Moja izkušnja je ravno obratna.
Zmrznjen kruh iz mikrovalovke je povsem primerljiv s pravkar vzetim iz pečice. Primerno vlažen, vroč, skratka nič od tega, kar si napisal. Kruh kupujem enkrat na 14 dni v Mercatorju, kjer imajo tudi mašino za rezanje. Dve 1,5kg štruci mi narežejo na rezine, ki jih potem doma samo spakiram v vrečke in dam v zmrzovalnik. Potem pa si pogrejem točno toliko, kot rabim. Za kos ali dva je dovolj 40 sekund na 900W.
Razna peciva in podobno se, tudi ko so že malo zasušena, samo postavi v pečico in mikrovalovi izparijo nekaj vode znotraj testa in tvorijo se novi zračni (parni) mehurčki in stvar je veliko bolj užitna.
Pogrevanje pic je problem zaradi dvodimenzionalnosti jedi (
) in narave mikrovalov, da grejejo samo na določenih točkah (zato tudi vrtljiv pladenj). Pico jaz pogrejem tako, da jo postavim čim bolj na obod pladnja (da je čimmanjši del hrane v centru, kjer se ne vrti), zraven pa vklopim še IR sevalo. Rezultat je ok.
Kokice so prva klasa. Sveže, ne premastne... super.
Pogrevanje vode odsvetujem, saj le ta dejansko ne zavre in ostane okus po kloru. Mleko je ok, prav tako pogrevanje že narejenega čaja.
Jaz jo imam primarno za kruh in čisto po pravici bi jo zelo pogrešal.
Imam pa dobrih 15 let staro 900W + 1000W (IR sevalo) Moulinex-ovo pečico z dvema magnetronoma (izvoroma sevanja), tako da je le to bolj enakomerno porazdeljeno po notranjosti.
Obstaja sicer malo morje raznih alter-teorij o škodljivosti sevanja na hrano, ampak niti ena ne zdrži nekega resnega razmisleka in pod črto je/bi bilo kuhanje v mikrovalovki brez vode dejansko veliko bolj zdravo kot kuhanje v vodi (kjer se veliko vitaminov in mineralov izluži) in povsem primerljivo z zelo modernim kuhanjem v pari.