O tem sem pisal pred časom:
Smrt indijskega delavca na kmetiji v italijanski pokrajini Lacij, ko je moški v nesreči s kmetijskim strojem izgubil desno roko, je osvetlila nevzdržne razmere migrantskih poljedelskih delavcev v Italiji, ki so pogosto zaposleni na črno in izkoriščani.
www.rtvslo.si
Tukaj tako, po drugi strani mi pa znanec razlaga, koliko ljudi pri nas je že plačalo kazen, ker niso bili instantno prijavljeni. Do enega so inšpektorji šli 1 uro po tem, ko je ŽENO zavedel v blagajno, da bi mu pomagala v gostilni. Do drugega v soboto ob osmih zvečer. In to taki inšpektorji, ki se smejijo, ko nekomu napišejo kazen. Tole imamo sedaj.
Sem mu želel 1x na 2 meseca pomagati pri polnjenju piva, zgolj zlaganje v škatle, pa sva ugotovila, da glede na to, kako vneto inšpektorji letos pišejo kazni, ni vredno. 5 jurjev kazni za njega, ki ima dopolnilno dejavnost na kmetiji in 3 jurje za mene, ker sem mu šel 5 ur pomagat in imam tudi sam kmetijo. Sploh ne vem kaj naj si mislim ob tem. Vse je v 3PM.
In potem mi kdaj pa kdaj na forumu pribije zakaj jaz nisem konkurenčen tujini, mislim, kako bi sploh lahko bil?