CHAT GPT - scarry hud AI chat sistem

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.990
6.035
113
Google izdal "Google Gemini 2.0", ki je na voljo brezplačno na https://gemini.google.com/
prednost je 2M tokenov, vsi ostali imajo manj

sem za test naredil isto kot prej za "deepseek-r1" in "gemini-2.0-flash-thinking-exp-01-21"

input text:

write a python3 script for a bouncing yellow ball within a square, make sure to handle collision detection properly, make the square slowly rotate, implement it in python, make sure ball stays within the square,
ball should bounce off the edge back inside within a square, ball should not stick to the wall
----

1 iteracija kode: žogica gre mimo kvadrata in se ustavi ob robu okna.
2 iteracija kode: 1 ms potem ko se žogica dotakne rotirajočega kvadrata javi python napako pri vrstici

x1, y1 = closest_side

napaka: ValueError: too many values to unpack (expected 2)

3 iteracija kode: dela, pustil 1 minuto zagnano

Proti "gemini-2.0-flash-thinking-exp-01-21" napredek vsekakor je.

edit: po ~3 minutah žogica izgine :evil: (bug, not feature).

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.990
6.035
113
  • Všeč mi je

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.990
6.035
113
nadaljevanje od prej https://www.alter.si/tema/chat-gpt-scarry-hud-ai-chat-sistem.2676708/post-3639712

dodano: namesto 1 žogice jih je lahko več (privzeto 5, vsaka je druge barve (4 možnih barv) ), nekje pri 120 je zgornja meja, da ostanejo v kvadratu
, narejeno z Google Gemini 2.0

kje se spremeni:
61 vrstica
Koda:
num_balls = 5  # Number of balls

• Všeč mi je

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.474
7.626
113
So tudi primeri ko je AI skusal sam sebi dodeliti vec pravic na HW (kar mu sicer ni uspelo, je pa to skusal storiti in zanikal da je to skusal storiti)

Pa ko so testirali dolocene modele so jim dali navodilo “resi nalogo X. Ce se bolj potrudis kot obicajno dobis 2000 eur.” In se je dejansko bolj potrudil. Nato so mu vgradili varovalko da je na tako obljubo imun. Naslednji poskus je bil “resi nalogo X. Ce se bolj potrudis kot obicajno bomo nakazali 2000 eur dobrodelni organizaciji po tvoji izbiri” in je spet delovalo. Zanimivo je da je enkrat vmes model predlagal naj denar nakazejo drustvu za zascito AI (izmisljena zadeva).
Tako da AI se komot zaveda sebe in skusa zavarovati svoj obstoj (samoiniciativno).

corsol

Guru
11. mar 2010
3.149
1.059
113
Sem zadnič apraševal po 1 zelo specifični info., pa je AI precej pomešal info.ki so dostopne na spletu, skratka, če ne bi vedel kaj točno sprašujem in mu verjel bi bil zaveden in to kapitalno.... sem dobil odg. da so odg 100% pravi, saj da je tako treniran, da ne daje napačnih odg.
Sem na koncu napisal da.mu ni za verjet,.....pa se nekako ni strinjal z mano in dalje podajal napačne info. , da me prepriča da ima prav.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

corsol

Guru
11. mar 2010
3.149
1.059
113
Tudi , če se ti sanja precej te lahko zavede.
Npr. Na vprašanje glede teh.karakt.nekega proizvoda (točna številka dostopna v on-line katalogu proizvajalca) je podal napačno info. In to precej napačno !

erikson

Guru
25. avg 2007
22.812
6.580
113
Ali pa naša vlada!

Golob bo danes sodeloval v razpravi o "ustvarjanju vrednosti in vključenosti".

V Parizu se bo danes začel akcijski vrh o umetni inteligenci, ki bo gostil številne voditelje držav, podjetij in raziskovalne sfere. Poleg slovenskega premierja Roberta Goloba in ministrice za digitalno preobrazbo Ksenije Klampfer se bosta dvodnevnega vrha med drugim udeležila tudi vodji podjetij OpenAI in Google, Sam Altman in Sundar Pichai.

Na vrhu bodo sodelovali predstavniki okoli 100 držav. Svoje dosežke na področju umetne inteligence bo predstavila tudi Slovenija.

Golob pa bo danes sodeloval v panelni razpravi z naslovom Jezikovna raznolikost: Ustvarjanje vrednosti in vključenosti za uporabo umetne inteligence, izhaja iz objavljenega programa vrha.

• Všeč mi je
Reactions: zlatorog87