Micro SIM

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Imam namen zamenjati SIM kartico za Micro SIM pri Mobitelu. A to takoj zamenjaš ali je potrebno kaj počakati? Aja pa zdajšnja SIM kartica je službena pa me zanima ali jo bom lahko zamenjal sam, ali potrebujem kaj iz firme?

lp

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
za take zadeve obstajajo klešče.
to obrezovanje z nožem /škarjami ...
bonk.gif

to pojdi samo v eno trgovino kjer prodajajo mobitele in ti bodo izrezali. večinoma brezplačno

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Menjava stane pri Mobitelu 9.81€. Novo microSIM dobis takoj... aktivna pa je menda nekje v roku dveh ur... (vsaj tako je kolega zadnjic omenil, ko je menjal za nanoSIM) ...
Hvala. A komplicirajo kaj če pridem jaz s službeno kartico? Ker ponavadi želijo zraven nosilca naročnine

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Hvala. A komplicirajo kaj če pridem jaz s službeno kartico? Ker ponavadi želijo zraven nosilca naročnine

To pa ne vem, kako je pri Mobitelu... Pri Si.mobilu vem, da mora priti pooblascena oseba podjetja, ki je podpisnik... Najbolje, ce poklices in vprasas ...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Vem da obstajajo klešče za obrezovanje, vendar jaz ne želim rezati.

Pomoje kompliciraš. V vsakem servisu ti mini sim s pomočjo posebnih klešč izrežejo v micro sim. Oba dela lahko kadarkoli sestaviš nazaj in s pomočjo koščka selotejpa spet dobiš normalno mini simko. Možnosti za kakršnokoli poškodbo kartice ali aparata praktično ni. Brez stroškov, poti in čakanja imaš tako kartico z adapterjem, ki jo lahko uporabljaš kot mini ali micro.

lp,
Mpix

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Menjava stane pri Mobitelu 9.81€. Novo microSIM dobis takoj... aktivna pa je menda nekje v roku dveh ur...
Menjava je brezplačna, če pri Mobitelu kupiš telefon, ki zahteva drugačno SIM kartico
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne rabi... Sem samo kontaktiral našo skrbnico, kartica me je čakala v S! Centru v Areni, aktivna je bila takoj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne rabi... Sem samo kontaktiral našo skrbnico, kartica me je čakala v S! Centru v Areni, aktivna je bila takoj.

Jaz sem se pa s tistimi na Si.mobilovem prodajnem mestu v Mercator centru v Kranju skoraj skregal.. Borovnica je urgiral... pa mi se vedno niso hoteli zamenjati microSIM, ki je crknila... Je morala priti sodelavka, ki je pri Si.mobilu zavedena kot podpisnik... Vcasih res malo prevec komplicirajo pri zadevah, kjer sploh ni ptorebe po tem ...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik mario pravi:
za take zadeve obstajajo klešče.
to obrezovanje z nožem /škarjami ...
bonk.gif

to pojdi samo v eno trgovino kjer prodajajo mobitele in ti bodo izrezali. večinoma brezplačno
Mi lahko svetujete kje v MB bi mi s cuterjem obrezali kartico?

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Če še rabiš cutter, ti ga lahko tudi jaz posodim, da izrežeš simko. Sem iz MB (Radvanje).
lp

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
pride lahko do zlorabe, tako si lahko "našel" telefon in brez problema uporabljal njegovo številko, kljub temu da je blokiral staro SIM, menim da je kar prav da pride sam naročnik zamenjat SIMko