Michelin CrossClimate

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Prej bi rekel, da so kritične situacije pozimi, ko pač sneg, led, ipd, kaj se ti ma poleti za zgodit, ko je lepo sonček in lagano na cesti z šipami dol. Drugo so pač alter dinamiki ki pozimi komaj čakajo da je sneg, da lahko gredo divjat, poleti pa da je sonce, da lahko polagajo ovinke.

Ampak tu je govora o navadnih voznikih, omah in dedkih, ki delajo nekaj 1000 letno.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.736
113
Kriticna situacija je, ko si zelis zmanjsat hitrost cim prej. Zaradi sebe ali drugih. Al si alteras, dinamik, oma, navaden voznik... nikoli ne ves kaj te caka cez sekundo, dve.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Že ja, ampak če smo pred 20 leti lahko z jugeci pa katrcami to naredili brez problema, zdaj pa z vsemi silnimi varnostnimi pripomočki zaradi gum to ne bi bilo več možno? skoraj ne verjamem

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ja varno se ustavili, ali si ti na vsaki mesec imel eno trčenje, ki je bilo posledica slabe zavorne poti avtomobila?

Saj pa pač prilagodiš vožnjo razmeram, če nimaš slicksov se pač ne voziš 5cm za nekom, ampak 50m, pa se boš v obeh primerih varno ustavil
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Anyhow
wink-1.gif

Upam da se do novembra razjasnijo zadeve okoli teh gum in kaj se bolj splača; ali zimska celo leto ali celoletna celo leto. Takrat se bo pa nabavilo nekaj.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113

Citat:
Michalis Loggos pred 1 mesecem
can you describe your experience ? how would it be without ESP ? did you feel safe with careful breaking? did you have regular winter tyres before to compare ?
have the same tyres but i am far from testing them in these kind of conditions

Crossclimate user pred 1 mesecem
+Michalis Loggos Crossclimate is successful on the snow, but it isn't as good as a winter tyre on the ice. I felt safe at low speed, but there are slidings at high. It would be difficult to return without ESP. I do not regret that I bought Crossclimate. Only I must be more carefully.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Ni vedno vse odvisno od tebe.

Torej je po tvojem treba kar iz prometa odstranit vse, ki nimajo prvih treh gum iz AMZS testa?
rolleyes-1.gif

Kot je napisano zgoraj, včasih smo se vozili z dooosti slabšimi gumami, pa nismo kar vsi po vrsti zato pomrli na cestah.

Sicer pa me prav zanima, če imaš najboljši avto iz NCAP testa, če nimaš samo SFTU.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Well, jaz imam te gume na avtu od oktobra, pa doslej ni bilo težav. Niti v snegu. Res pa je, da kake hude zasnežitve letos še nisem doživel. V glavnem, na suhem je guma OK, na mokrem še boljša. Za led dvomim, da bi bila OK, v snegu je pa (bo pa) verjetno nekje boljše od "za silo". Prej sem imel Bridgestone Potenza 25, toda zaradi starosti so bile zelo slabe na mokrem. V snegu pa ....
rolleyes-1.gif

Kaj bo, ko bodo te mišelinke imele za sabo 20 k km, oziroma kaj bo, ko bodo stare 2 leti, pa ne vem. Zaenkrat mi ni žal.

Pa še tole: avto gre "zihr 10 km na uro več" zaradi "gozdnega" profila
evil.gif

Nazadnje urejeno:

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Pozdrav !

Kako se guma obnaša na avtocesti pri recimo 130-160 km/h? Opaziš kakšno razliko z navadno letno gumo?

LP

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Mene zanima, zakaj je zimske/celoletne gume tako težko dobiti v 205/55 dimenziji z robom za zaščito platišča. Ker običajna guma v obliki balona je zame neuporabna in še grdo zgleda povrhu.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Pozdravljen,

za pomoč pri iskanju pnevmatik z ojačanim robom... Ponavadi imajo oznako FR, vsaj Continental ima tako. Recimo letna pnevmatika 205/55 16 Continental PremiumContact5 te stane 68€ z ddv na pnevmatiko...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.736
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Ni vedno vse odvisno od tebe.

Torej je po tvojem treba kar iz prometa odstranit vse, ki nimajo prvih treh gum iz AMZS testa?
rolleyes-1.gif

Kot je napisano zgoraj, včasih smo se vozili z dooosti slabšimi gumami, pa nismo kar vsi po vrsti zato pomrli na cestah.

Sicer pa me prav zanima, če imaš najboljši avto iz NCAP testa, če nimaš samo SFTU.

Ni vedno vse odvisno od tebe pomeni otroke, pijane kolesarje in ostale voznike, sms-arje, driftarje v ucenju itd. Ce se uspes prej ustavit ni slabo, ne.
Za vse to ne rabis top shit avtomobila le spodobne gume in zavore. In pamet.
Vcasih niso ljudje umirali vsevprek, jih je pa 4x vec.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Pozdrav !

Kako se guma obnaša na avtocesti pri recimo 130-160 km/h? Opaziš kakšno razliko z navadno letno gumo?

LP

Guma je dokaj tiha, ni toliko šuma, kot pri klasični M+S gumi. Pri 170 km/h ne opazim, da bi bilo karkoli posebnega. Šel sem tudi blizu 200 (več itak ne gre
grin1.gif
)
Na mokri cesti je pa sploh dobra (OK, upoštevam tudi, da so gume nove, pa vseeno).

Če priznam, sem bil kar velik skeptik (glede na profil gume), ampak vidim, da je bila skrb odveč
cheer.gif

Aja, kupil sem jih precej hitro po začetku tekoče proizvodnje (letnik izdelave je maj 2016, jaz sem jih kupil julija) in to kar nekaj ceneje, kot so sedaj.

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
V mojem prejšnem postu sem falil dimenzijo
smile-1.gif

Kupil sem CrossClimate 195/55 R16 91HXL .. 102€ na kos. (sem pa iskal prav index nosilnosti 91, ker ima avto tako homologirano)

Tudi pri 150km/h in več je guma udobna na AC in tiha.

(eni pravijo raje cenejšo zimsko, pa vozit poleti) Sem poskusil tudi to .. maja sem kupil avto z pol leta starimi Michelin Alpin5, 225/45/17.

Zimske gume sem pustil na avtu čez poletje ... pelje se tudi lepo, samo pri kakšnem zaprtem hitreje odpeljanem ovinku, ne dajejo dobrega občutka. (občutek kot da avto malo drsi) Pri temperaturah 30+ ...

Zato tudi razmišljam o naslednjih ... Crossclimate za moj avto.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Katere mere pa moraš gledati, če kupuješ te celoletne?
Zimske mere ali letne iz homologacije?
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Saj na primorskem ne velja ta zakon, da je potrebno od novembra do aprila imeti zimsko opremo, ali se je to spremenilo?