Mercator niža cene

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Seveda da ne, je pa tako, najcenejši je Leclerc, sledi Špar, Tuš in Mercator pa sta tam tam, kar se tiče diskontov pa je Hofer tam tam z Leclerom, Lidl pa s Šparom.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Tuš je cenejši kot Merkator,...v Merkatorkju je VSE najdražje razen ko imajo kako specialno akcijo je kak artikel mogoče na ravni Leclerkovega ali samo 5% dražji in ne 20% kot ponavadi....

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Ko bo se Mercator zamenjal politiko hitrosti prodajalk na blagajni, brez dodatnih pogovorov s strankami o vremenu, sosedih in opravljanju, potem bi se mogoce kdaj stopil v trgovino. Clovek se razvadi hitrosti Hoferja in Lidla. Leclercu pa tako in tako ne morejo konkurirati, ne s cenami in ne s ponudbo.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
ha...hofer v litiji in trebnjem...parkirišča da bi lahk airbus pristal dejansko samevajo....merkator je zmerom obiskan.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
V Litiji je bolj obiskan Lidl kot Hofer, ja, ker je blizje blokom in Smartnem. Mercator je pa zraven, pa se DM in Kik.

I

Izbrisan uporabnik #488

V Mercator tudi po kvazi znižanju ne bom stopil.

Naj crkne monopolist

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
V Litiji je bolj obiskan Lidl kot Hofer, ja, ker je blizje blokom in Smartnem. Mercator je pa zraven, pa se DM in Kik.

Ah daj no...kadar bom šel v litijo ti bom fotkal parkirišča in jih tukaj objavil.

Pa te tvoje lokacije
grims-1.gif
šmartno in hofer....šmartno na enem koncu in hofer na drugem in cela litija vmes

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Mi smo leta in leta hodili v Mercator, ker je imel super ponudbo, normalne cene in kartico s katero si prav tako lahko dobro unovčil zvestobo najboljšemu sosedu. Zdaj že nekaj let delam velik ovinek mimo Mercatora, zdaj pretežno grem v Spar in Lidl, v Mercator pa le izjemoma. Sklicujejo na slovenske izdelke, kar mene resnici na ljubo ne tangira preveč, ker so isti izdelki drugje cenejši.
Sicer ne poznam tržnih deležev, ampak po moje so precej strank zgubili. Mogoče je ta akcija korak v pravo smer.
Je pa res tudi to, da je "prenova" Pika kartice z novim sistemom točkovanja je za potrošnika izrazito manj ugodna kot stari sistem. Splača se morebiti le nakup na obroke (npr v Tehniki) pa še tam sem recimo pred kratkim gledal printer, ki je na mimovrste, comtron ipd... stal 99 eur, v Tehniki pa 130. Torej 30% dražje. Ne hvala.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:Mercator ima tukaj zelo mocan adut in sicer kartico. Ce pride z osnovnimi zivili na ali pod konkurenco bodo diskontarji naj....
Kartica je velik minus mercatorja. Parkrat sem že vzel, da bi izpolnil in je več kot ime, priimek in naslov. Torej nisem. Blagajna pa tečejo nenormalno počasi. Razlog je tudi neprimerna rešitev za kartice preko POS-a, tudi ko ljudje samo "nalagajo" neke "pike".
V šparu sem kartico dobil v 1 minuti, nekaj časa sem imel nalepko s črtno kodo v denarnici, sedaj pa na telefonu. Hervis podobno.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:

Ah daj no...kadar bom šel v litijo ti bom fotkal parkirišča in jih tukaj objavil.

