Metz AF-58 vs. Canon Speedlite 580 EX II

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
simple question - katera je boljša?

eni pravijo da normalno, da Canon, drugi, pravi fotoreporterji spet, da Metz.

osebno, + za Canon je, da je vodotesen, kar bi mi resnično prišlo prav, minu - menda je izredno nezanesljiv, kar sem imel možnost videti tudi sam - rafal 3 slik, tri različne osvetlitve. Metz menda tovrstnih težav nima, vendar ni vodotesen, njegov plus pa je dvojna glava bliskavice in to, da ima dejansko dve ločeni bliskavici - glavno in še eno na telesu, ki resnično pripomore k mehčanju senc. Metz menda naredi rafal 7 slik nemoteno in tudi na avtomatiki seka vedno enako - v rafalu seveda.

full bi si želel slišati kakšno mnenje koga, ki je imel priložnost kaj delati z vsaj enim od teh dveh...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Sam uporabljam Canona - načeloma sem z njim zadovoljen, najbolj me moti nerodno natikanje na aparat (imam še verzijo 580EX in ne 580EX II, ki ima to rešeno drugače) in vratca za baterije, ki so vsakič tik pred odlomom (tudi to ima nova verzija rešeno bolje).
Kar zadeva osvetlitve, ne vidim kakšnih posebnih težav, celo nasprotno. Zdi se mi, da deluje zelo v redu. Je pa res, da mnogi Canonovih flešov ne znajo uporabljati. Hitrost bliskanja je seveda zelo, zelo odvisna od baterij in od tega, koliko moči je šlo za prejšnji blisk. Torej je velika razlika glede na nastavitve aparata (zaslonka, čas in ISO).

Metza ne poznam, če pa te zanima kaj pri Canonu, pa kar vprašaj.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Kdo pa danes še manualni način moči fleša uporablja?
shocked-1.gif
Zato imaš razne TTL, E-TTL, E-TTL II, iTTL in podobne variante. Kvečjemu fleš kompenzacijo, če že. Pa seveda avtomatika na zunanji fleš senzor, če ga ima.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ne tega, ki ga imaš v mislih...pa pri nikonu je skorajda greh kupiti kaj drugega kot original, ker ima daleč najboljši sistem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Pravi velemojster tudi z 'ročnim' flešem nima teæžav. Starost teh ljudi je praviloma vsaj 40, še raje pa 50 let. :D

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Cumulus se mi zdi, da je pri nas zastopnik za Metz - po moje ni vrag, da ti ga ne bi dali za probat. Lahko pa konec koncev naročiš prek interneta in potem po 14h dneh vrneš.

Ker kakorkoli - pri nas ni kaj dosti uporabnikov metza, še cumulus se mi zdi, da je komaj začel malo bolj s promocijo. Mogoče je pa odlična zadeva - tudi na e-fotografiji je opaziti dobršno mero spoštljivosti ob omenu firme metz.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Zakaj ne bi še na dpreview.com vprašal? Tam imaš najširšo možno bazo uporabnikov in ni vrag, da ne bi kdo o tem kaj vedel.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
da zlorabim to temo... cenovno sta tu nekje, par 10 € razlike. Kateri je boljsi in se lepse razume s 30D ? izkušnje?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
veliko sem predelal z 430 EX in sem bil resnično zadovoljen. s Sigmo nisem nikoli delal, sem slišal pa veliko pritožb, mislim, da je ena letela ravno na uporabnika 30D...

mislim, da je Canon na Canona res najboljša možna rešitev. vsaj to vidim zdaj. kar se tiče dodatne opreme - vse samo še Canon... ni za brez veze razlika v ceni...
smirk-1.gif