Mercator in gnila jajca

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pač treba je pomislit na vsako možnost... Mercator je itak v kurtzu, zato ne bi bilo čudno, če bi hotli vsak drek prodat. Glede na početje Sardine, kjer so torej po t.i. teoriji zarote pomotoma tiskali novejše datume na stare konzerve, ali pa na početje kinezov, ko so iz pol litra mleka dobili enega, me tudi takšno početje ne bi presenetilo.

Pri plastenki (če je že omenjena) se takoj vidi, če je že bila odprta, pri škatli jajc pa tega ne vidiš...

Neumnost gor, neumnost dol, to ne spremeni dejstva, da je bila 1 jajca fuč (pa je bila lupina 100% cela), ostalih 9 vredu. Pač možnosti za to je več, jaz sem izpostavil eno, tudi na podlagi določenih poznavanj raznoraznih backstage delov trgovin...

Ko pa danes malo pomislim na tole, je tudi možnost, da se je na tekočem traku med sveža jajca vštulila tudi kaka jajca, stara več kot en mesec. Lupina pa ni bila počena, to preverim pri vsaki jajci že v trgovini...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Ok no pa kaj je narobe s teboj, Mercator naj bi kaj, kupoval gnila jajca in jih dodajal v razmerju 1:1000 med dobre, da bi kaj več zaslužil ali kako si to predstavljaš? In s tem naj bi se izkopali iz krize?
Potem bi šlo hitreje, če bi šel direktor beračiti po ulicah Ljubljane.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Vsako jajco v trgovini ven jemat ,obračat in pregledat???...pa tega jst pri moji plači ne delam .
Ja , na centih je treba šparat , to je znak sposobnosti ......in kolk si letos na dopustih v tujini zagonil?-za en šleper jajc ?
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Lupina pa ni bila počena, to preverim pri vsaki jajci že v trgovini...
A potem vzameš škatlo jajc, primeš vsak jajc v škatli, prešlataš in ga podrobno pogledaš?

Bravo, take rabimo.
bonk.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
Morda se motim, ampak v pakirnici preverjajo razpoke s presvetljevanjem (ročno ali strojno). S prostim očesom se ne vidi vseh razpok.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Odprem škatlo in pogledam. Nič drugega...
Ðizs, kaki napadi zaradi enega mnenja in previdnosti zaradi določenih neg. izkušenj iz trgovin. Lahko mi pa verjameš, da je kar nekaj trgovk, ki na mesec ne porabijo kaj dosti ali skoraj nič denarja za živila... Jih poznam nekaj, večina jih dela v Mercatorjih. Pač zaradi tega je takoj padel sum na trgovke... E jebli ga, tak je. Neka dejstva so, potem pa neko situacijo pač takoj povežeš s temi dejstvi. Lahko je tako, lahko je drugače...

Sem pa preprosto napisal, da zaradi tega pač več ne bom kupoval jajc v Mercatorju. Basta...

edit
Mi je preko pm en uporabnik na kratko razložil postopke in prakso iz živilske branže.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Sem pa preprosto napisal, da zaradi tega pač več ne bom kupoval jajc v Mercatorju. Basta...
In kaj boš naredil potem, ko boš pokvarjen jajc našel v Šparu? Šel k Tušu. In potem bo pokvarjen jajc še tam?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Lej, sej te tekamo, da s čim nisi bil na tekočem glede pokvarjenih jajc. Samo ni pa lepo obtožit nečesa boge prodajalke v Mercatorju in poblatiti ime celotne firme.

Saj so(smo) ti rekli.
smile-1.gif
Pokvarjeno jajce se pač zgodi. Ta, ki se ga da zvohati je še super. V tolažbo. Smrdljiv jajc, takoj ko počiš lupino zavohaš, če ga greš vohat.

Stroškovno pa ni en jajc nič. Če pa se ti to začne redno dogajat, da pri vsakem paketu Mercator jajc kaj ne štima, potem pa takoj opozorit odgovorne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Sem že napisal, da jih bom odslej kupoval na tržnici...
smirk-1.gif
Uf jeba, tam bo šele sranje - od datuma proizvodnje je vse, kar piše "sveža".
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Ne no, tiste kmetice imajo vse žive ISO pa HASO standarde no, kura avtomatično sprinta datum, uro in serijsko številko jajca, takoj ko prileti ven.
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Sem že napisal, da jih bom odslej kupoval na tržnici...
smirk-1.gif
Ja kr tja pojd , tam kupujejo sposobni.
evil.gif

Večina ,ki tam prodaja jajca ima doma ,,superkokoši,, ,-ima 5 kur , jajc pa proda v povprečju 50 na dan.
zmaga.gif

13.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Zena dela v Mercatorju, in ja.. ko nimajo drugega dela RES mesajo stara jajca z novimi...

bonk.gif

Jaz tudi nekaj sumim, da jo vprašaj, če kradejo mehurčke ven iz Radenske. Kadarkoli jo kupim v Merkatorju, se mi zdi, da jih je manj kot če jo kupim v Leclercu.
srce-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
smile-1.gif

Saj vem, mogoče sem se nekoliko nerodno izrazil, ampak to vseeno ne spremeni dejstva in moje prve misli, ki sem jo potem napisal v prvem postu...
Pač ta problem z jajci ni bil prvi, ker sem že kupil škatlo 10-ih jajc, v kateri jih je bilo v resnici 8. Pa tudi razbita jajca so že bila not, posledica je bila potem ta, da so bile lupine ostalih jajc vse popacane s posušenim beljakom in rumenjakom. Zato, "keber", vedno odprem škatlo in preverim vsebino. Je pa bil to prvi smrdljiv primer...

Če pa bo kaka "smrdljivka" med jajci od branjevke, pa potem vem, na koga se obrnit.
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
da so bile lupine ostalih jajc vse popacane s posušenim beljakom in rumenjakom.

Sej kure jih pa ocistijo takoj, ko jih znesejo? Kaj bi sele rekel, ce bi jih pobiral direktno iz kokosnjaka
wink-1.gif