Citat:
» V Beogradu sem v devetdesetih v imenu države likvidiral dve osebi. Obakrat je ukaz dal on. Janez Janša. Ukaz, da pred ljubljanskim hotelom likvidiramo albanska trgovca z orožjem je dal on. Janez Janša. Ostala sta živa, ker sta prišla v spremstvu Igorja Bavčarja. On je seveda ponorel in Igorja obtožil izdaje in dvojne igre.
Ukaz, da vojaki 30 rsk. TO sestrelijo neoborožen helikopter zaradi propagandnega učinka je dal on. Janez Janša! Skrito povelje Tonetu Krkoviču;
"Kaj se čaka, sestrelite že kakšen helikopter, da svet vidi, da gre zares"! (zapisek iz beležnice Krkoviča; kaj mi je minister Janša rekel..)!
"Z izdajalci in pričami obračunajte takoj. Mrtvi ne govorijo!" (zapisek iz iste beležnice. po sestanku skupine paravomo, Toneta Krkoviča in Janeza Janše. 12.3. 1997 šentvid). Nekaj mesecev po tem sestanku je življenje izgubil Blaž Furjan. Nekaj ur pred tragičnim dogodkom je bil "pod prisilo mojih kolegov"! Okoliščine in dejstva se razčiščujejo po 16-ih letih!
...............................................................
Zjutraj sem pregledoval stare dosjeje o naših podvigih. In kaj sem našel? Ne boste verjeli. Spet Špela Predan. Špela je zapeljala poleg ostalih, bankirja Savo Dinjaškega. Pa naj zdaj kdo reče, da se Janša ni zanimal za ljubljansko banko! Prav on je dal Špeli navodila, kakšne podatke naj pridobi tako ali drugače. Skok med rjuhe s Savom Dinjaškim je Janša tudi finančno sponzoriral. Špela je posnela dve kaseti in jih izročila nam (paravomo). Bankirju Dinjaškemu je izmaknila kup papirjev in jih fotokopirala. Za te kopije, obe kasete in fuk z Dinjaškim, je Špela Predan prejela 7000 nemških mark. Dosje je vodil Martin Božidar Njavro, pisava je njegova, Špela je podpisala prevzem dvakrat. Prvič 2000 dem, drugič 5000 dem. «