Mesec prepovedi vožne?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
isn't it obvious, d00h
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Ne ampak skoz pa gledam nanizanko COPS in od tam poznam vse fore

a_se_bos_zdej_zavzel.press
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Prav razumes, no delno prav. Kaznoval bi nepokorscino prepovedi s se daljso prepovedjo, denarno kazen pa bi manjsal ker ocitno nima vpliva na krsitelja (kljub denarni kazni se kar vozi). Zato bi podaljsal prepoved, neupostevanje bi kaznoval se z zasegom predmeta s katerim je prekrsek storil (torej vozilo) in ce to ne pomaga - zapor Pac takega fizicno spravimo s ceste tako da je za zapahi. A ves KAZEN.
Ob tem nimam drugega za rečt, kot to, da te je sama želja po kaznovanju.
Ane, če pa izpita nebi vzeli, (itk mislim da je jemanje izpita nepotrebno) bi blo pa vse v redu, nobene nepokorščine...... khhmm, samo ti nebi imel veselja pri izrekanju kazni, država pa manj denarja.
Zanimivo, da se ti zdi nepokorščina, pri kateri nikogar ne ogrožaš mnogo hujši prekršek kot povzročitev nesreče, divjanje, alkohol... no sklepam ker bi kaznoval strožje, celo z zaporom kot praviš.

Če sodniki nebi izrekali prepovedi, potem se folk nebi vozil brez izpita. Je tako ali ni?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Prav razumes, no delno prav. Kaznoval bi nepokorscino prepovedi s se daljso prepovedjo, denarno kazen pa bi manjsal ker ocitno nima vpliva na krsitelja (kljub denarni kazni se kar vozi). Zato bi podaljsal prepoved, neupostevanje bi kaznoval se z zasegom predmeta s katerim je prekrsek storil (torej vozilo) in ce to ne pomaga - zapor Pac takega fizicno spravimo s ceste tako da je za zapahi. A ves KAZEN.

Edino pravilno razmišljanje. Višanje denarne kazni nima nobenega učinka.

Prepoved vožnje in še bolje odvzem vozila sta po moje edina vzgojna in efektivna ukrepa.
Ker če mu samo tablice vzameš, se takšen autobahn raser hitro znajde.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ob tem nimam drugega za rečt, kot to, da te je sama želja po kaznovanju.
Ane, če pa izpita nebi vzeli, (itk mislim da je jemanje izpita nepotrebno) bi blo pa vse v redu, nobene nepokorščine...... khhmm, samo ti nebi imel veselja pri izrekanju kazni, država pa manj denarja.
Zanimivo, da se ti zdi nepokorščina, pri kateri nikogar ne ogrožaš mnogo hujši prekršek kot povzročitev nesreče, divjanje, alkohol... no sklepam ker bi kaznoval strožje, celo z zaporom kot praviš.

Če sodniki nebi izrekali prepovedi, potem se folk nebi vozil brez izpita. Je tako ali ni?

Nepokorščina je dokaz, da je bila kazen neučinkovita in da ni dosegla svojega namena, zato jo je potrebno nadgraditi s strožjo = odvzem vozila.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Sorry ampak ti si neumen. Res. Če je to kar pišeš odraz tvojega dojemanja realnosti in mojega pisanja potem si resno omejen.

Bom se potrudil ti še enkrat razložiti moj pogled na zadevo (s katerim ne pričakujem da se strinjaš). Pa da te pomirim - ob kaznovanju ljudi ne občutim ničesar posebnega.

Ko ti nekaj narediš narobe, si kaznovan. Ampak kazen je toliko učinkovita kolikor se izvaja. Če nekomu za kazen izrečemo (kot družba preko sodnika) prepoved vožnje, potem je to kazen samo če ta človek to prepoved upošteva. Če je ne, potemto zanj ni kazen. Zato je potrebno zagotoviti upoštevanje kazni. Sedaj to država počne tako, da te denarno kaznuje oz. da se ti zapleni vozilo. Jaz pa bi to stopnjeval do točke ko bi setaki osebi vzela prostost in bi se tako zagotovilo spoštovanje kazni.

