Metz AF-58 vs. Canon Speedlite 580 EX II

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Jaz furam sigmo 500 super. Sem čisto zadovoljen. Problem je le, da moj 400D ne zna delati v offcamera načinu, saj vsakič ustreli predflash, kar pa predčasno sproži sigmo...
Če bi mi kdo znal pomagati... dam zvezdice in/ali alte.
smile-1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
A to misliš proženje sigme v slave načinu? Saj obvlada sigma tudi to - pač 2x sproži, isto kot aparat. Problem so ti lahko le preslabe baterije, če tako hitrega zaporednega proženja niso zmožne. Potrebno je pač zmanjšati jakost proženja na flešu, pa bo vse delalo kot mora - poskusi najprej s polovico, četrtino jakosti. Če še vedno ne bo šlo - vstavi nove baterije in ima da dela.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
a 40D? sj ni plastik fantastik...
wink-1.gif
ga je ze parkrat posten zalil (sneg, dez, pivo), pa ni niti mal protestiral.

no, kit objektiv je edin zaribal, sam k se je posusu je spet delu tko k more.:)

pa pripravljam se na prehod na one and only - Canon 1D MkIII...
wink-1.gif

ampak prej - 16 - 35 obvezno...
wink-1.gif

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik sbor pravi:
A to misliš proženje sigme v slave načinu? Saj obvlada sigma tudi to - pač 2x sproži, isto kot aparat. Problem so ti lahko le preslabe baterije, če tako hitrega zaporednega proženja niso zmožne. Potrebno je pač zmanjšati jakost proženja na flešu, pa bo vse delalo kot mora - poskusi najprej s polovico, četrtino jakosti. Če še vedno ne bo šlo - vstavi nove baterije in ima da dela.

Ja slave način. Baterije mam čist nove. Problem je, ko pritisnem sprožilec do polovice, vgrajeni flash nekajkrat po mal na hitro zablenda. To čisto sprazni sigmo, saj ko pritisnem do konca se vgrajeni flash potem lepo sproži, iz sigme pa črna tema...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nc bat, to mam v planu do konca leta, kar se lecovja tice, Mark pride na vrsto v polovici naslednjega leta...

bo treba, ce bom hotu dobr in kvalitetn delat, predvsem pa hitro in v vseh pogojih.

kdo casti? moj hrbet in noge, pridnost in... Amerika...
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Jaz furam sigmo 500 super. Sem čisto zadovoljen. Problem je le, da moj 400D ne zna delati v offcamera načinu, saj vsakič ustreli predflash, kar pa predčasno sproži sigmo...
Če bi mi kdo znal pomagati... dam zvezdice in/ali alte.
smile-1.gif

Meni se zdi da moj samo enkrat bliskne (ali pa ne opazim dveh bliskov).
Če se pa prav spomnim, pa je dvakrat blisknil ko sem vklopil 2nd curtain sync. Probaj to izklopiti v custom settings (razen če je že izklopljeno).

Ali mogoče misliš oni AF assist predblisk ? Samo tisto je kot stroboskop. Izklopi še to, škodit ne more
grin1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Jah, tole pa žal ne bo šlo - seveda ti zabliska, če imaš nastavljeno fokusiranje s pomočjo fleša. Probi zmanjšat moč fleša - kot rečeno, pa boš videl da bo tudi tako delal, če že ravno moraš tako fokusirat. Si pa nabavi še eno sigmo, pa bo ena na aparatu, druga pa na razdalji, pa bo ostrenje in proženje rešeno kot se zagre.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Točno to je problem - AF predblisk - stroboskop ja
smile-1.gif

A to se da izklopit al kaj?

To mi gre tok na jetra tut sicer, ko ne uporabljam sigme, ker vse kar povzroči je to, da folk zapre oči preden dejansko pritisnem sprožilec do konca.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
imam eno vprašanje. Ali lahko Sigma ef-500 dg super sproži nikon sb-600? Torej da bi sigma bila master, nikon pa slave. In ali bi bila sigma zmožna sprožiti nikon sb-600 in canon 420ex hkrati?

Nazadnje urejeno:

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Nikon 600 je itak lahko samo slave enota. Praviloma, če bi nastavil isti kanal naj bi delovalo. Tudi s canonom 420. Ampak vse skupaj je za probati, nimam zadev na voljo, tako da ostajam pri teoriji.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Malo se motiš, SB 600 je lahko tudi master. Ampak žal samo drugemu SB 600

edit : sem preveril in imaš prav, lahko je samo slave

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Točno to je problem - AF predblisk - stroboskop ja
smile-1.gif

A to se da izklopit al kaj?

To mi gre tok na jetra tut sicer, ko ne uporabljam sigme, ker vse kar povzroči je to, da folk zapre oči preden dejansko pritisnem sprožilec do konca.

Na avtomatiki (zeleni kvadratek, portet, makro ...) se menda tega ne da izklopit (ker custom funkcije tam ne veljajo), na ostalih programih pa gre (P, Av, Tv, M).
Je pa to custom funkcija št. 5 (AF-assist beam). Nastaviš pa jo na 1 ali pa 2. Mogoče celo boljše na 2, da bo palilo vsaj ko imaš gor externi fleš
grin1.gif

Custom funkcije pa najdeš v meniju pod onim zavihkom z orodjem pa številka 2 zraven.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Omg, pa res. To je bla edina stvar, ki me je zelo nervirala pri flash fotografiji in zdaj je tega končno konec.
Hecno, da sam nisem niti pomislil na to da bi se dalo to izklopiti. Verjetno sem obupal, ko sem bral originalna navodila, pa je tam pisalo nekaj čudnega, ali pa sem v kakih navodilih na netu prebral da se ne da. V glavnem zdej dela tako kot mora.
smile-1.gif

Upam, da vama še nisem dal zvezdic, ker sta mi res pomagala. Alti tut padajo. Resda si jih philips lahko tudi sam nakaže, ampak misel je tista, ki šteje.
smile-1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
420ex nima optičnega senzorja (ne sproži se ob kateremkoli blisku), ampak deluje po posebnem protokolu - proži ga 550, 580 ali st-e2.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Trenutno sicer nič ne kupujem opreme, ker zlo malo fotkam za sebe. Ampak mam pa namen kupit še 580-ko in mojo 430-ko uporabit za slejva.