Saj sem zapisal, kako bi morali ravnati. Vsak ilegalc katerega zalotimo ilegalno na območju Slovenije ga namesto v azilni dom strpamo za nekaj dni v arest, če je za to zakonska podlaga (če še ni pač ustrezno spremenimo zakonodajo) in ga po prestani kazni z avtobusom/vlakom vrnemo nazaj na Hrvaško. Stroške postopka in transporta seveda plača sam- ali z denarjem, katerega ima s sabo ali z družbeno koristnim delom.Ne sprašujem te o meni, moji politični usmerjenosti, mojih vhodnih vratih in moji solidarnosti, prav tako to ne spada v temo o migrantih. Sprašujem te samo to, ali bi lahko in na kakšen način bi v letu 2015 preusmerili migrantski val in kaj nam je narediti danes, da ne bomo deležni novega. Samo to. In odgovor v smislu Tako kot Madžari in Ali zaklepaš vrata so samo tvoje preusmerjanje pozornosti iz problema, ker migracije dejansko so vedno večji problem. Vsi govorite kako je Slovenija leta 2015 narobe ravnala in kako narobe ravna zdaj, nihče pa ne pove kako si zamišlja rešitev v praksi, razen tistih ki bi streljali na migrante, kar vsi vemo da je blebetanje par excellence.
Saj sem zapisal, kako bi morali ravnati. Vsak ilegalc katerega zalotimo ilegalno na območju Slovenije ga namesto v azilni dom strpamo za nekaj dni v arest, če je za to zakonska podlaga (če še ni pač ustrezno spremenimo zakonodajo) in ga po prestani kazni z avtobusom/vlakom vrnemo nazaj na Hrvaško. Stroške postopka in transporta seveda plača sam- ali z denarjem, katerega ima s sabo ali z družbeno koristnim delom.
Ko pa bo na Hrvaškem dobil status begunca pa je dobrodošel pri nas, če bi želel tukaj živeti, delati in sprejemati našo kulturo.
Pa kaj na tem alterju je res dovoljen vsaki nivo izražanja??
Aha. In kje bi našel zapor za pol milijona migrantov, ki bi potem na državne stroške mesece čakali na sojenje in na deportacijo na Hrvaško? Misliš da bi jih Hrvati prevzeli? Kako bi jim sodil če nimajo dokumentov in niso identificirani? In na podlagi česa bi jih obsodil in izgnal? Po tvoje bi še zdaj imeli ene 495.000 nezakonitih migrantov v zaporih, kjer še za domače kaznjence nimamo dovolj prostora.Saj sem zapisal, kako bi morali ravnati. Vsak ilegalc katerega zalotimo ilegalno na območju Slovenije ga namesto v azilni dom strpamo za nekaj dni v arest, če je za to zakonska podlaga (če še ni pač ustrezno spremenimo zakonodajo) in ga po prestani kazni z avtobusom/vlakom vrnemo nazaj na Hrvaško. Stroške postopka in transporta seveda plača sam- ali z denarjem, katerega ima s sabo ali z družbeno koristnim delom.
Ko pa bo na Hrvaškem dobil status begunca pa je dobrodošel pri nas, če bi želel tukaj živeti, delati in sprejemati našo kulturo.
Ko bi prvega ilegalnaga migranta poslali v arest bi njihovi Iphoni kar hitro zapeli in ne bi bilo nikogar več blizu.Aha. In kje bi našel zapor za pol milijona migrantov, ki bi potem na državne stroške mesece čakali na sojenje in na deportacijo na Hrvaško? Misliš da bi jih Hrvati prevzeli? Kako bi jim sodil če nimajo dokumentov in niso identificirani? In na podlagi česa bi jih obsodil in izgnal? Po tvoje bi še zdaj imeli ene 495.000 nezakonitih migrantov v zaporih, kjer še za domače kaznjence nimamo dovolj prostora.
Pa mladoletniki in otroci? Nosečnice? Otroci ki bi se rodili pri nas?
Le zakaj se tega ni spomnil Orban ali pa tako opevani Bolgari in zakaj pri njih niso peli iphoni?Ko bi prvega ilegalnaga migranta poslali v arest bi njihovi Iphoni kar hitro zapeli in ne bi bilo nikogar več blizu.
Česa od "...stroške postopka in vračanja plačajo z denarjem, če ga imajo ali plačajo z družbeno koristnim delom..." nisi razumela, da omenjaš "..na državne stroške..."
Drugače pa- kako dvolična si. Skrbijo te državni stroški, če bi jih namesto v azilni dom dali v čuzo, nič pa te ne skrbijo državni stroški, ko jih strežemo in jim dajemo denar za žepnini medtem ko so v azilnih domovih.
Ker so zmetali stran dokumnete, pa se lahko svobodno sprehajajo po svetu kjer jih sprejemajo z odprtimi rokami in jim nudimo hrano, stanovanje, denar za žepnino... Le kako te ni sram zagovarjati takšna stališča medtem ko najmanj 280.000 tvojih rojakov živi pod pragom revščine, pa zanje ne zahtevaš vsakodnevne hrana, stanovanja in denar za žepnino. So mar tvoji rojaki manj vredna bitja v primerjavi z ilegalnimi migranti. Najbolj ogabno pa je, da ti ilegalni migranti, kateri so muslimanske vere celo živijo v prepričanju, da so več vredni od nevernikov.
€U je do zdaj zapravila že čez tisoč milijard € zaradi migrantov.
A ne bi bilo bolje če bi polovico tega denarja porabili tam kjer problem dejansko nastaja? Pomoč Afriki? Sicer pa je bila napaka Amerike ker ni že leta 2011 likvidirala Asada. Potem ne bi bilo nobene vojne. Morda mrtvih nekaj deset tisoč vsekakor pa ne pol milijona in 6 milijonov razbežalih po svetu. Aja...putin je bil proti.
ISIS radikalne celice pa niso bile samo v Siriji ampak so po celem svetu. V Bosni. Celo tudi v Ljubljani.
Zapor se ne plačuje, kot se ne plačuje bivanje v azilnem domu. Plačuje pa se stroški sodnega procesa, pa avtobusni prevoz nazaj na Hrvaško pa...Le zakaj se tega ni spomnil Orban ali pa tako opevani Bolgari in zakaj pri njih niso peli iphoni?
Od kdaj se pa zapor plačuje?
Rusi imajo zdravilo, za žužke. Reče si ji Sibirija. Tam takoj imajo keš za avionsko v svojo vukojebino.Le zakaj se tega ni spomnil Orban ali pa tako opevani Bolgari in zakaj pri njih niso peli iphoni?
Od kdaj se pa zapor plačuje?