Michelin CrossClimate

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Če pustiš zimske gor za čez poletje, jih je treba na pomlad/poletje bolj napumpat, sicer so premehke. 2,5bar na gor. In pa 4 leta stare maks, 5 let stare so v dežju že nevarne. Sam prakticiram uporabo zimskih preko celega leta, ker delamo v zadnjem času premalo kilometrov za gume menjat.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj na primorskem ne velja ta zakon, da je potrebno od novembra do aprila imeti zimsko opremo, ali se je to spremenilo?

To mislim da velja samo za obalno regijo in ne za celo primorsko....

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Velja za območje od obale do Kozine. S tem, da če so na cesti zimske razmere, je ravno tako obvezna zimska oprema.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.736
113
Darjan misli da je primorska le do prvega hotela na obali, imamo pa najvisje hribe v drzavi in najbolj zajebane razmere na cestah
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Tale test si poglejte,predvsem zadnji odstavek:
http://m.autonavigator.hu/tipp..._of_tyres-15803

Če grem malo računat,za svojo dimenzijo gum (215/50/17) bi za ceno ene CrossClimate gume dobil naprimer dve Kumho gumi (1letno + 1 zimsko). Če prav razumem ta test,je tale Crossclimate odlična in primerljiva v vseh pogojih,razen na spolzkem snegu in ledu,kjer je precej zadaj za pravo zimsko gumo (kar je sicer pričakovano in ni presenetljivo).
Torej glede na to,da za ceno enega kompleta CrossClimate dobim komplet letnih + komplet zimskih gum,me ta guma ne prepriča...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Mene pri najboljših celoletnih moti:

Michelin - cena, lastnosti pozimi
GY - cena, razmeroma hitrejša obraba
Nokian - hitrejša obraba

Zakaj gledam samo skozi ceno in življensko dobo? Zato ker je to ves smisel celoletne, morda je za koga neprecenljivo stanje v vrsti pri vulkanizerju?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Kupil GY celoletne, žal pa ni snega, da bi jih stestiral. Tisto malo kar ga je bilo je guma zmogla brezproblema.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Crossclimate je letna guma, ki je na komad samo par € dražja od drugih letnih michelink, recimo energy saverja

Jaz bi preprosto vzel crossclimate, pa magari pol kupim še en komplet zimskih. Že zato, da mi ni treba pred 15. novembrom bit živčen.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Tale test si poglejte,predvsem zadnji odstavek:
http://m.autonavigator.hu/tipp..._of_tyres-15803

Če grem malo računat,za svojo dimenzijo gum (215/50/17) bi za ceno ene CrossClimate gume dobil naprimer dve Kumho gumi (1letno + 1 zimsko). Če prav razumem ta test,je tale Crossclimate odlična in primerljiva v vseh pogojih,razen na spolzkem snegu in ledu,kjer je precej zadaj za pravo zimsko gumo (kar je sicer pričakovano in ni presenetljivo).
Torej glede na to,da za ceno enega kompleta CrossClimate dobim komplet letnih + komplet zimskih gum,me ta guma ne prepriča...

Tvoja računica ni točna...
Michelin CrossClimate te pride 177,41€, če pa gledam to tvojo mero, za letno posebej in zimsko posebej pa te pride 181,27€. Torej cca 4€ bolj poceni prideš skozi. AMPAK, to sem gledal NAJBOLJ poceni gumo te velikosti. Če pa imaš zimske drugačno mero, potem pa te morda res pride bolj poceni. Pa nisem nič upošteval točnih podatkov za hitrost ne nič, samo mere, ki si jih napisal, 215/50/17 in izbral najbolj poceni gume.
Cene sem gledal na www.as-span.si

Še linki do gum o katerih ti govorim.

Michelin CC
Kumho - letne
Kumho - zimske

PS: Ja vem, da se da kje drugje dobit verjetno še ceneje gume kot tukaj...

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Veæji problem je pri novih avtih, kjer moraš za zimski komplet računat še tpms, pol pa zadeva naenkrat ni več ugodna za 2 seta, da bi pa skos premontiraval se mi pa res ne da.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
No,kakorkoli,par eur gor ali dol,dejstvo je,da ima človek potem za skoraj isto ceno dva kompleta gum,s tem da je namenska zimska guma v ostrejših zimskih pogojih (strjena gladka podlaga oz.led) dokazano boljša od CrossClimata.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Aja, kupil sem jih precej hitro po začetku tekoče proizvodnje (letnik izdelave je maj 2016, jaz sem jih kupil julija) in to kar nekaj ceneje, kot so sedaj.

V bistvu si šel v prihodnost, jih kupil in se vrnil nazaj v leto 2015
grin1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Torej ali se da dobiti CrossClimate v 205/55 z zaščito roba in če ne, zakaj ne?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
No,kakorkoli,par eur gor ali dol,dejstvo je,da ima človek potem za skoraj isto ceno dva kompleta gum,s tem da je namenska zimska guma v ostrejših zimskih pogojih (strjena gladka podlaga oz.led) dokazano boljša od CrossClimata.

