Merrel

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Kupujem novo poletno obutev za vsakdan in od vseh čevljev, ki sem jih pomeril, so mi bili še najbolj všeč Merell. Problem pa je, da sem jih zasledil samo v Hervisu (v mariborskem Europarku), kjer pa je ponudba bolj slaba. Če že najdem dober model, pa ni prave številke. A še kdo pozna kakšno dobro trgovino s pestro ponudbo?

LP

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Poskusi v Tomas sportu oz. www.superge.si
smile-1.gif

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
V Hervisu mi je bil všeč en model, ki ga na superge.si nimajo. Pravzaprav tudi Google pokaže bore malo zadetkov, očitno prodajajo stare modele?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
A nima Marell pohodniške obutne? Nevem če je to ravno obutev za vsak dan in prosti čas...?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.161
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
A nima Marell pohodniške obutne? Nevem če je to ravno obutev za vsak dan in prosti čas...?

Jaz imam Merellove čisto navadne vsakodnevne športne čevlje, ki lepo pašejo zraven kavbojk, in so tako idelana obutev za v službo. So udobni, noga mi v njih ne švica itd.. Tako da ne vem čemu fali temle čevljem :: klik :: in zakaj bi bili ravno pohodniški.

Je pa res da niso poceni.

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik krneky pravi:
V Hervisu mi je bil všeč en model, ki ga na superge.si nimajo. Pravzaprav tudi Google pokaže bore malo zadetkov, očitno prodajajo stare modele?

Merrell nikakor nima le pohodne obutve (pravzaprav je to pri njih le manjšinski del proizvodnje), ampak zelo dobro obutev za vsaki dan, lifestile obutev, sandale, tehnično obutev,...

"skrivnost" Hervisovega Merrella pa je v tem, da tisto, kar prodajajo oni niso "uradni" merrelovi modeli tiste sezone.
hmmmm...kako naj pojasnim. recim o na primeru:
Hervis je tako velik, da pride k Merrellu in jim da zahtevo: naredite mi tak in tak model (podoben temu in temu), ampak cena mora biti recimo 60eur (ne recimo 100eur, kot je tak model v drugih trgovinah).

Težko je temu reči ponaredek...ker ta čevelj vseeno izdela Merrell. Seveda pa zaradi nizko postavljene Hervisove cene uporabijo slabše materiale.Zato tudi drugje ne najdete takega čevlja. Ta čevelj pa je tudi dosti bolj trd, ima manj tehničnih zadev - kot uradni modeli, ki se prodajajo drugje
cool-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Enaka izkušnja, ampak z nahrbtnikom. Kupljen nahrbtnik Mammut v Hervisu, po dveh nošenjih na potovanjih se je notranja zadrga strgala.... za tako znamko se ne spodobi, da bi se zgodilo. In sem prepričan, da če bi kupil v tgovini z alpinistično opremo, bi plačal več, ampak bi dobil bolj kvalitetno robo.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ja, točno tako delajo te velike trgovine.
Potem pa pride stranka v trgovino in se začne razburjat, da kako imamo pri nas drage Merrellke, v Hervisu pa so za pol cenejše POPOLNOMA ENAKE
evil.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
No. iz hervisa sem imel merrelke, nosil sem jih praktično non stop 3 sezone. Po tem času so se na obeh na prehibu malenkost natrgale. Še sedaj jih nosim za doma, pa za kak izlet.

Tako da ne vem, če glih drži tole o slabši kvaliteti. Mogoče pa le želi kdo opravičit višjo ceno?
wink-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Vse cene po EU morajo biti za enak izdelek enake...govorim za našo branžo (torej izdelki teh večjih športnih firm).

Nikakor v Hervisu ne dobiš samo "poceni" Merrellke. Imajo tudi uradne izdelke iz katalogov. Govorimo pa o tem, na kak način pridejo do teh cenejših modelov.
Pa tudi ne govorimo samo o Merrellu...tudi mnoge druge znamke se tako podredijo tem velikim trgovinam in im njihovvelikim naročilom.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Vse cene po EU morajo biti za enak izdelek enake...govorim za našo branžo (torej izdelki teh večjih športnih firm).

Nikakor v Hervisu ne dobiš samo "poceni" Merrellke. Imajo tudi uradne izdelke iz katalogov. Govorimo pa o tem, na kak način pridejo do teh cenejših modelov.
Pa tudi ne govorimo samo o Merrellu...tudi mnoge druge znamke se tako podredijo tem velikim trgovinam in im njihovvelikim naročilom.

Ko sem jaz svoje merellke (Hervis) kupil pred letom dni, sem cez nekajdni odpotoval v Pariz. Tam sem identicne videl za 5 eur visjo ceno, bila pa je obicajna sportna trgovina.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
To pa jaz ne bi vedela
smile-1.gif

Še enkrat, da me ne bo kdo napačno razumel: Določene trgovine so tako velike, da si lahko privoščijo svoje pogoje pri določenih firmah...da zanje izdelajo na pogled identične stvari iz manjkvalitetnih materialov (nižja cena)...tukaj smo rekli za Merrell, Elan...
Prav tako pa lahko te trgovine prodajajo klasične modele iz katalogov.
Tako, da če nisi poznavalec teh izdelkov, je težko ugotoviti kaj je kaj
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj isto dela merkator, tuš, špar..... ko pod svojo znamko prodaja isti izdelek 2x ceneje.

Recimo alpsko mleko - merkator trajno mleko - ista stvar, samo v merkatorju ceneje.

LP

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Potem pa Pumax povej, kje dobis 'original' Merrelke, tiste ki sem jih kupil v Hervisu, so mi po eni sezoni dobesedno shodile. Pa zacele so skripat v podplatih, na notranjem delu pete se mi je strgal material. Tudi blazenje na peti je prevec trdo. Me je bolela glava zaradi tega. Zdej imam Puma za freestyle cevlje, super so.

Nazadnje urejeno: