Mercedes benz C letnik 00 - 03

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Hoj, na zadnji pogon niti nisem pomislil, ampak me ne moti, bom prilagodil voznjo ce bo ze potreba.

Dal bi nekje do 10k, zato tudi gledam take letnik (so ze skoraj 10 let stari avtomobili). Teli C-ji so mi pac vizuelno vsec. BMW-ji so mi vizuelno vsec le novejsi modeli za katere pa nimam denarja oz tudi ce ga bi imel bi mi ga bilo skoda.

Zato gledam starejse avte ampak take ki nudijo neko udobje (kar je sedaj subjektivno komu je kaj udobno). In se mi zdi da bi C bil ze kar dober priblizek. In ker na forumu nisem nasel ravno teme kjer bi komentirali ta avto, sem vas vprasal o tem. Najbolj em seveda zanima na kaj naj bom pozoren ko jih grem gledat.

To da je avto za mesarje in taksiste mi je vseeno. taksi sluzbo sem itak ze imel =)

tnx za odgovore

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A to kupuješ zase, za privat rabo ali službeno? Mercedes je vsaj meni dober zato ker ohranja dizajn in tudi deset let stari modeli ne izgledajo zastareli, kot prejšnje BMW trojke. Kakovost interierja ter udobje je zagotovo za razred boljše kot pri BMW. Lega na cesti je verjetno slabša, a le, če z njim misliš divjati. Pri normalno vožnji je Mercedese verjetno celo udobnejši. Skrbijo me le servisi, tu imam deljene info. Eni trdijo, da so dragi kot žafran, drugi pravijo, da cene niso pretirane, za BMW pa iz prve roke vem, da me servis ne pride dražje kot servis Renault Clia, kar je žalostno. Za tako omiljen Renault namreč.

No, pa saj je isto pri printerjih. Dražjega kot kupiš, cenejše je vzdrževanje in črnila, tonerji.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Letos sem naredil 30.000 km C 200CDI letnik 2005 (facelift) avtomatik, karavan (122KM->SKN 150KM). Moram rečt da me je avto zelo pozitivno presenetil. Udobje je za ta razred avtomobila res visoko. Mislim da je vreden nakupa.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
V bistvu kupujem zase. 1x na teden naredim relacijo cca 300km sicer pa se vozim po LJ in okolici. Imam moznost servisiranja pri popoldancu ki sicer dela na MB pooblascenem servisu. Tako da mislim da bi stvar bila nekako sprejemljiva.

Sej sem zacel gledat tudi volvote s60 in s80. Ampak mi je tale C bolj vsec. Torej pogoj je da ima tempomat, elektricne zice ter da je udoben. Ce ma se vec opreme bi blo s ebolje. No zdej grem pa avto.net okrog obrnit =)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Saj dobiš kar dosti v rangu 8-10.000 EUR. Večinoma letnik 2001, 2002, z 150.000 km na števcu. En moj sorodnik ima nekaj podobnega, le da je avtomatik, bencinar in ima kakšnih 160 KM. Če boš kupoval dizla grej 220 CDI. 200 CDI ima 116 KM kar je za takšen avto odločno premalo. Pod 140 KM nimaš kaj razmišljati pri C seriji, razen če boš vozil pod vplivom Persena. Meni je še 163 KM serijsko + Schnitzer čip premalo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
ja ampak v primerjavi s temle http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2962988&show=1 ni nic posebnega.... mislim lep je ampak un je tudi... Tu me mal skrbi kljuka ker ne vem kaj je vlacil (ce niso ti moji strahovi iz trte izviti kaj pa jaz vem)...

A se pr takih avtih kej zbija ceno? (dozdej sem vedno od zannih kupoval avte in je bla cena dogovorjena brez nekega zbijanja)... Ne vem no, ne bi rad tam mu rekel d aga vzamem za 700 eur manj pa me bo pogledal kot da sem ga uzalil...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Aha, bencinar. No, saj če ne delaš ogromno kilometrov je to itak boljše. Ima manj za crknit.

Ta prvi je sumljivo poceni, ta drugi ima premalo močan motor (sem imel nekaj podobnega v 1.8 Mondeu in je bilo za kozlat, ne pa za vozit). Tisti, ki ga predlaga FuriousG je še najboljši. Sicer zopet anemičen motor, a vseeno lep.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ni panike ker ma kljuko? Ne pac vprasam...vcasih se je govorilo da majo taki avti lahk zanic zadnjo premo...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Saj ga boš peljal na kakšen pregled pred nakupom. Kaj druzga ti pri nakupu 8 let starega avta ne morem priporočiti. Lahko doživiš vse, od razsutega vozila do perfektno ohranjenega, servis pa tudi ni tako poceni, če moraš zamenjati vitalne dele. Še posebej ne relativno gledano na finančni vložek v nakup vozila. Če daš za avto 20.000 EUR je 2000 EUR za popravilo je to 10% nakupne vrednosti. Pri tvojem je to že četrtina vrednosti. Delo boš že imel poceni, rezervne dele pa bo treba vseeno kupiti, resda jih bo tvoj frend dobil ceneje ampak...