To sem pisal za najbolj poceni gumo ki je na voljo. Verjetno pa ta guma ni najboljša al ja? Čim ko vzameš kaj bolj "resnega" je takoj razlika 20, 30€, pomnožiš s 4 in si na 100€.
Ta guma (Michelin CC) dvomim da je sploh namenjena za ostre zimske pogoje, ampak je bolj namenjena tistim, ki nimajo nekaj veliko za opravit s snegom čez zimo (torej pri nas npr. primorska, predvsem obala).
Tisti, ki pa se vozi med zimo veliko po snegu pa itak je boljše da ima zimske in letne, to je jasno vsakemu.
Če bo pa kdaj narejena taka guma, ki bo dobra čez celo leto, v vseh pogojih pa bo super, ampak dvomim da sploh lahko obstaja taka, da zadostuje VSEM pogojem, ki so na cesti...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

To sem pisal za najbolj poceni gumo ki je na voljo. Verjetno pa ta guma ni najboljša al ja? Čim ko vzameš kaj bolj "resnega" je takoj razlika 20, 30€, pomnožiš s 4 in si na 100€.

Da te popravim: pisal si za najcenejšo Kumho gumo,ne za na najcenejšo ki je na voljo na trgu! Da ne bo kdo narobe razumel,da se tukaj pogovarjamo o nekih poceni no-name kitajskih gumah.
Kumho pa sem imel že tako letne kot zimske,večkrat,in sem bil zadovoljen z njimi,zato sem dal za primerjavo to znamko. (trenutno imam sicer na avtu zimske Dunlopke)
Za sneg ali poledico pa itak nikoli ne veš kje te preseneti,zato se bolje počutim če imam v takih razmerah eno res dobro zimsko gumo gor....tukaj res nebi sklepal kompromisov.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Aja, kupil sem jih precej hitro po začetku tekoče proizvodnje (letnik izdelave je maj 2016, jaz sem jih kupil julija) in to kar nekaj ceneje, kot so sedaj.

V bistvu si šel v prihodnost, jih kupil in se vrnil nazaj v leto 2015
grin1.gif

UPS, hvala, sem popolnoma spregledal. Seveda gre za leto izdelave (maj) 2015
redface-1.gif

Hvala tudi Olfi ... te nisem prej dojel ...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Da te popravim: pisal si za najcenejšo Kumho gumo,ne za na najcenejšo ki je na voljo na trgu! Da ne bo kdo narobe razumel,da se tukaj pogovarjamo o nekih poceni no-name kitajskih gumah.
Kumho pa sem imel že tako letne kot zimske,večkrat,in sem bil zadovoljen z njimi,zato sem dal za primerjavo to znamko. (trenutno imam sicer na avtu zimske Dunlopke)
Za sneg ali poledico pa itak nikoli ne veš kje te preseneti,zato se bolje počutim če imam v takih razmerah eno res dobro zimsko gumo gor....tukaj res nebi sklepal kompromisov.

Pisal sem za najcenejšo gumo, ki jo dobiš pri AS Špan, vsaj kar se tiče prek interneta (sem dal tudi link in sem to tudi napisal!).
Nikjer nisem pisal o kakih no-name kitajskih gumah...tisti ki pa kupuje te gume, bi mu lahko kar avto vzeli, ker je verjetno bolj nevaren kot pa tisti, ki ima par let stare gume gor...
Sej pravim...to je guma za tiste, ki delajo malo km ter so na območjih kjer je malo snega (pri nas Primorska)...ja, res je, na led lahko naletiš kadarkoli, ampak tam z vsako gumo neko hudo odreagiranje odnese avto...
Po snegu pa ta guma gre brez problema in nima ravno problemov. Je primerljiva z zimskimi gumami...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Po snegu pa ta guma gre brez problema in nima ravno problemov. Je primerljiva z zimskimi gumami...

Verjamem da je ta guma (kot v osnovi letna guma) odlična na suhi podlagi,verjamem da je odlična tudi na mokrem in kakšni plundri ali mehkejšem snegu,ampak na tistem zgornjem testu je imela v primerjavi z zimsko gumo (če vzamem za primer gumo Kumho iz testa) več kot 40% daljšo zavorno pot na gladki podlagi (simulacija ledu)....
Če je 43% daljša zavorna pot zate "primerljiva" zadeva,potem naj pač bo...meni to niti slučajno ni primerljivo,ker ravno zavorna pot je tisti ključni dejavnik,ki velikokrat lahko odloča,ali se boš varno ustavil ali pa precej razbil avto ali še kaj hujšega
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ker po ledu pa voziš vsak dan? Že ko pade pod 5 stopinj začneji metat sol in kamenčke po cesti...če pa je žled pa si pač doma.