Ljudje vozijo brez izpita tudi zato, ker ga preprosto nikoli niso imeli. Ampak ko govoriva o prepovedi vožnje kot kazni, je nesmiselno razpravljati o nevarnosti neupoštevanja prepovedi. Gre za kazen, nima tu veze ali je tak kršitelj ogrožujoč.

Ti bom dal primerjavo - ti storiš kaznivo dejanje in siobsojen na zapor. Trenutno. Kaj pa če bi bil obsojen na prepoved gibanja izven stanovanja? Koliko kriminalcev bi se držalo tega? Malo. Zato država zagotovi izvršitev kazni tako da te zapre.

Toda imaš blazne težave z dojemanjem koncepta vzrok-posledica smopa že ugotovili. Prepoved vožnje je posledica kršitve pravne norme. A veš sej enkrat sem ti razlagal: pravno pravilo: primarna hipoteza inprimarna dispozicija ter sekundarna hipoteza in sekundarna dispozicija. Primarna hipoteza: ti vozis avto v naselju Primarna dispozicija: Ne smeš voziti hitreje od 50 na uro Sekundarna hipoteza: Ti v naselju vozis hitreje od 50 km/h Sekundarna dispozicija: Kaznovan si s prepovedjo voznje

Sekundarna dispozicija se bo izvrsila le ob nastopu sekundarne hipoteze. Ta bo nastopila le če boš ti kršil primarno dispozicijo. Ampak a seti ne zdi da res zabijava čas s tem koti razlagam nekaj kar sem ti že 1000x ? No ce ti bo kdaj kdo tko natancno placilca razlozil bos vedel da sva se srecala
wink-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:

Ni pa bil alko, ampak 250+ na AC.

LP

Malo offtopic, sam me zanima kako so izmerili? Provida?

Par let nazaj, zelena Alfa.
Nisem vedel, da je provida, pa sem si ju privoščil, ko sta že izzivala.
Malo sem ju vlekel, od Petrola na Čatežu do Smednika.
Na Drnovem je nekaj mahal iz avta, pa nisem videl kaj bi rad, ker je bleščalo, pa še za mano je bil.
Za cestninsko pa sem itak spet odletel.
Ko so me pozneje na Otočcu prestregli in sem ju počakal, pa mi ni šlo več na smeh.
No, vsaj avta mi niso poslali na TP.
Bi bil verjetno edini član Alterja iz Doba.

Kazen je zalegla.
Po tem sem plačal radar samo še 1x, za prekoračitev 10 na AC ob delni zapori.

LP

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Par let nazaj, zelena Alfa.
Nisem vedel, da je provida, pa sem si ju privoščil, ko sta že izzivala.

limanje na rit mogoče? tako blizu da komaj vidiš njihove sprednje luči ali pa jih sploh ne vidiš?

mene so parkrat tako izzivali ko sem bil s Silvio na relacijah na AC (moder mondeo CE reg. pa srebrn accord LJ reg.) sam se jim nisem pustil sprovocirat
grin1.gif

(res pa je da sem dost dobr sledil podatkom o providah in mi je bilo hitro jasno kaj imam za seboj)

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ne.
Na Obrežju pred mene, potem pa počasi do Čateža na 160, 180, 200, 180 , 160 ...
Pa sem pohodil na polno !
Snemal pa me je ko sem potegnil iz cestninske Drnovo, lepo mi je sledil do 240, potem pa je zaostajal in izginil za obzorjem.
No, na Otočcu sem ga počakal ...
Sem se lepo pohlevno obnašal, napako sem naredil, ko sem omenil, da bi pa tak avto po moje moral bolj potegnit.
Če ga ni do konca pritisnil ali res ne gre bolj. Pa čisto resno sem vprašal, ampak je menda mislil, da ga zajebavam.
Rekel ni nič, saj tudi ni imel kaj reči.
Rezultat je znan.

