Za primerjavo sem dal zgolj 20.000€, kolikor je za nezgodo predvideno v obravnavani temi. Za približno tak znesek sem zavarovan tudi kot imetnik zlate kartice. In, če skleneš AO+ zavarovanje si zavarovan tudi kot voznik. O razhajanju med obljubami pred sklenitvijo zavarovanja in kasnejših tantalovih mukah do odškodnine pa raje ne bi razglabljal.Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Nezgodno zavarovanje za 20.000€ je podobno kot ,da bi mislil da če se z Yugecom zaletiš, da jo boš dobro odnesel...Citat:
Samo nezgodno zavarovanje (verjetno še nisi v takih letih, da bi pričakoval naravno smrt)
za tam 20.000€ te pride okrog 3,5 €/mesec.
glede zavarovanja za primer smrti, tudi med mladimi kosi, bolj kot si misliš, vprašanje je pa ali "rabiš" oz koliko rabiš...
Nezgodno zavarovanje pri avtomobilskem zavarovanju velja samo, ko si potnik v vozilu in pride do nesreče, drugje NE!Citat:
Poleg tega si itak že nezgodno zavarovan v avtomobilu, kot imetnik plačilne kartice, mogoče v podjetju...
Pri zavarovanjih prek kartic pa moraš bit tudi pozoren, kjer nekje velja samo če je 100% invalidnost, pa še zneski so smešno nizki,
tako da se slepit s takimi variantami saj nekaj imam, raje ne...
Ne pričaj gluposti če ne poznaš detajlov!
Kako je smiselno sestavit zavarovanje je zelo odvisno od posameznika, ali je naložbeno, klasično ali riziko...Citat:
100€ mesečno ti v 10 letih ob le 3% obrestni meri navrže tam 1000€ obresti, ločeno nezgodno zavarovanje pa te pride tam 350 €. Pa še zahtev in dodatnih stroškov nimaš, če se ti trenutna finančna situacija slučajno poslabša.
malo moja napaka, glede na napisano in povezavo z nezgodnim zavarovanjem pri avtu sem smatral da misliš nezgodno invalidnostCitat:
Za primerjavo sem dal zgolj 20.000€, kolikor je za nezgodo predvideno v obravnavani temi.
ne vem katero zlato kartico imaš, tukaj je opisano kaj krije pri naši največji bankiCitat:
Za približno tak znesek sem zavarovan tudi kot imetnik zlate kartice.
Ne vem kaj so ti obljubljali, jaz mojim strankam obljubljam samo to kar je res...Citat:
In, če skleneš AO+ zavarovanje si zavarovan tudi kot voznik. O razhajanju med obljubami pred sklenitvijo zavarovanja in kasnejših tantalovih mukah do odškodnine pa raje ne bi razglabljal.
Sedaj pa ne vem, gdo "priča gluposti"? Ali jaz, kateri pišem iz lastnih izkušenj ali ti, kateri si očitno zavarovalniški agent?
Citat:
PS- če pa imaš ženo kakšnega mladoletnega otroka potem življenjskih zavarovanjih pod 100.000€ sploh ni smiselno sklepati. Milijonskih pa tudi ne, kaj veš kdaj boš pri ženi prekoračil mejo denarne koristi živ/mrtevCitat:
S tem se pa popolnoma strinjam
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
"denar ki gre za zavarovanje gre za vedno pa-pa, ne pa da ga dobiš kdaj nazaj ven"
Razen ce se zgodi to za kar placujes. Potem pa je izplacana skoda. Lepo od zacetka, to je point besede zavarovanje.
In ce je zate zavarovanje nateg se prosim ne oglasaj vec.
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
V ponudbi piše, citiram: "Predvideno skupno izplačilo ob izteku zavarovanja-doživetje". Torej ti trdiš, da je to laž?
To mene tudi zanima.Citat:
Gre se za zavarovanje Merkur 18 SUPER UNI 1.
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
To mene tudi zanima.Citat:
Gre se za zavarovanje Merkur 18 SUPER UNI 1.
To je isto kot je pred leti bil "TOP 10" (ali podobno ime)?
Citat:
SPLOŠNI POGOJI ZA ZAVAROVANJE AVTOMOBILSKE ODGOVORNOSTI
1. člen - ZAVAROVANE NEVARNOSTI
(1) Zavarovalnica povrne škodo, ki je posledica uveljavljanja odškodninskih
zahtevkov na podlagi civilnega prava, če je pri uporabi in posesti v
polici navedenega vozila prišlo do:
1) smrti, telesne poškodbe ali prizadetega zdravja neke osebe (škoda
zaradi smrti, telesne poškodbe in prizadetega zdravja);
2) uničenja ali poškodovanja stvari (škoda zaradi uničenja in poškodovanja
stvari).
(2) Poleg lastnika vozila so zavarovane vse osebe, ki imajo po volji lastnika
opravek z vozilom (uporabnik, voznik, sprevodnik, spremljevalec in
podobno), kot tudi osebe, ki se prevažajo z vozilom po volji njegovega
lastnika oziroma uporabnika - sozavarovane osebe.
Dodatno nezgodno zavarovanje priporočam predvsem zaradi voznika samega. Je kdo od vas že kdaj prebral, kakšno je izplačilo iz AO-plus v primeru smrti povzročitelja prometne nesreče?Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Mi lahko prosim razložiš tvoj stavek?
Nezgodno zavarovanje potnikov, pa je po mojem mnenju en "bull shit", nekaj da zavarovalnice dodatno pokasirajo...
Citat:
Odškodnina za negmotno škodo je strogo osebna, zaradi česar zahtevki za povračilo negmotne škode niso podeljivi.
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Ja, potem vržem vsako leto 20€ stran, ? To je sklenitev nezgodnega zavarovanja za voznika in 4 potnike, na zav. vsoto, za primer smrti 17000, za primer invalidnosti 34000 , brez dnevne odškodnine in stroškov zdravljenja.
A to zdej pomeni, da sem to še dodatno zavaroval in potem zahtevam odškodnino iz tega naslova in iz naslova avtomobilske odgovornosti, ali bo zavarovalnica plačala samo eno odškodnino?