Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Zame je pač vsako delo častno in enakovredno, dokler se seveda korektno opravlja - tudi zadnje čistilke.
Kje pa ti živiš? Alica v čudeži deželi? Poklici in dela, ki jih opravljajo ljudje nikol niso bila in nikol ne bojo bila enakovredna. Ja mogoče se lepo sliš, da so vsa dela častna ampak to je vse kar je. Samo lepo se sliš. Drgač pa dobr vemo vsi, da je poklic pravnika dosti bolj časten od prodajalke. Kdo je bolj družbeno priznan? Sej se lepo sliš, da so vsi poklici enako cenjeni, če se jih le opravlja kvalitetno. Ampak zakaj pa pol niso vsi (ki enako kvalitetno opravljajo svoj poklic) enako plačani? Mogoče zarad tega, ker niso vsi tako častni in cenjeni.
In ta smešna primerjava dela medicinske sestre in prodajalke. Prodajalka se verjetno vsak dan sooča s smrtjo. Prodajalka verjetno vsak dan preoblači in umiva na smrt bolane ljudi (posrane in poscane) od otrok do starčkov. Prodajalka verjetno dela delovnik 30 ur. Prodajalka mora biti verjetno ves delovni čas zbrana, da ne odmeri napačne (lahko tudi smtrne) doze zdravil. itd. Ob tem mora bit pa še 100% nasmejana in ustrežljiva vsem pacientom, da kakšen božček ja ne bi bil užalen. In kok so plačani za to?
Niti mal jim ne zavidam.
In mogl se bomo navadit, da v bolnico ne gremo po lep odnos ampak po zdravljenje. Jebe se mi, če je aroganten, samo da me pozdravi. Ne iščem prijatelja ampak zdravnika.
Jest pa ne rabim arogantnega zdravnika. Ker - statistično gledano - naredi veliko več napak kot nearogantni zdravnik.
Mi je zelo žal.
Se pa seveda strinjam s tem, da tudi arogantni zdravniki morajo od nečesa živet. In da je zato lepo, da vsaj kdo rine k njim (npr. ti
).
Dela so enakovredna. Ne pa enaka. Ker očitno ne ločiš.
(Na živce mi gredo ljudje, ki trgovko smatrajo za manjvredno bitje samo zato, ker pač ne dela nič bolj zahtevnega od rezanja salame. Torej ta trditev nima nobene veze s plačo, ampak z medosebnimi odnosi. Kjer pa zdravniki dejansko konstantno dokazujejo, da niso prav nič višje kot kateri koli gostilniški furman z dvema letoma OŠ.).
Če so sestre pripravljene delati za to plačo, so dovolj plačane. Zakaj? Zato, ker tudi jaz plačam samo 3 evre za kruh, če ga že za 3 evre dobim. Ne pa npr. 10. Mogoče so zdravniki navajeni plačevati 10 evrov za nekaj, kar se dobi že za 3 evre (ker nekak tu razlagajo, da jim bo nekdo kar na lepe oke dvigoval plačo). Ampak potem so sami krivi, da nimajo denarja, saj ga razfrčkavajo.
Kot rečeno - ovce so na svetu zato, da se jih striže. In kaže, da ta medicinska elita vseeno ni tako elitna, da bi razumela, kako stvari stojijo na tem svetu.
BTW - Ker je baje merilo plače to, koliko dreka mora kdo spucat - A morajo potem tudi praznilci greznic dobili 2 povprečni plači? Ker morajo biti baje nasmejane - mora potem vsak kelnar pokasirati dve plači?
Da skrajšam,
Se je lepo, da sanjaš o Alici v Wunderlandu, ampak žal ta obstaja samo v pravljicah.