LP

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
To v bistvu ni kazen, gre za varnostni ukrep, s katerim zavarujemo ostale udeležence v prometu. In kot takega ga ne moremo enačit s kaznijo in je primerjava časa v zaporu nesmiselna in neprelevantna (razen za zabite).
Zaseg vozila je nesmiseln, s tem ve več dela (procedura, papirologija, morebitna sr... ko gre za odvezm vozila, ki ni v lasti prekrškarja ipd) kot koristi. Ker avte za 50€ ni problem menjat ... Še za manj se ga dobi ...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
To smo že večkrat obdelovali, tudi sam sem sodeloval, pa se sintiču ni dalo nič dopovedati. Ker mu je popolnoma nejasen koncept empatije in solidarnosti z drugimi ljudmi. Takega egoista res ne srečaš na vsakem koraku. Ker po njegovem pravila niso namenjena zagotavljanju varnosti celotne družbe, ampak so namenjena provociranju dežurnih dirkačev, da jih prekršijo na veliko veselje represivnih organov, ki s svojo prisotnostjo varnosti ne zagotavljajo, temveč jo celo znižujejo, saj uboge dirkače v kršenje naravnost silijo, nato jih pa s še večjim sladostrastjem zajebavajo in v končni fazi kaznujejo, seveda večinoma neupravičeno.
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Iskreno v zivljenju senobenega posebnegakoledarcka nisem videl. Mi pa vsi stajerci on njih govorijo tko da more bit to nekalokalna fora, verjetno PSS OPS Podravje.

@SJTV1 ne gre za varnostni ukrep ampak za kazen. Ker v postopku o prekrsku je prepoved vožnje stranska sankcija in nevarnostni ukrep. Varnostni ukrep je lahko naprimer v kazenskem postopku ko nekoga povozis do smrti ampak ni prepoved voznje ampak prenehanje veljavnosti VD.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Hočem rečt da bi bilo (sveda tule teoretizirava, kako bi bilo treba stvari uredit, ne kako je zdaj) treba zapor do konca odvzema (kot te dobijo vozit brez) gledat kot varnostni ukrep, ne kot kazen (kazen je sam odvzem, zapor, da se je boš držal, pa je varnostni ukrep). Ker kot kazen je nesorazmeren (kaj pa, če si imel prepoved za recimo 2 leti?). Bi bil kot kazen daljši kot če povzročiš prometno s smrtnim izidom (kjer se zna tudi pogojna zgodit).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Aha ja razumem kaj zelis povedat... Ja, pac varnostni ukrep ker kazen sicer ne ucinkuje. Jaz namenoma nocem razpravljat o temali je tak voznik nevaren. Ker to ni bistveno - ocitno je nevarno vozil da je bil kaznovan in pol se izvrsitev kazni zavaruje z zaporom ce clovek krsi prepoved.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Iskreno v zivljenju senobenega posebnegakoledarcka nisem videl. Mi pa vsi stajerci on njih govorijo tko da more bit to nekalokalna fora, verjetno PSS OPS Podravje.

@SJTV1 ne gre za varnostni ukrep ampak za kazen. Ker v postopku o prekrsku je prepoved vožnje stranska sankcija in nevarnostni ukrep. Varnostni ukrep je lahko naprimer v kazenskem postopku ko nekoga povozis do smrti ampak ni prepoved voznje ampak prenehanje veljavnosti VD.

No ko boš hodil kaj v naše konce k nam Štajercem pa me le po PM kontaktiraj bova šla na kavo pa ti pokažem dva takšna koledarčka ki pa nimate nobene veze s policijskim sindikatom. Je pa vaš šef lani govoril o teh koledarčkih da jih ima vsak policist omejeno število sicer se ne spomnim kaj je že izjavil o njih... bo znal kdo drug tu povedat če se spomni!