogoče kakšen HBO GO ali kaj podobnega gor?
Kaj uporabljaš za gledanje filmov XBMC?

22. jul 2007
13.396
1.651
113
124
Ne rom sem kar pustil gor saj zadeva deluje, edino kamero mi ni zaznalo ostalo deluje bp.
Za filme predvajat se je še najbolj odrezal mx player, hbo go-a nimam uporabljam pa siol tvin vendar je slika slaba, xbox sem pa samo testno gor zagnal in je deloval.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
ksz

Priodam skoraj nič rabljenega Tronsmart MK908.
http://www.geekbuying.com/item...ack-315155.html

Koda:
CPU 	Rk3188T Quad Core 1.4ghz (Cortex-A9)
GPU 	Quad Core Mali 400  
Ram 	DDR3 2GB
Rom 	On board NAND Flash 8G
Expand Micro SD 	Micro SD Card/ T-Flash(Maximum support 32GB)
Video Format 	WMV/ASF/MP4/3GP/3G2M4V/AVI/MJPEG/RV10/DivX/VC-1/MPEG-2/MPEG-4/H.263/H.264/1280*720P HD 30 fps, 1080P/720*480 D1 30fps
Audio Format 	Support: MP3/WMA/APE/FLAC/AAC/OGG/AC3/WAV
Picture Format 	Support: Max.8000x8000 JPEG BMP GIF PNG
WIFI 	support 802.11 b/g/n
Bluetooth 	Bluetooth v4.0
Output 	MINI HDMI Port
Ports 	1*Mini USB,Support OTG/HOST ( USB port RJ45)
1*standard USB
1*Mini  USB For charging
1*TF card slot
1*Blue LED(When connect to power) 
1*Physical botton(For upgrading software)
OS 	Google Android 4.2 (Flash 11.Xï¼›HTML5)