Pa si prepričan, da ne bi pogledal še kaj drugega? Jaz bi na tvojem mestu vseeno raje še malo stisnil in dal za malce mlajšega 10, 11.000 EUR. Itak ga boš imel nekaj let.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Mnja, imaš point...sej mogoce bi se pocakal do drugega leta da bi se nakapljalo financ pa bi res kaj novejsega... Sej niti en vem kaj me je picilo...sam ze kake pol leta jih gledam... zdej bi pa mel.. =) sej pol bi verjetno se kak volvo bil za pogledat a? BMW-ji so sportni... mam ze japoncka za izzivljat se. Ta avto bi mel za res udobno premikanje od tocke A do tocke B, torej tempomat zici na strom in to.... Sej sem gledu tud 10 let stare S klase, sam ce pa tam kej crkne bom dal pa za cel avto denarja da ga popravijo =)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, to je vedno tveganje pri avtih, ki novi stanejo 40 ali več tisoč EUR. Mimogrede te večja okvara stane par tisočakov in pri tem serviser niti ne trzne s trepalnico ker mu je to nekaj običajnega. Sem poslušal kar nekaj (verjetno pretiranih) zgodb od tistega sorodnika, ki ima še zdaj serijo C, letnik mislim da 2001. C200 kompressor. Zneski, ki mi jih je ven metal, so se mi zdeli out of space. Potem mu pa povem, koliko pride redni sevis za BMW pa me gleda kot bika. No, v soboto imam servis na 60.000, zamenjal bom še par malenkosti, da mi ne bo treba sredi servisnega intervala skakati na servis pa da vidim, koliko me bo tokrat stalo. Računam na max 500 EUR, vključno z menjavo zavornih ploščic, filtra za gorivo in še kakšne malenkosti. Brez tega pa bi na oko rekel, da bo stalo 300 EUR max.

Drugač pa...če nimaš otrok...uživaj. Kupi si avto, ki bo predvsem udoben zate in za sopotnico. Poleg tega rabita samo še prtljažnik in užitek, ko ga bosta pogledala, se usedla vanj in se peljala, po želji tudi dinamično.

kar se BMW tiče. Pravi BMW je itak bencinar, priznam. Pa najmanj 200 KM mora imeti, drugače je brez veze. Imam travme zaradi tega spoznanja, a ekonomika mi ne dopušča tovrstnega ekshibicionizma. Že sedaj me v firmi nekateri gledajo kot tajkuna, sami pa vozijo službene dolgočasne avte, ki so vsaj za 50% dražji od mojega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ma ja, saj sem z sedanjim cist zadovoljen, tud udoben je cist dovolj...sam men je ta c vsec =) No verjetno bom se pocakal malo. JE pa hecno, ce bi napisal da kupujem passata bi pol alterja komentiralo =)

Drgac pa glede sluzbe pa tajkunstva....smeh...en ma v K2 parkiranega caddilaca ki izgleda kot tank (drgac je SUV)

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Pri bencinskih šestvaljnikih po moje brez problema zbiješ ceno. Ker tega živ bog noče. Kao visoka poraba, registracija in drago vzdrževanje.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Vsi bemfli in mercedesi, ki nimajo vsaj tristo konjev so navadna jajca. Težke krave s pospeški crknjenega konja. In če v takega merca naložiš kaj več kot dve svinjski polovici, ne gre v noben breg nikamor.

Matr ste eni obremenjeni s temi konji...
bonk.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
za začetek jih sploh ni za dobit. vsaj v Sloveniji ne. Bo treba it v Nemčijo.

lp
Kako da ne! Kolegov oče C200 kompressor prodaja že eno leto. Letnik 00, manj kot 100k kilometrov (realnih!!), drugi lastnik, slo avto, vsa oprema. Cena ni bila pretirana, pa ga tud poklical ni nihče!
smirk-1.gif

očitno je imel vseeno previsoko ceno. Sicer pa jaz ne gledam 2. lastnik in več. Jaz tudi iščem nekaj podobnega kot Apollo, Recimo Mercedes, BMW, Honda, ampak avtov ni. Med dvemi je pa tudi težko izbirat (od vseh omenjenih ravno dva ustrezata pogojem).

Zdajle sem pogledal še malo višje klase. Svinjsko poceni. So pa vsi spet dizli.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3192003&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3229525&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3052022&show=1

lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Malo avti so najdražji, preskok na višjo klaso pa dosežeš z zelo majhnim dodatkom pri ceni in se definitivno splača.