Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
"Kot lovec hodim po lovišču, pa se najdejo celotni kampi, kamor je dostavljeno alpsko mleko in podobni artikli naših trgovin. Se pravi, to niso prinesli s seboj, ampak jih nekdo tukaj logistično podpira"

"V letošnjem letu je policija obravnavala že 3022 nelegalnih prehodov državne meje, v primerjavi z lanskim letom, ko jih je obravnavala 1520, je to za kar 99 odstotkov več."

"dejstvo je, da se migracije dogajajo in je prebivalcem ob tem neprijetno. Tudi zato so se včeraj združile tri civilne iniciative, ki za soboto pripravljajo skupni protest."

"civilna iniciativa Bela krajina: "Ne moreš iti normalno s svojiimi otroki v gozdove in se normalno sproščeno sprehajati, tako kot smo se nekoč." "

"civilna iniciativa Ilirska Bistrica: "Punce v Bistrici si ne upajo več ven, včeraj ste tudi videli enega od razlogov, zakaj." "

VIR

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113
A nam na dvorišču ene izmed hiš tik ob reki Kolpi, dva gospoda zagotovita: "Strahu ni."

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.752
6.134
113
blizu močvirne prestolnice
Sem bil dol mesec dni. Ne strahu ni, se pa počutijo nelagodno. Začeli so zaklepati hiše, prej niso, pa helikopterjev in policije je tam dol polno. Kaj misliš zakaj?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.123
113
Saj v prlekiji v gozdovih so ob zadnji čistilni akciji tudi nabrali za celo prikolico opreme. In zadnjič, ko sem šel pogledat v gozd sem tam pobral prazno pločevinko energijske pijače, kupljeno v Bosni. Predvidevam, da ni od naključnega gobarja. Je kar precej prometno ob meji ja.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Poglej mizo. Nabit k aksa.
A nam na dvorišču ene izmed hiš tik ob reki Kolpi, dva gospoda zagotovita: "Strahu ni."
IMG_20190511_105309.jpg

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Zato pa hodi z lovsko puško naokoli da ga ni strah.
Sicer pa pravijo da je član turnškove zveze norcev. Torej so tapravega vprašali presstituti iz 24 kur.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Sem ravno hotel komentirat da sta oba v lovsko zelenih majicah....

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Poglej mizo. Nabit k aksa.

Poglej priponko 26652

Na nivoju eriksona.
Levičarska kredibilna pričevalca.
Vsi ostali normalni (z družinami) so pa nenormalni....

Tko to je pr levičarji, če si LGTB, pjanc, zapohan, luftar si in....
Vse ostalo je iz njihovih okvirjev,, rasist, kapitalist, svečkar...

Folk si enostavno želi, miru, da bi se tko kot do zdaj otroc zunaj igral in po gmajni pojal.
Le levičar je tolk ubrisan, da bo verjel, da je varno pusti otroka, brez bojazni.

Obenem pa skače in tuli če ga z besedo užališ. Praktično se je na tej osnovi pobilo največ Slovencev po vojni. Doktrino vlečejo naprej.

• Všeč mi je
Reactions: endvatri in 8888

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Prebivalce Zilj nad reko Kolpo je presenetilo opustošenje, ki so ga zgolj 15 minut hoje stran od vasi za sabo pustili ilegalni migranti. Ti so namreč skušali zažgati senik, polomili klopi in pustili za sabo vse razmetano in onesnaženo.

Nekoč mesto za druženje s prijatelji in sprostitev med vikendi je po obisku ilegalnih migrantov ostalo zgolj spomin. “Tast ga z veseljem, odkar ga je podedoval, ureja in vzdržuje za naslednje rodove,” je o uničenem seniku nedaleč od Zilj na Facebooku zapisala Barbara Balkovec, “žal pa je očitno v današnjih časih škoda karkoli urejati, saj begunci to spretno uničijo.”
http://nova24tv.si/slovenija/crna-k...rahu-bodo-za-senikom-na-vrsti-njihovi-domovi/

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
No ko sem že v sosednji temi navedel podatek, ki bolj spada semle pa ga bom še tu:

V letu 2019 je v zadnjih 4ih mesecih je bilo migrantom izdanih 26.087 dovoljenj za bivanje v SLO. VIR

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.000
3.685
113
Torej, če jih bo več ne bo problema z izdajo dovoljenj saj se ta lahko kadarkoli dotisnejo. In večja naklada poceni posamezno dovoljenje.