Pa te tvoje lokacije
grims-1.gif
šmartno in hofer....šmartno na enem koncu in hofer na drugem in cela litija vmes
Ne razumem. Lidl, Mercator, DM in Kik so na Jezi. Zraven so bloki, Smartno pa cez hrib. Saj sem rekel, da ima Lidl zaradi lokacije vec kupcev kot Hofer. Kaj tukaj ni jasno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:Mercator ima tukaj zelo mocan adut in sicer kartico. Ce pride z osnovnimi zivili na ali pod konkurenco bodo diskontarji naj....
Kartica je velik minus mercatorja. Parkrat sem že vzel, da bi izpolnil in je več kot ime, priimek in naslov. Torej nisem. Blagajna pa tečejo nenormalno počasi. Razlog je tudi neprimerna rešitev za kartice preko POS-a, tudi ko ljudje samo "nalagajo" neke "pike".
V šparu sem kartico dobil v 1 minuti, nekaj časa sem imel nalepko s črtno kodo v denarnici, sedaj pa na telefonu. Hervis podobno.

Kartica je plus in vedno vecj plus bo ,ker ljudje nimajo denarja in se kreditirajo na kartico. Hitrost blagajn je vazna le pescici pa se to zaradi nekih kapric. Vecina prezivi na WCju vec kakor na blagajni. Poleg tega nihce ne skace zaradi dveh ali treh pred njim pri vulkanizerju, mehaniku, itd. So pa pri Sparu&Mercatorju tiste ekspresne blagajne en fakin fail. V Sparu (CP) pred uvedo nikoli ni bilo gnece. Sedaj pa
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Mercator me ne vidi za kak konkreten nakup, tudi če spusti cene. Jeb*** jim tisto piko, kot da si je to en sinček zmislu, da se ne spravijo "uredit".

Raje se pelejem 40km daleč v leclerc, itak moram vsaj 1x na teden v Lj. Napram mečkatorju ogromno prihranil in dobil vse na enem mestu. Grajam le dolžino blagajn.

Prav rad pa nahitro oberem lidl/hofer za medtedenske nakupe. Ko enkrat poštudiraš kaj je kul je idealna štacuna, potem pa 1x na mesec v leclerc pa je vse pokrito.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
ha...hofer v litiji in trebnjem...parkirišča da bi lahk airbus pristal dejansko samevajo....merkator je zmerom obiskan.
Čez kake pol leta še enkrat poglej na parkirišče, ko bodo sosedovi ljubljenčki pogruntali, da jih njihov sosed odira
grims-1.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Kar je hofer v litiji je skuz enako....edin tiste dneve ko prodajajo kakšo tehnično zadevo iz reklame takrat ljudje bolj zasedejo trgovino...

V trebnjem je pa hofer približno dva mesca...pa je isti šit z obiskovalci kot v litiji...notranjost trgovine pa tko zgleda kot kakšen interdiskont...na sredin nekaj elektronskih izdelkov, par cunj se drugje valja, na drugem vogalu hlebec kruha in zraven kanta motornega olja....

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Mercator poudarja da nižje cene iz prodajaln E'Leclerk po pogojih ne veljajo. Velja samo primerjava s ponudbo trgovskih družb Spar, Tuš, Hofer in Lidl v njihovih trgovinah v Republiki Sloveniji.

hysterical-1.gif

Ta je bla res dobra ja
grin1.gif
Ne vem kak uspe Leclerku imet samo 2 trgovini v SLO, cel kup robe vozit iz FRA (in plačevat prevajanje nalepk), pa so še poceni, zgleda imajo premalo prisklednikov.

Npr. nimajo stroška dostave,ker dobavitelji pripeljemo v skladišče...nalepke samo oblikujejo in so strošek dobavitelja.
Mercator je IMO zapravil veliko denarja v tujini, kjer se ni najbolje izšlo...podobno kot tuš 3 leta nazaj.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
na drugem vogalu hlebec kruha in zraven kanta motornega olja....

Pa ne že spet to sranje s kruhom in oljem
bonk.gif
Izogni se Hofru, pa preprosto plačuj drugje več za velikokrat slabšo robo, nihče te ne sili kupovat kruh prelit s Castrolom...

Ampak hopla - tudi Spar, Leclerc, Mercator, Tuš, Lidl in Jager imajo v isti trgovini kruh in motorno olje, kaj pa zdaj?
shocked-1.gif

Podobne teme